Solskjær til Raufoss

Ole Gunnar Solskjær gjør totning av seg – men bare for en uke. 18. november kommer United-legenden til Raufoss for å ta et steg videre i trenerutdannelsen.

Det er Tom Løkken, daglig leder i Raufoss Fotball som bekrefter dette for United.no. Det som før het C-kurset, men som nå går under benevnelsen steg to-kurs av trenerutdannelsen, er det 34-åringen skal ta. Kurset er i regi av NFF. Indre Østland Fotballkrets er forbundets forlengede arm, og Raufoss er teknisk arrangør. – Alt skal foregå her i Raufoss Storhall, sier Løkken til United.no.Han klarer ikke å legge skjul på at han gleder seg til Solskjær-besøket, men understreker at de skal på ingen måte prøve å utnytte situasjonen til noe utover det som er planen.

– Han skal få lov å gjøre jobben sin her i fred og ro, og få slippe å være en gallionsfigur. Men hvis han kunne tenke seg å snakke en halvtimes tid med våre ungdommer er vi selvfølgelig takknemlig for det, men han skal på ingen måte føle at det er noe han må gjøre, sier Raufoss’ daglige leder videre.

Han forteller at Ole Gunnar Solskjær er en av bare 26 håpefulle som har som målsetting å bestå trenerkurset. NFF arrangerer Steg 2-kurs fire steder i landet, men det er Solskjær selv som har valgt Raufoss som kurssted. 25 unge spillere fra Fotballgymnaset skal fungere som elever når Solskjær og de andre tar trenerkurset. – Vi samles 18. november, og starter kurset dagen etter. Kurset varer en uke, og det blir travle og lange dager for alle sammen her, sier Tom Løkken i Raufoss Fotball til United.no.