Henry Winter: Solskjær sitter trygt

– Tap mot Liverpool har ingenting å si for Solskjærs fremtid som United-manager og ledelsen har allerede hatt diskusjoner med Solskjær og staben for å bringe inn fire nye spillere.

Det skriver fotballsjef Henry Winter i The Times.

Winter er en av Englands mest anerkjente journalister og er en av de største tungvekterne innen mediebransjen i England.

Selv om kildene i Winters sak er anonyme, virker det åpenbart at han har snakket med sentrale skikkelser i United-ledelsen etter de siste dagers artikler i flere engelske aviser der konklusjonene om United-managerens fremtid spriker i alle retninger.

– Jakter fire nye spillere

– Solskjær sitter trygt selv om United skulle gå på et stygt tap mot Liverpool. Ledelsen er fast bestemt på at de vil ha tålmodighet med Solskjær fordi den innser hvilken enorm jobb nordmannen har foran seg, skriver Winter.

Det harmonerer i så fall godt med meldingen Ed Woodward kom med til investorer og samarbeidspartnere da han presenterte årsregnskapet til United i september.

Woodward: – Vi må ha tålmodighet. Ole bygger for fremtiden

VED GODT MOT: Ole Gunnar Solskjær har United-ledelsens tillit, skriver Henry Winter i The Times.

United-ledelsen skal ha hatt flere møter med Solskjær, trenerstaben og de ledende speiderne om fire spillere, inkludert en spiss, som United ønsker å hente i 2020. 

Ledelsen skal også ha stor forståelse for utfordringene United sliter med i angrep etter å ha solgt Romelu Lukaku og leid ut Alexis Sánchez til Inter i sommer.

Skaden på Anthony Martial tidligere i høst har gjort jobben svært vanskelig for Solskjær med kun Marcus Rashford, som er ute av form, og en 18 år gammel Mason Greenwood som de eneste rene spissalternativene.

Styrer etter tre hovedprinsipper

De siste dagene har flere journalister som følger United tett, kommet til helt ulike konklusjoner om hvor trygt Ole Gunnar Solskjær sitter i managerstolen på Old Trafford.

The Sun skrev tidligere denne uken, selv om den ikke var skrevet av Neil Custis som i hovedsak dekker United for The Sun, at Liverpool-kampen nærmest avskrives fra United-styrets side, men at et tap mot Norwich.  derimot vil koste Solskjær jobben.

FORTVILER: Harry Maguire brant en enorm sjanse mot Newcastle sist søndag.

United-korrespondent James Ducker i Daily Telegraph kom til en helt annen konklusjon og skrev at United fortsatt planlegger å gi Solskjær sjansen til å gjenoppbygge klubben.

De sakene kom etter at David McDonnell i Mirror og Neil Custis i The Sun, hadde skrevet at det brant kraftig under beina på Solskjær, mens Paul Hirst som vanligvis dekker United for The Times skrev at Solskjær ville få tid.

Det som gjør Henry Winters sak ekstra interessant er at den har flere detaljer i seg som kun kan komme fra personer i ledelsen eller personer som er tett knyttet opp til ledelsen. 

Blant annet beskriver Winter diskusjonene på flere av møtene som Solskjær skal ha hatt med ledelsen der det er bred enighet om at United skal utvikles etter tre hovedprinsipper:

  • Klubben skal vinne troféer
  • United skal spille dynamisk angrepsfotball med spillere som har en X-faktor
  • Ungdommen skal få muligheter 

Winter beskriver også i detalj hvordan United hadde speidet på flere hundre høyrebacker verden over, med rapporter fra 32 speidere i mer enn 30 land.

MØYSOMMELIG PROSESS: United hadde utarbeidet rapporter på flere hundre høyrebacker før de bestemte seg for å hente Aaron Wan-Bissaka.

Data og statistikk på samtlige spillere ble deretter analysert av 15 personer i Uniteds stab, før Uniteds tekniske speidersjef Mick Court endte med en liste på ti høyrebacker. 

Denne listen ble til slutt kuttet til tre navn og øverst på listen stod Aaron Wan-Bissaka.

– Solskjær har vetorett

Winter skriver også at United-manager Ole Gunnar Solskjær kan forbeholde seg retten til å legge ned veto mot å hente en bestemt spiller, og det er en rett han vil ha selv om United skulle ansette en teknisk direktør, eller sportsdirektør.

LYS FREMTID: Brandon Williams er bare en av mange unggutter som har fått slippe til på førstelaget under Solskjær denne sesongen.

Uniteds nye linje nå er å være i forkant med tanke på unge talenter og 16 år gamle Hannibal Mejbri, som ble hentet fra Monaco, nevnes som en spiller det knyttes ekstra store forventninger til. 

Klubben ønsker også en enda tettere dialog med supporterne og er bekymret for de mange negative tilbakemeldingene særlig mange av de unge spillerne har fått på sosiale medier etter en rekke svake kamper.