Solskjær hyllet av 75.000

Til stående applaus fikk Ole Gunnar Solskjær æresvakt før Uniteds 1-0-seier over Sunderland. Nå venter nye oppgaver for den populære 34-åringen.

Til stående applaus fra et fullsatt Old Trafford, og med begge lag stående som «æresvakt», gikk Ole Gunnar Solskjær ut på det berømte gresset og takket fansen. Ut den gamle spillertunnelen, hvor så mange storheter har gått, gikk Solskjær og ble møtt av det man på øyriket kaller «guard of honour» og et enormt jubelbrøl. Et raskt håndtrykk med Sir Alex Ferguson rakk Solskjær før han gikk mellom æresvaktene, og ut i midtsirkelen. Der vinket Solskjær til fansen, som definitivt ikke sang hans navn for siste gang.

– Sjefen ville det. Jeg gjorde bare som klubben ba om. Jeg får ta det som et kompliment, sier Ole Gunnar Solskjær til VG.

Etter å ha takket fansen fikk Solskjær en klem og et håndtrykk av sin gamle lagkamerat Roy Keane. De to har holdt god kontakt også etter at Keane gikk til Celtic, og deretter ble manager i Sunderland.

– Jeg har snakket mye med Ole siden han bestemte seg for å legge opp. Han er en topp fyr, sa Keane til pressen etter kampen.

Sir Alex har anbefalt Solskjær å ta enda flere trenerkurs, og har bekreftet at Solskjær vil være en del av Uniteds trenerstab heretter. Nå venter C-kurset for Solskjær, som også er sterkt ønsket av Norges Fotballforbund. Solskjær bekrefter overfor VG at han har vært i kontakt med NFFs toppfotballsjef Per-Mathias Høgmo, Øyvind Larsen (analysesjef) og landslagssjef Åge Hareide.