Spesiell «debut» for Kristoffersen: – Surrealistisk opplevelse!

Henrik Kristoffersen beskriver sin første opplevelse på Old Trafford som surrealistisk, men våget ikke å stille sitt store barndomsidol for mange spørsmål.

– Det var ganske surrealistisk egentlig. Det ble jo litt mer enn jeg hadde trodd, sier Kristoffersen til united.no når han er tilbake på norsk jord.

Under 4-0-seieren på Old Trafford fikk observante TV-seere med seg at den populære alpinisten satt på raden foran Sir Alex Ferguson sammen med Ole Gunnar Solskjærs agent, Jim Solbakken.

Etter kampen la Kristoffersen ut bilder av seg selv sammen med både Solskjær og Sir Alex Ferguson.

25-åringen fra Rælingen ble meldt inn i Supporterklubben da han bare var noen dager gammel og legger ikke skjul på at det ble en spesiell kveld på Drømmenes Teater.

– For meg som er født i 1994 er Ferguson den største legenden i United for min del.

– Hva hadde han å si om det han så mot Chelsea?

– Jeg turte ikke å spørre. Det var nesten så jeg kviet meg om å spørre om et bilde, ler Kristoffersen.

– Men han virket ganske happy. Ferguson har jo hatt helseproblemer og begynner å bli gammel, så det var ganske stort å få møte han.

Se dette innlegget på Instagram

 

Unforgettable evening at Old Trafford! Thank you @agentjimsolbakken and Ole Gunnar Solskjær! @manchesterunited

Et innlegg delt av Henrik Kristoffersen (@h_kristoffersen)

– Ferguson satt i ro

Marcus Rashford, Anthony Martial og Daniel James sørget for at Ferguson og Kristoffersen fikk en fabelaktig aften på Old Trafford.

– Fikk du med deg om Ferguson levde seg inn i kampen underveis?

– Han var ganske rolig. Det var flere av gamlegutta på tribunen som jublet, men han satt i ro. Men rett før det tredje målet, da Rashford kom alene med keeper, var jeg i ferd med å hoppe opp, før det slo meg at jeg måtte sette meg ned for ikke å blokke utsikten hans. Så jeg ble sittende på kanten av stolen, sier en lattermild Kristoffersen.

– Det høres ut som du bør stå på Stretford End neste gang?

– Det har jeg veldig lyst til! Når jeg først fikk muligheten til å sitte på denne tribunen måtte jeg jo benytte meg av det. Det er noe du egentlig ikke skal få oppleve. Men jeg har veldig lyst til å stå med fansen med drakt på og alt det der også.

PÅ PLASS: Sir Alex Ferguson satt på raden bak Henrik Kristoffersen og Jim Solbakken. Skjermdump: NBC

Broren ser helst United-kamp

Overhøvlingen av Chelsea i serieåpningen ga med andre ord mersmak for Kristoffersen, som var i Manchester sammen med pappa Lars og broren Magnus.

– Han er blodfan og ser heller United-kamp enn meg på renn, sier Henrik om broren.

– Det var utrolig kult at de vant 4-0. Jeg var litt nervøs de første 45 minuttene og skalv nesten litt. Det var spesielt å være der i den settingen, så det var ekstra gøy at det gikk så bra.

STORSEIER: Kristoffersen fikk se United knuse Chelsea 4-0.

– Håper Solskjær får tid

Mens det bare ble noen få ord med Ferguson, ble det en lengre samtale med den nåværende United-manageren etter kampen.

– Solskjær var utrolig hyggelig å snakke med. Jeg hadde jo drakt med navnet hans på ryggen da jeg var liten, så det var kult, sier Kristoffersen, som forteller at Solskjær sa han fulgte med på alpinisten som tok VM-gull i storslalåm i februar.

– Han var veldig fornøyd med kampen og sa at han var opptatt av at de unge spillerne skal få muligheter, akkurat som Ferguson gjorde i sin tid.

DRØMMESTART: Ole Gunnar Solskjær tok Old Trafford med storm i serieåpningen.

Det blir imidlertid neppe tid til en snar retur til Old Trafford for Kristoffersen med det første. Nå reiser 25-åringen hjem til Salzburg for å forberede seg til sin sesong.

At han kommer til å følge med på Solskjær-prosjektet er det likevel ingen tvil om.

– Nå hadde de det yngste laget i ligaen mot Chelsea med en gjennomsnittsalder på 24 år og 227 dager, og det synes jeg er positivt. Det er også godt å se at de kriger og løper mye for å vinne ballen. Det er jeg fan av.

– Det er vanskelig å spå hvordan dette går, men jeg håper Solskjær får tid. Jeg tror det er stor sannsynlighet for at de klarer topp fire, det er i alle fall fullt mulig. Vinner de Europa League også tror jeg han får sitte lenge. Det er godt å se at han har tatt United tilbake det de var under Ferguson i mye større grad enn det de forrige gjorde, avslutter Kristoffersen, som går inn i sin sjuende sesong i verdenscupen.