Solskjær fortsatt bedre enn Klopp

Når Manchester United ankommer Anfield søndag er det vel vitende om at de er ligaledere, og har tre poengs forsprang på Liverpool før avspark.

Ole Gunnar Solskjær kan også tusle inn på gressmatta vel vitende om at han har gjort det bedre i sine første drøye to år i United enn det Jürgen Klopp klarte det i Liverpool.

Det viser oversikten united.no nå kan vise til.

Solskjær har så langt ledet United i 118 kamper totalt i alle turneringer. Det har gitt 68 seirer, noe som gir en seiersprosent på 57,6.

Jürgen Klopp ledet Liverpool til 61 seirer på sine første 118 kamper, noe som gir en seiersprosent på 51,7 – altså klart bak Solskjær.

For ordens skyld – i vår oversikt har vi omgjort alle seirer eller tap på straffespark eller seirer eller tap etter ekstraomganger til seier eller tap i den kampen, selv om det da kan ha vært andre resultater ved full tid. Dette innebærer likevel kun en marginal forskjell for begge, det har ingen påvirkning på konklusjonen.

Så skal det sies at cupkamper – og dermed variable motstandere – kan utgjøre en betydelig forskjell i fotballen.

Derfor blir det interessant å også se på kun ligakamper.

Foran også i Premier League

Ole Gunnar Solskjær har nå ledet United i 76 ligakamper – ganske nøyaktig to hele ligasesonger, men fordelt på tre sesonger.

Det har gitt 41 seirer, 19 uavgjorte og 16 tap, eller omgjort til poeng: 142 poeng.

Jürgen Klopp tok 137 poeng på sine første 76 ligakamper, noe som igjen altså er bak Ole Gunnar Solskjærs poengfangst så langt i ligaen.

Solskjærs United har imidlertid scoret litt færre mål enn Liverpool gjorde i samme periode, men de har også sluppet inn færre mål. Det gjelder både totalt og i Premier League.

Det er faktisk bare ett mål som skiller lagene totalt sett etter 76 ligakamper. Solskjærs United har 136-85 i målforskjell, mens Klopps Liverpool hadde 146-94 like langt inn i hans periode på Anfield.

Så er det åpenbart at United-supporterne får krysse fingrene for at Solskjær også matcher eller slår Klopps resultater videre. Da blir det garantert mye moro i United-leiren de neste årene.