Spår United-suksess allerede i år

Everton-sjef Roberto Martinez roser Manchester United foran søndagens oppgjør.

Søndag klokken 13 barker Manchester United og Everton sammen i Premier Leagues runde nummer syv.

Everton kommer fra et uavgjortresultat borte mot russiske Kresnodar torsdag kveld, mens Manchester United har fått åtte dager hvile etter 2-1-seieren over West Ham forrige lørdag.

I forbindelse med oppgjøret har Everton-sjef Roberto Martinéz holdt sin obligatoriske pressekonferanse, og spanjolen forventer seg tøff motstand fra Englands mestvinnende fotballklubb.

– Vi har hatt en veldig bra dag så langt, og hele laget er i full fokus foran møtet med Man. United – som vi har massiv respekt for, og som vi vet har en veldig bra angrepsrekke. Jeg tror de vil gjøre «big things» denne sesongen.

– Når du ser på de individuelle spillerne der har [i angrep], både ferdighetsmessig og erfaringsmessig, så er det veldig imponerende. Wayne Rooney står naturligvis over som følge av utvisningen [mot West Ham], men de spillerne de har i bakhånd kommer til å være enormt viktige for United.

PIENAAR: Han har laget uro for Man. United før – er han tilbake og gjør det samme søndag?
PIENAAR: Han har laget uro for Man. United før – er han tilbake og gjør det samme søndag?

Merseyside-klubben sliter – i likhet med Man. United – med skader på nøkkelspillere som Seamus Coleman og Ross Barkley, samt James McCarthy og Steven Pienaar.

– Vil dere få noen tilbake fra skade denne helgen? 

– Ja, det kan være. [Steven] Pienaar er godt igang med treningen, mens [James] McCarthy og [Seamus] Coleman trenger en fysisk test – det er ennå tidlig å si. Ross Barkley er også i god utvikling, og jeg håper han er tilbake med førstelaget neste onsdag. Men slik det ser ut nå er det Pienaar som har størst sjanse for å være tilbake nå til helgen [mot United].

Manchester United er for første gang siden 1995 uten spill i Europa, mens Everton på sin side er med i Europa League etter en imponerende førstesesong for David Moyes’ arvtaker.

– Vel, jeg synes kamptidspunktet er litt skuffende – hver eneste ekstra time du kan få [til å hvile] er en bonus – men vi ser ikke dette på som en unnskyldning – det var akkurat dette vi ønsket, vi ønsker å involvere oss i Europa, og å få muligheten til å reise rundt og spille kamper, så jeg ser ikke på det som et problem i det hele tatt.