Poengdeling etter sen utlikning

Det så lenge ut til at United skulle ta en ny seier mot Southampton, men gjestenes utlikning på overtid sørget for at de røde djevlene fortsatt henger bak en Champions League-plass.

Det var to formlag som møttes til dyst på Old Trafford mandag kveld.

Hjemmelaget kom til oppgjøret med 17 ubeseirede kamper i ryggen, og med fem strake seire. Etter at både Chelsea og Leicester hadde snublet, kunne United ta seg opp på en tredjeplass med seier på drømmenes teater.

I utgangspunktet ville dermed en hjemmekamp mot Southampton være nærmest optimalt for United, men Ralph Hasenhüttls menn kom også til oppgjøret med vind i seilene. Etter restartens første fem kamper, sto «the Saints» med ti poeng, etter blant annet en 1-0-seier mot ligatoer Manchester City.

Det var dermed ingen oppgave å ta lett på for Ole Gunnar Solskjærs menn.

Dårlig start for United

Ingen av lagene klarte å spille seg til noen farligheter i løpet av de første ti minuttene.

Men der det var lite å snakke om i løpet av de første ti, var det begivenhetsrike minutter som fulgte.

Først fikk Anthony Martial en gavepakke av de sjeldne da James Ward-Prowse skled. Franskmannen satte på turbofarten mot Southamptons mål, men alene med McCarthy, klarte ikke spissen å sette ballen i nettet.

Det skulle straffe seg for United.

Rundt minuttet senere mistet Paul Pogba ballen rett utenfor eget straffefelt. Southampton var ikke vonde å be, og etter noen kjappe ballvekslinger endte ballen hos Stuart Armstrong som satte ballen forbi David de Gea.

Få øyeblikk senere produserte bortelaget en ny farlig mulighet da de la inn fra dødlinja, men uten å få avfyrt skudd mot mål.

SCORET FØRST: Stuart Armstrong sikret ledelsen for Southampton, etter at Paul Pogba ga bort ballen i en farlig posisjon.

Snudde kampen på få minutter

Men er det en ting United har vist de siste kampene, er det at de ikke lar seg pille på nesa.

Etter drøye 20 minutter satte Paul Pogba opp landsmann Martial i bortelagets boks. Med ryggen mot mål sendte spissen ballen til rekkekamerat Marcus Rashford.

Engelskmannen gjorde ingen feil med venstrefoten, og satte inn sitt første mål i åpent spill siden coronapausen.

TAKK, KOMPIS: Anthony Martial spilte fri Marcus Rashford, som utliknet til 1-1.

Og de røde var ikke ferdige der.

Få minutter senere fant Bruno Fernandes nevnte Martial ute på venstre side. Uniteds nummer ni startet sin signaturbevegelse inn fra kanten. En knallhard avslutning i nærmeste kryss senere sto det 2-1 på Old Trafford, bare minutter etter at «the Saints» var i føringen.

Etter dette dominerte de røde djevlene de resterende minuttene i første omgang.

Anført av Paul Pogba og Bruno Fernandes viste United flott angrepsspill, uten at det ble noen nevneverdige farligheter ut av det.

Dermed kunne hjemmelaget gå til pause med en 2-1-ledelse.

MAJESTETISKE MARTIAL: Uniteds nummer ni sikret sitt lag ledelsen med en sterk prestasjon etter et fint angrep.

Rashford nær dobbel

Etter pausen skjedde det relativt lite på Old Trafford.

United kontrollerte kampen, men var sjelden farlige frempå før det hadde gått 68 minutter.

Rashford dro en lekker finte, før han fant Martial. Franskmannen kom seg til dødlinja, der han spilte ballen tilbake til Rashford. Bare en solid Bertrand-blokkering sto mellom spissen og hans andre mål for dagen.

Ole Gunnar Solskjær uttrykte bekymring over mangel på effektivitet foran mål etter 3-0 mot Aston Villa, og dette var nok en mulighet nordmannen ville sett i mål.

Noe annet som bør bekymre United-sjefen er at Luke Shaw måtte hinke av banen etter drøye 70 minutter.

Venstrebacken har spilt det aller meste i Uniteds ubeseirede rekke, og vil bli savnet i sesongavslutningen dersom han skal vise seg å være skadet.

SÅ NÆR, SÅ NÆR: Marcus Rashford fikk en kjempemulighet til å sikre tre poeng, men klarte ikke å få ballen i nettet.

Southampton utliknet på overtid

Deretter fulgte en periode der Southampton var det førende laget.

Sørkystlaget presset United tilbake til egen boks, der de flere ganger var farlige frempå.

Gjestenes høye press skapte også kontringsmulgigheter for United, noe Anthony Martial var nær ved å utnytte etter 81 minutter. Franskmannen stjal ballen fra Jack Stephens og dro av to mann, men klarte ikke å score fra kanten av boksen.

Bare minutter senere kom Nathan Redmond til en god skuddmulighet innenfor sekstenmeteren. Da hentet David de Gea frem et øyeblikk fra glansdagene med en fantomredning.

Idet gjestene virkelig hadde festet sitt grep rundt kampen, kolliderte innbytter Brandon Williams stygt med Kyle Walker-Peters. Begge lå nede i flere minutter, og det hele endte med at Williams måtte gå av banen.

Ettersom United hadde byttet tre ganger, måtte de røde djevlene se seg nødt til å holde ut med ti mann ut kampen.

Det klarte de ikke.

Etter en corner endte ballen i føttene til Michael Obafemi, som utliknet til 2-2 fra kloss hold.

SEN SKUFFELSE: Southampton scoret etter en corner på overtid av overtiden, mot et United med bare ti menn etter Brandon Williams skade.

Det resultatet sto seg ut kampen, og dermed endte det med poengdeling på Old Trafford.

United skuslet dermed bort muligheten til å ta tredjeplassen. Det er likevel ikke helt bekmørkt for Ole Gunnar Solskjærs menn. De har nemlig fortsatt Champions League-plassen i egne hender i sesongavslutningen.