Solskjær til united.no: – Vi har vist hva intensjonen vår er

OSLO: Ole Gunnar Solskjær er fullstendig klar over spørsmålene som stilles til det Manchester United har foretatt seg i sommer. Selv er United-manageren overbevist om at laget skal sprudle av glede og energi når sesongen starter.

Minutter etter at treningskampen mellom Manchester United og Kristiansund er ferdigspilt stiller Solskjær opp til et intervju med united.no ved spillertunnelen før pressekonferansen med de øvrige mediene fra Norge og England.

– Dette kan ta litt tid, sier pressesjef Karen Shotbolt med et smil mens Solskjær skriver autografer på draktene barna på tribunen over oss senker ned til ham langs veggen.

Det har vært en spesiell dag for Solskjær. Ikke bare har han gitt noe tilbake til den norske United-fansen og kristiansunderne på et utsolgt Ullevaal, det har også vært en minnerik kveld for familien.

– At Elijah sitter ved siden av meg og Noah gjør debuten sin gjør det til en spesiell dag, det er klart, sier Solskjær til united.no.

Derfor bar overskriftene etter kampen i hovedstaden større preg av familiefest enn fotballfest, men med fem seirer av fem mulige mot Perth Glory, Leeds, Inter, Tottenham og Kristiansund og med en god oppkjøring bak seg er det ifølge Solskjær et annet United-lag som stiller på startstreken enn det som avsluttet forrige sesong.

Sommeren har vært preget av spørsmål på spørsmål om statusen til spillere som Romelu Lukaku, Paul Pogba, Harry Maguire, Bruno Fernandes og senest Paulo Dybala, men selv virker Solskjær mest opptatt av progresjonen på treningsfeltet og fellesskapet i garderoben.

I intervjuet med united.no sier Solskjær at han er fullstendig klar over at det finnes skeptikere der ute, men at Manchester United skal spille med den samme energien og gleden de hadde på sitt beste under nordmannen i vinter.

POPULÆR: Ole Gunnar Solskjær satte av mye tid til både fansen og mediene i Oslo. Her i intervju med TV 2 etter 1-0-seieren mot Kristiansund.

– Vil ikke være negativ

– Hvordan ønsker du at Manchester United skal fremstå i 2019/20-sesongen?

– Vi har lyst til å fremstå som et offensivt, tenkende lag. Vi skal ha mye energi og spille med glede. Vi vil bygge videre på det vi har begynt med, sier Solskjær, som har kjørt et tøft treningsprogram fra dag én i sommer.

I Perth hadde laget 14 treninger på ni dager. I Oslo hadde de en formiddagsøkt på Bislett Stadion noen timer før avspark mot Kristiansund, og på trenersiden har Michael Clegg og Ed Lang kommet inn for å styrke kapasiteten ved den fysiske treningen.

Flere av spillerne har i intervjuer påpekt hvor tøffe treningene har vært og at de er i bedre form nå enn på samme tidspunkt i fjor.

Ifølge rapportene har Solskjær brukt tiden med spillerne godt og formidlet sine tanker om hvordan laget skal fremstå.

FAMILIEFEST: Familien Solskjær var representert på Ullevaal ved Ole Gunnars sønner Noah (t.v.) og Elijah (t.h.).

Likevel er det ikke til å stikke under en stol at mange supportere er usikre på hva slags sesong de går i vente, noe Andy Mitten skrev om i sin spalte fra turneen.

– Hva kan vi forvente av dette prosjektet neste sesong?

– Det blir spennende å se. Jeg har ikke lyst til å være negativ. Vi kan vinne hver eneste kamp vi skal spille. Det er en gjeng med talentfulle spillere som har vist veldig gode holdninger i oppkjøringen. Jeg synes vi har tatt steg, og vi har lyst til å kjempe om trofeer når det nærmer seg mars og april neste år.

– Synes du det er mye negativitet?

– Fotball er ferskvare, og resultater er viktig. Vi avsluttet sesongen dårlig i fjor, men nå synes jeg vi har vist hva intensjonen er og hvordan vi ønsker å fremstå. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger på hvordan vi ser ut.

SE HELE PRESSEKONFERANSEN:

– Må bli bedre foran mål

Kort og godt ønsker Solskjær at Manchester United skal være et lag med hurtige og unge spillere som spiller den angrepsfotballen klubben er kjent for.

I sommer har han først og fremst drillet en 4-2-3-1-formasjon, der Paul Pogba har vært den ene av de to sittende midtbanespillerne. Franskmannen leverte flere gode kamper på turneen og har fått ros for hvordan han har fremstått i alle sammenhenger i oppkjøringen.

United har vært mer aggressive med høyt press enn det vi har sett de siste årene, og tempoet i det offensive spillet er utvilsomt skrudd opp.

Det har gitt seirer mot både Inter og Tottenham, men mot Kristiansund lugget det litt ekstra foran mål.

– Det var litt vanskelig å bryte dem ned, så vi fikk ikke tempoet i spillet vårt. Men det har vært en lang turné i Asia og reisen sitter nok litt i, så spillerne skal få «the benefit of the doubt» i dag, sier Solskjær.

United skapte sjanse på sjanse mot Kristiansund, men var avhengig av en straffescoring av Juan Mata på overtid for å innkassere seieren.

POSITIV: Ole Gunnar Solskjær er godt fornøyd med progresjonen under sommerens oppkjøring.

Med halvannen uke igjen til seriestarten mot Chelsea på Old Trafford er det fortsatt usikkert hvem som er tiltenkt plassen som lagets spydspiss.

Marcus Rashford scoret i de to første kampene mot Perth og Leeds, men har ikke vært på scoringslisten siden. Mot Tottenham og Kristiansund startet Anthony Martial på topp, og 17-årige Mason Greenwood har også fått mye spilletid.

Solskjær sier til united.no at han ikke har et klart førstevalg før sesongen.

– Vi får se hvordan vi ser ut når serien begynner. Vi har flere spillere som kan spille der, men vi må bli mer kliniske foran mål. Vi må øve, og så får samhandlingen komme mer og mer etter hvert, sier United-manageren.

– Men vi er nødt til å bli bedre foran mål. Alle de tre keeperne til Kristiansund var gode, men vi skal fortsette å jobbe og skape relasjoner mellom spillerne.

SUNNY-SELFIE: Solskjær med norske United-supportere utenfor Ullevaal før kampen mot Kristiansund.

Godkjenner United-sangen

Det suser rundt Ole Gunnar Solskjær i spillertunnelen, Oslos mest ettertraktede mann de to siste dagene.

United-manageren har satt av mye tid til både United-fansen og mediene.

Nå bærer det hjem til Manchester – kanskje med noen nye svar i bagasjen.

Går alt etter planen vil «Ole’s at the wheel» runge på Old Trafford med samme optimisme som den gjorde i vinter.

Og hva synes musikkinteresserte Solskjær om United-fansen «hit»?

– Når det er Stone Roses er det godkjent!