McTominay-mål i straffekonkurranse, England vant 3-0

Slik gikk det i torsdagens landskamper.

Torsdag ble det spilt flere nye landskamper, og Scott McTominay, Eric Bailly og Dylan Levitt var i aksjon av United-spillere.

Russland 1-2 Sverige (privatlandskamp)

Sverige har to Nations League-kamper denne landslagspausen, mens dette er bare en privatlandskamp, så da kan vi sette pris på at Victor Lindelöf ble spart her.

Han satt nemlig på benken gjennom hele kampen mot Russland, som endte med en 2-1-borteseier for Sverige.

Sverige ledet 1-0 til pause til tross for russisk dominans før pause, etter at Alexander Isak headet inn et Sebastian Larsson-frispark i førsteomgangen. Sverige doblet i andreomgangen ved Mattias Johansson, før Russland reduserte på overtid.

Skottland 0-0 (5-3 etter str.) Israel (Nations League-playoff)

Dette er den desidert viktigste av kampene som blir omtalt her, for her handler det om å kvalifisere seg til neste sommers EM-sluttspill.

Vinneren av dette oppgjøret skal møte Serbia i playoff-finalen om retten til å delta i mesterskapet.

Scott McTominay har spilt hele kampen for Skottland. Han ble i forrige landslagsperiode brukt som en tredje midtstopper, noe som vel gikk litt under middels, og han spilte i samme rolle her igjen.

Det betyr ikke at han ikke kan bidra offensivt – Skottlands første sjanse var det nemlig McTominay som fikk på dødball i det 40. minutt, da han headet ballen like utenfor. Der burde kanskje McTominay scoret, men etter ordinær tid var det målløst, og lagene måtte ut i ekstraomganger, og etter målløse ekstraomganger ble det straffekonkurranse.

Der scoret Scott McTominay på sitt straffespark, selv om det ikke var et straffespark som var umulig å redde, og Skottland scoret også på resten, og gikk seirende ut av straffesparkkonkurransen.

VIKTIG KAMP: For Scott McTominay & co.

Belgia 1-1 Elfenbenskysten (privatlandskamp)

Elfenbenskysten spilte 1-1 mot Belgia i en privatlandskamp torsdag kveld.

Eric Bailly hadde på ingen måte en god dag mot Tottenham, og det var ingen optimal dag for ham her heller.

Da Batshuayi sendte Belgia i ledelsen i det 53. minutt, så imponerte ikke Elfenbenskysten-forsvarets markeringsspill, og Bailly var blant de som nok kunne gjort det bedre der.

Det som uansett er viktigere for oss: Bailly ble byttet ut i det 69. minutt, og det kan se ut som om det kan ha vært på grunn av en liten skade. Han gikk relativt normalt av banen da han ble byttet ut, og det var noen minutter etter at han hadde satt seg ned på banen (han spilte litt videre), så vi får krysse fingrene for at det ikke er noe som holder ham ute av spill i det som blir en tøff periode fremover.

Etter kampen beroliget også Bailly alle verdens United-supportere.

Elfenbenskysten utlignet på slutten på straffespark.

England 3-0 Wales (privatlandskamp)

Før England-Wales var vi mest spente på om Dean Henderson skulle få debuten sin – det gjorde han ikke. Gareth Southgate valgte Burnleys Nick Pope i buret.

Harry Maguire og Marcus Rashford var også ubenyttede innbyttere for England her, mens Daniel James var det for Wales. Siden det var privatlandskamp, og det er to Nations League-kamper i vente, så er ikke det så uventet.

England ledet 1-0 til pause etter scoring av debutant Dominic Calvert-Lewin, som virkelig har funnet storformen. Dylan Levitt ble byttet inn til andreomgangen, uten at det hjalp Wales til å få kontrollen over kampen. Et lurt Kieran Trippier-frispark i det 54. minutt ble satt i mål av Wolves’ Conor Coady, og dermed stod det 2-0 til England, før engelskmennene i det 63. minutt økte til 3-0 etter en akrobatisk avslutning av Danny Ings og fint forarbeid av Tyrone Mings.

Levitt fikk et gult kort etter rundt et kvarter på banen.

ENESTE UNITED-SPILLER I AKSJON PÅ WEMBLEY: Dylan Levitt.