– Solskjær vil ha Phelan som sportsdirektør

Mike Phelan kjenner klubben, troppen og oppgavene til en sportsdirektør. Dette skal være årsakene til at Ole Gunnar Solskjær ønsker å se ham i den rollen for Manchester United, erfarer the Times.

En merkelig og skuffende sesong for Manchester United nærmer seg over. Problemene klubben har hatt siden Sir Alex Fergusons avgang har vært mange, og de som er sett på som syndebukker har variert. 

Skylden har blitt lagt på managere, Ed Woodward, og i det siste også spillerne. Men er det én årsak som fotballverden kan enes om som et av de store problemene i Manchester United, er det mangelen på en sportsdirektør.

Etter hva Paul Hirst i The Times erfarer, skal Mike Phelan skal ønske seg en større rolle i klubben og Ole Gunnar Solskjær skal ønske at sin nåværende assistentmanager får forfremmelsen.

Mike Phelan ble hentet fra australske West Coast MarinersZZ hvor han hadde nettopp rollen som sportsdirektør. 

Etter en halv sesong på feltet med laget, har 56-åringen sett problemene i førstelagstroppen på nært hold, og har erfaringer fra klubbdrift på et overordnet plan. Dette skal være årsakene til at Solskjær ønsker Phelan som sportsdirektør.

Flere andre har blitt nevnt som alternativer til rollen. Blant dem er tidligere spillere som Edwin van der Sar, Darren Fletcher, Peter Schmeichel og Rio Ferdinand. 

Les hele saken her.

Videre lesing: Woodward skal ha vært i samtaler med Rio Ferdinand.