Solskjær om sønnen: – En kveld du bare får én gang i livet

OSLO: Treningskampen mot Kristiansund går neppe inn i historiebøkene, men for familien Solskjær ble det en spesiell kveld på Ullevaal stadion.

Med sønnene Elijah og Noah involvert på hvert sitt vis fikk Ole Gunnar Solskjær se laget sitt slå Kristiansund 1-0 på et utsolgt Ullevaal etter en overtidsstraffe av Juan Mata.

– Det var spesielt. Hele oppbyggingen har vært spesiell for en kar fra Kristiansund, sa Solskjær på pressekonferansen sammen med KBK-trener Christian Michelsen etter kampen.

Fire minutter før slutt kom byttet «alle» ventet på da Noah Solskjær, som fikk oppleve pappa som United-spiller på Old Trafford, skulle inn.

19-åringen fikk jubel fra de drøye 24.000 tilskuerne på Ullevaal og en klapp på skulderen fra pappa.

– Det var nok et stolt øyeblikk for ham, og det er fint for meg å se hvordan han nyter fotballen, sa United-manageren.

Ved siden av seg på benken var Elijah hentet inn som ekstraordinær assistenttrener.

– Han bestemte det, svarte Solskjær da han ble spurt om hvem som sto bak ideen.

– Det var en kveld du bare får én gang i livet. Han kan sin fotball, og han hadde noen gode analyser etter kampen, sa Solskjær med et smil på pressekonferansen.

LES OGSÅ:

TRE BLAD SOLSKJÆR: Noah (t.v.) debuterte for Kristiansund mot United, som hadde Ole Gunnar og Elijah (t.h.) på benken.

Mata matchvinner

I klassisk Manchester-vær ble det ikke helt den fotballfesten mange hadde håpet på mot Kristiansund.

United skapte sjanse etter sjanse, men på «hjemmebane» var Solskjær bare sekunder unna å få sommerens seiersrekke stoppet.

Jesse Lingard, Anthony Martial, Scott McTominay, Marcus Rashford og Tahith Chong hadde alle sine muligheter, mens Phil Jones hadde det mest spektakulære og sjokkerende forsøket i form av et brassespark.

På overtid ble Juan Mata felt av Kristiansund-keeper Andreas Vaikla. Spanjolen satte selv straffesparket i mål og sørget med det for at United har vunnet alle sine fem kamper i sommer.

– Jeg var spent på hvordan styrkeforholdet ville være. Vi var det beste laget, men jeg er overrasket over det negative fokuset på norsk fotball. De ville skapt sjanser mot oss med litt mer presisjon og noen kontringer, sa Solskjær.

Christian Michelsen var en stolt KBK-trener til tross for et surt 0-1-tap.

– Resten av livet sitt kan spillerne fortelle at de har spilt mot Manchester United. Takk til Ole Gunnar og United for at vi fikk gjøre det, sa Michelsen, som kjenner Solskjær godt.

SE HELE PRESSEKONFERANSEN:

– En idé om laget

Solskjær stilte et sterkt lag, men hadde følgende kommentar om det er laget som kommer til å starte mot Chelsea.

– Når Paul Pogba ikke starter vet du at det ikke er førstelaget.

Den franske stjernen deltok ikke på lagets trening på Bislett Stadion tirsdag formiddag og kom inn som innbytter.

– Jeg har en idé om hva som blir laget. Men det er ikke sånn at det laget (mot Chelsea) er det vi skal bruke resten av sesongen. Vi har en sterk tropp. Vi må finne riktig balanse, og vi har prøvd flere relasjoner. Milan blir siste test, så får vi se. Det avhenger av motstanderen også.

Disse elleve startet mot Kristiansund: De Gea, Wan-Bissaka, Jones, Lindelöf, Shaw, Matic, McTominay, James, Lingard, Rashford, Martial.

SEIER: Diogo Dalot, Andreas Pereira, Tahith Chong og Juan Mata feirer overtidsmålet mot Kristiansund.

Bailly ute – Milan neste

En som definitivt ikke blir å se på en stund er Eric Bailly. Midtstopperen ble operert tirsdag og er ute frem til jul.

Solskjær sa også at klubben snart vil annonsere hvem som blir lagets nye kaptein. Mot Kristiansund hadde David de Gea og Ashley Young bindet.

Nå returnerer Manchester United til England. På lørdag spilles sommerens siste oppkjøringskamp mot Milan.

LES OGSÅ: