Ryktesaker, uke 24

United-talent kan være på vei til Nord-London.

Det går mange rykter om United i løpet av en uke. Her samler vi det aller meste av dem i én enkelt sak. Dermed blir det lett å finne frem for dem som måtte være interessert. Vi understreker at det som skrives i denne spalten er rykter, og at de derfor må tas med en stor klype salt.Forrige ukes rykter

Søndagens rykter

08.45 Ezekiel Fryers fikk prøve seg på førstelaget i sesongen som var, men det ser ikke ut til at det blir flere kamper for Manchester United. 19-åringen var ikke fornøyd med Uniteds tilbud og takket nei til en forlengng av kontrakten. Newcastle meldte raskt sin interesse, men ifølge The Mirror er Tottenham favoritter til å signere forsvarsspilleren. Der vil han i så fall hovedsaklig kjempe mot Benoit Assou-Ekotto om spilletid.

Lørdagens rykter

13.00 Den sentrale midtbanen er en posisjon som lenge har vært ansett som et av Uniteds problemområder, og spekulasjonene rundt hvem Sir Alex ønsker å hente inn verserer stadig i mediene. Lørdag spekulerer Setanta i at United har satt sine øyne på Barcelonas midtbanetalent Thiago Alcantara. 21-åringen har slitt med å få spilletid i den katalanske storklubben, og skal ifølge nettstedet være på utkikk etter en ny arbeidsgiver. Også AC Milan skal være interessert i midtbanespillere, og en pris på omlag £21 millioner nevnes som sannsynlig.

11.45 Et av navnene som hyppig har vært nevnt i forbindelse med Manchester United denne sommeren er Leighton Baines. Everton-backen har hatt en god sesong, og det har vært spekulert i at Sir Alex Ferguson ønsker å forsterke venstrebackplassen til tross for at United har Patrice Evra i posisjonen fra før. I sin ryktespalte lørdag, hevder imidlertid Daily Mail at United-interessen for Baines ikke er så stor som tidligere antatt. Ifølge avisen har United foreløpig ikke forhørt seg om backen, og den mener det er sannsynlig at Baines spiller i Everton-drakt også neste sesong.

United skal ifølge den samme spalten skal United også ha studert Lyons Aly Cissokho, FC Københavns Bryan Oviedo, Atletico Madrids Filipe Luis og Valencias Jordi Alba som mulige forsterkninger på venstrebacken.

Fredagens rykter:

18.00 Michael Owen ble, etter tre sesonger i United-trøya, frigitt av Manchester United tidligere i sommer. Han har foreløpig ikke funnet seg noen ny klubb, men ifølge Daily Mail skal den tidligere toppscoreren nærme seg en overgang til Stoke og Britannia Stadium. Tony Pulis har tidligere uttalt at Michael Owen er en av flere spillere han vurderer, og avisen fokuserer også på at Stoke kun ligger omlag 5 mil unna stallen hvor Owens hester står. Everton skal også være interesserte i Owen, men Stoke skal for øyeblikket være favoritter i kampen om 32-åringen.

12.30 Luka Modric var ikke spesielt snakkesalig da han ble spurt om sin fotballfremtid tidligere i uken (se under torsdagens rykter), men det hindrer ikke Manchester Evening News i å nevne både han og Tottenham-kompis Gareth Bale som mulige United-forsterkninger denne sommeren. Avisen mener Modric i utgangspunktet er spilleren Sir Alex har jobbet mest med å sikre seg av de to, men at Harry Redknapps avskjed som Tottenham-manager kan ha gjort at også Bale kan være en mann United-manageren ønsker å sikre seg allerede denne sommeren.

Torsdagens rykter:

17.00: Kyriakos Papadopoulos spilte tirsdagens kamp for Hellas mot Tsjekkia, og den 20 år gamle midtstopperen er et ettertraktet talent. Han hevder imidlertid han ikke har hørt noe som helst fra Manchester United om en eventuell overgang. – Jeg vet ikke om det er noen interesse fra Manchester United. Det er en ære å høre at en så stor klubb liker stilen min, men for øyeblikket vet jeg ingenting om det. Selvsagt ville jeg like å spille for Manchester United en dag, men jeg spiller for Schalke og fokuserer på dem nå, sier han til Sky Sports.

15.50: The Star siterer Barnsley-manager Keith Hill, som hevder at klubben har fått to bud på Oliver Norwood avslått av United-ledelsen. Likevel er Hill innstilt på å fortsette jakten på den nordirske landslagsspilleren. Norwood røpet tidligere i sommer at han ikke vil forlenge kontrakten sin med United.

15.45: Vasco da Gamas Dede har tidligere blitt nevnt i forbindelsen med interesse fra Manchester United, og nå dukker navnet hans opp igjen. Sport Italia som melder at brasilianeren er ønsket av begge Manchester-klubbene, men ifølge spillerens agent, Juliano Andrade, foreligger det også interesse fra AC Milan.

15.40: Udineses Kwadwo Asamoah synes å være utenfor Uniteds rekkevidde. TalkSport hevder i alle fall at ghaneseren bare er en medisinsk undersøkelse unna en overgang til Serie A-mesterne Juventus.

11.45: Kommer Robert Lewandowski eller ikke? Nettstedet eatsleepsport gjengir ikke navngitte kilder på at United står klare til å by 22 millioner pund for Borussia Dortmunds polske spiss. Så spørs det hva slags reaksjon det eventuelt gir fra tyskerne. Tidligere har de sagt at salg er uaktuelt, og de vil heller tilby ham en ny superkontrakt med 75.000 pund i ukelønn.

10.20: Anderson er på vei ut., Det skriver goal.com. Ifølge nettstedet vil Inter og AC Milan kjempe om signaturen til 24-åringen, og United skal være villig til å selge for 15 millioner pund.

08.30: Hva skjer med Nani? Det er kjent at kontraktsforhandlingene går tregt, og nå gjentar Tuttosport det TalkSPORT skrev mandag, at den italienske seriemesteren Juventus vil ha ham. Ifølge avisa tror klubben at Nani er tilgjengelig for «rett pris» etter EM. Det hevdes også at United har snakket med ulike interessenter for å være føre var hvis man ikke blir enig med portugiseren om ny kontrakt.

08.00: Harry Redknapp forsvant altså som Tottenham-manager onsdag kveld. Spørsmålet er hva det betyr for Luka Modric.Ifølge kroatisk presse spurte i alle fall tysk presse om det blir Manchester United for Modric nå.Ifølge gol.hr var spørsmål og svar som følger:

– Du dro til Tottenham for 21 millioner euro. Og nå blir det Manchester United?

– Vel, det er mange rykter rundt meg. Jeg sier ikke at det ikke er klubber som er interessert, men jeg er fortsatt under kontrakt med Tottenham, var svaret.

Vi ble vel ikke noe klokere av det, men samtidig kunne vel Modric heller ikke svar annerledes. Modrics lagkamerat, Vedran Corluka, tror imidlertid at Modric forlater Spurs i sommer.

Onsdagens rykter:

12.55: Nick Powell har vært en gjenganger i ryktespaltene, men nå er det altså slutt på alle spekulasjoner rundt 18-åringen fra Crewes fremtid. I alle fall i de neste fire årene. Og med Powell krysset ut, er det så langt i dag lite å melde om andre spillere. Det nærmeste vi kommer er Fiorentinas Stefan Jovetic, som ifølge Daily Mail kan være på vei til Old Trafford. Den 22 år gamle montenegrineren har også tidligere blitt fulgt av Sir Alex Ferguson, men den gang, i 2008, valgte den daværende Partizan-spilleren Firenze fremfor Manchester. Jovetic, som av mange blir sammenliknet med den tidligere italienske superstjernen, Roberto Baggio, har ikke blitt enig med Fiore om ny kontrakt, noe blant andre Napoli, Chelsea – og Manchester United, har merket seg.

Tirsdagens rykter:

15.45: – Glem det, sier Borussia Dortmund-sjef Hans-Joachim Watzke, og ber United kjølne sin interesse for tyskernes polske landslagsspiss, Robert Lewandowski. Det var like før helgen at Polens landslagssjef, Franciszek Smuda, sa til pressefolk at «Lewandowski er på vei til United», men ifølge Manchester Evening News tilbakevises dette kontant av Watzke. – Jeg vet ikke hvor mange ganger vi skal bli nødt til å forklare at Robert Lewandowski blir her hos oss, tordner han. 15.00: Istanbul-klubben Besiktas synes ikke å ha tatt skrekken av å ha hatt Bebe på mislykket lånebesøk i et helt år. I alle fall hevder talkSport at «De svarte ørnene» har landet på Old Trafford igjen, denne gang med håp om å få slått klørne i Federico Macheda. Og United skal slett ikke være uvillige til å gi sin (fortsatt) unge romer sjansen til å få spille fotball på Inönü «Stadyumu» – etter sigende det eneste stadion i verden som tilbyr muligheten til å se fotball – og to kontinenter (Europa og Asia) samtidig.

14.30: Steve Bruce, ex-Red og nytilsatt manager i Hull City, skal av gammel vane/vane tro ha vendt kikkerten i retning Old Trafford. Der har han zoomet seg inn på to mann han anser som klare lånekandidater for kommende sesong. Hans gamle sjef, Sir Alex, har tidligere ymtet frempå om at Michael Keane kan være moden for et utlån, og samtidig gitt uttrykk for at Ryan Tunnicliffe vil ha godt av å bygge videre på fjorårserfaringene fra oppholdet i Peterborough. Og så viser det seg at det er nettopp disse to spillerne Brucie ønsker seg til Kingston Communication Stadium. Hvorvidt han får det som han vil, gjenstår å se, men Hull har etterhvert en lang historie med United-spillere på lån.

11.30: Den russiske landslagsspilleren Alan Dzagoev er foreløpig siste tilskudd på ryktestammen rundt Manchester United. The Sun hevder at både United og Arsenal har fattet interesse for midtbanespilleren som til daglig er lagkamerat med ex-Red Zoran Tosic i CSKA Moskva. Dzagoev, som fyller 22 år den 17. juni, scoret to av målene da et imponerende Russland innledet fotball-EM med 4-1 over Tsjekkia på fredag. Det blir for øvrig anledning til å studere Alan Dzagoev igjen i kveld, når vertslandet Polen (med United-aktuelle Robert Lewandowski) står som motstander fra klokken 20.45.

10.20: Meldinger før helgen kunne tyde på at Luka Modric nærmest var klar for en overgang fra Tottenham. Det vil imidlertid ikke styrtrike Paris Saint Germain ha noe av. Ifølge The Mirror byr franskmennene United kamp om den lille kroaten, som dermed står overfor valget mellom Paris eller Manchester. Enkelt, spør du oss. Manchester har til og med eget pariserhjul.

10.10: Uniteds interesse for Evertons Leighton Baines har vært kjent i lange tider. Det har også det faktum at manageren på Goodison Park, Sir Alex’ gode venn og landsmann, David Moyes, absolutt ikke ønsker å selge sin venstreback. Men, Evertons vanskelige økonomiske situasjon kan føre til at han blir tvunget til det. Merseysiderne ønsker i utgangspunktet £20 millioner i bytte for 27-åringen, men det går ikke Sir Alex med på å betale. Det kan imidlertid vise seg å bli skjebnesvangert, for nå kan Manchester Evening News melde at også Napoli ytrer ønske om å knytte til seg den engelske landslagsbacken. Dermed kan det fort ende med budkrig, og vi vet fra før hvordan United-manageren stiller seg til slikt. 09.17: Til tross for at Nick Powells bebudede overgang fra Crewe Alexandra ennå ikke er fullført, sier Crewe-manager Steve Davis at United ikke ønsker å sende 18-åringen ut på lån kommende sesong – verken til moderklubben i League One eller noen andre. Ifølge Daily Mail ønsker rødtrøyene isteden å la 18-åringen få trene sammen med førstelaget på Carrington. – Jeg kan bekrefte at han ikke kommer tilbake til oss på lån, sier Davis til avisen. – Vi ønsker heller å hente inn en erstatter for ham, samtidig som vi vil gi andre spillere sjansen. Ellers bekrefter Davis at overgangen ennå ikke er i orden, men at han er «sikker på at det fortsatt pågår samtaler mellom klubbene og spillerens agent». – Slike saker tar alltid litt tid, og det er som det bør være. Dermed kan alle parter sikre seg at de blir fornøyd med avtalen. – Uansett regner jeg med at han forlater oss i sommer. Skulle ikke det skje, vel, da ønsker vi ham velkommen til sesongoppkjøringen. Vi får se hva som skjer utover i uken. Jeg vil få greie på det så snart som mulig, hvorvidt vi skal gå videre med eller uten ham, sier Davis.

Mandagens rykter:

13.30: Serie A-mesterne Juventus følger nøye med på Nanis situasjon på Old Trafford. Portugiseren, som for tiden befinner seg på EM-oppdrag med Portugal, har gitt beskjed om at han holder alle muligheter åpne med hensyn til fremtiden. Han har to år igjen av kontrakten, så United har sterke kort på hånden. Likevel, dersom Nani skulle finne ut at han ønsker seg bort, vil klubben forlange minimum £25 millioner i kompensasjon fra en eventuell kjøper. Det er talkSport som skriver dette.

10.00: Sky Sports melder at avtalen med Crewe Alexandra om det 18 år gamle supertalentet Nick Powell er «90 prosent klar». Det har ikke blitt noe av et bebudet forsøk fra Manchester City på å bryte inn og slå ben under Uniteds planer, og dermed går det mot at Powell blir United-spiller i løpet av kort tid, skriver nettstedet. Det legges til at «basert på antall opptredener og graden av suksess» kan verdien av avtalen komme opp i £8 millioner. Også The Sun omtaler saken, og hevder at overgangen vil bli fullført i løpet av dagen i dag.