Møter et gjerrig lag på torsdag

AZ Alkmaar har imponert stort denne sesongen.

Torsdag kveld kommer AZ Alkmaar på besøk til Old Trafford i det som blir en ren gruppefinale. United vil vinne gruppen med seier eller uavgjort. Nederlenderne vil passere United hvis de skulle gå seirene ut av duellen.

Nederlenderne har ikke tapt på sine siste ni kamper. De har vunnet åtte av disse og spilt én uavgjort. Poengdelingen kom mot Partizan Beograd i Europa League. Det så lenge ut til å bli tap, men en scoring langt inne på overtid sikret poeng og avansement fra gruppen.

Laget fra Alkmaar har vunnet de seks siste seriekampene sine og ligger kun tre poeng bak Ajax i Eredevise. Ajax kom til semifinalen i Champions League i 2018/19-sesongen og kommer mest sannsynlig til å ta seg videre til sluttspillet også denne sesongen.

AZ Alkmaar-keeper Marco Bizot har holdt nullen 21 ganger i kalenderåret 2019. Det er delt rekord med Ed de Goey som har hatt rekorden alene siden 1991. Mye tyder dermed på at Bizot vil ta over den rekorden på egenhånd før året er omme.

UAVGJORT: United og AZ spilte uavgjort tidligere i høst på en elendig kunstgressbane i Haag.

Det betyr at det blir alt annet en enkelt på torsdag.

Det er knyttet usikkerhet til hvilket lag Ole Gunnar Solskjær vi mønstre i denne kampen, men det er en klar fordel å vinne gruppa.

AZ Alkmaar har på sin side et toppoppgjør mot Ajax tre dager etter United-kampen. Det kan selvfølgelig bety at nederlendere muligens vil hvile noen av sine viktigste spillere på torsdag. 

Les også: – Jeg har ikke gjort noe galt