Solskjær advarer: – Snakket om hva som skjedde den dagen

MANCHESTER: Ole Gunnar Solskjær ga aldri opp håpet om topp fire til tross for svake resultater i høst. Søndag møter han laget som drepte håpet om Champions League for åtte måneder siden.

Det tannløse 0-4-tapet mot Everton på Goodison Park i april er nordmannens største nederlag som United-manager.

Et sitat på den påfølgende pressekonferansen skapte forventninger om store utskiftninger i sommervinduet.

– Jeg skal ha suksess her. Ikke alle spillerne kommer til å være med på den suksessen, men noen skal selvfølgelig være med videre, sa Solskjær da og fikk støtte av Gary Neville som ba nordmannen kvitte seg med «ugress» i troppen.

Av de elleve spillerne som startet kampen mot Everton er det imidlertid bare Romelu Lukaku som er solgt. Chris Smalling ble sendt på lån.

– Vi har snakket nok om hva som skjedde den dagen og hvordan laget vårt så ut som et rot. Men jeg har sagt det mange ganger at vi ikke er den samme gruppen lenger. Dette er en gruppe som er klare til å kjempe, sa Solskjær på pressekonferansen i forkant av søndagens Premier League-oppgjør mot Everton.

– Men det er jo stort sett de samme spillerne du har nå?

– Ja, men det handler om mentaliteten. Det er vanskelig å forklare, men stemningen i garderoben er bedre.

LES OGSÅ:

BUNNPUNKT: Firemålstapet på Goodison Park er Ole Gunnar Solskjærs største tap som United-manager.

– Ikke slingringsmonn

Nordmannens prosjekt på Old Trafford har fått merkelappen «Cultural reboot», noe United-Supporteren har lagt under lupen i en reportasje i siste nummer.

Solskjær er åpen om at klubben trenger to-tre forsterkninger, men at de først og fremst tenker langsiktig og at det er vanskelig å hente spillerne man ønsker seg i januar.

Managerens oppfordring til spillergruppa er imidlertid umulig å misforstå.

– Gruppa går i riktig retning nå. De har en sjanse til å vise seg fram på hver trening, men det vil ikke være slingringsmonn. Det har det heller ikke vært. Du blir ikke værende hos oss hvis du ikke beveger deg i samme retning som resten av gruppa.

OFFENSIV: Solskjær sier at klubben vil forsterke laget og at spillerne må vise seg fram på hver trening.

Ikke gitt opp topp fire

Marco Silva ledet Everton til 4-0-seieren i april, men er nå erstattet med Duncan Ferguson, som er klubbens midlertidige manager. Skotten innledet vikariatet med en sterk 3-1-seier mot Chelsea.

– Everton fikk en stor opptur med «Big Dunc» i forrige uke, men vi må holde på vårt momentum. Forrige uke var bra for oss, men det er historie nå, sier Solskjær, som fleipet med at Ferguson burde bruke reservene mot United da han fikk spørsmål om han hadde noen råd til den midlertidige manageren.

Fergusons seier over Lampard forrige helg gjør at døren til Champions League fortsatt står på gløtt for United, som snudde skepsis til optimisme på tre dager med seirene mot Tottenham og Manchester City.

Solskjær går ikke med på at håpet om topp fire var ute tidligere i høst, selv om det i november var ti poeng opp til fjerdeplassen.

Nå er avstanden halvert – til fem poeng.

– Det var aldri håpløst. Ikke i oktober og november. Vi har aldri vunnet ligaen på det tidspunktet. Vi snakker ikke om å vinne ligaen nå, men denne gruppen trenger tid til å utvikle seg, og det kommer de til å gjøre fordi de har den riktige innstillingen, sier Solskjær.

– Jeg tenker ikke på det (tabellen journ. anm.) i desember. Det er så mange kamper som skal spilles. Vi kan ikke se på resultatene nå. Vi må gjøre det vi skal gjøre, holde oss til det vi tror på, og bli bedre og bedre for hver dag. Da tror jeg resultatene vil komme.

«BIG DUNC»: Duncan Ferguson fikk en drømmestart som midlertidig manager mot Chelsea.

Trigget en trend?

Ferguson og Solskjær spilte mot hverandre i sine glansdager, mens Frank Lampard og Fredrik Ljungberg også leder klubbene de spilte for i Premier League.

Solskjær ler når han blir spurt om han har trigget en trend.

– Duncan kjenner Everton, Frank kjenner Chelsea, Fredrik kjenner Arsenal, og jeg kjenner denne klubben. Jeg vet ikke hvordan andre klubber tenker, men vi har tradisjoner vi er nødt til å beholde. Vi må holde oss til klubbens verdier, og kanskje de andre tenker det samme.

Solskjær kunne fortelle at Jesse Lingard ikke trente torsdag og må sjekkes på lørdag før kampen mot Everton. Paul Pogba returnerer sannsynligvis til trening snart, mens Eric Bailly og Timothy Fosu-Mensah skal trene for fullt fra neste uke.

Manchester United kan vinne tre seriekamper på rad for første gang siden de vant de første seks under Solskjær i januar.

LES OGSÅ: