Ryktesaker, uke 20

Eden Hazard har fortsatt ikke tatt noen avgjørelse om hvor han spiller neste år. Ellers kan Michael Owen være på vei til Stoke, mens Chelsea skal ha forhørt seg om Rafael.

Det går mange rykter om United i løpet av en uke. Her samler vi det aller meste av dem i én enkelt sak. Dermed blir det lett å finne frem for dem som måtte være interessert. Vi understreker at det som skrives i denne spalten er rykter, og at de derfor må tas med en stor klype salt.Forrige ukes rykter

Søndag 20. mai

Lilles Eden Hazard er av fotballeuropas mest ettertraktede menn, og Manchester United skal være en av klubbene som sikler etter 21-åringens underskrft. Hazard har tidligere uttalt at han kommer til å spille i Premier League neste sesong, og har sågar hintet frempå om at Manchester er byen han vil flytte til. Chelsea skal imidlertid også være interesserte i å hente det belgiske stortaletentet, og ryktene gikk lørdag om at de var klare til å overby de to Manchester-klubbene hva lønn angår.

Hazard har uttalt at han ikke ville avsløre hvor han spiller neste sesong før han er ferdig med den inneværende. Lilles siste kamp for sesongen ble spilt søndag kveld, men Hazard ville fortsatt ikke røpe hvor fremtiden ligger. Det eneste belgieren fortalte var at både ‘Manchester* og Chelsea’ har vært i samtaler med agenten hans, og at begge klubbene er store klubber, men at han fortsatt ikke har bestemt seg for hvor han kommer til å spille neste sesong.

*Om Manchester betyr City eller United forteller Hazard ingenting om.

En spiller som forsvinner ut dørene på Old Trafford denne sommeren er Michael Owen. Stoke-manager Tony Pulis var interessert i Owen allerede da spissen forlot Newcastle for tre år siden, og klubbdirektør Peter Coates forteller at det kanskje blir gjort et nytt fremstøt i jakten på å sikre seg den tidligere Ballon d’Or-vinneren denne sommeren.

– Han (Tony Pulis, journ.anm.) var interessert i ham tidligere, sier Coates til The Sentinel. – Michael Owen har vært en fantastisk spiller, og jeg kan se hvorfor Tony kanskje er interessert, men dette er en avgjørelse manager-teamet må ta.

Et av de mer overraskende ryktene på ukens siste dag kommer fra The National. Nettstedet hevder Chelsea skal ha kontaktet United og forhørt seg om Rafaels tilgjengelighet på transfermarkedet. Sir Alex skal imidlertid ikke være interessert i å selge brassen, noe han også fortalte de nybakte Champions League-vinnerne Chelsea.

Lørdag 19. mai

At Dimitar Berbatov er på vei ut dørene på Old Trafford er ikke akkurat noen hemmelighet, og flere klubber er interessert i spissens tjeneser. Ifølge Clubcall har Berbatov vært i to møter med Galatasarays klubbpresident for å diskutere mulighetene for en overgang. Det er ikke kjent hvor mye de må betale for at United skal godta budet, men det skal visstnok kunne være bare en brøkdel av de £31 millionene United betale i 2008. Lille, Borussia Dortmund og Bayer Leverkusen ryktes også å være interesserte i bulgareren.

Juventus har vist interesse for Antonio Valencia, men vingen sier til presse i hjemlandet at han ikke har tenkt seg noe sted. Han trives i Manchester og har kontrakt i tre år til.

En som derimot kan se ut til å nærme seg Juventus, er Paul Pogba. Football Italia hevder at Juventus planlegger å offentliggjøre franskmannen som Juve-spiller mandag. Pogbas kontrakt går ut denne sommeren, og han kan forlate United for en kompensasjon som er spekulert i å være så lav som £ 300.000.

Når det gjelder spillere på vei inn dørene på Old Trafford, er Eden Hazard et navn som stadig har dukket opp i ryktespaltene. Den unge belgieren har blitt aet til både United og City, men lørdag rapporterer den franske tv-kanalen TF1 at også Chelsea skal ha kastet seg inn i kampen. London-klubben skal ha tilbudt en lønn som er høyere enn de to Manchester-klubbene har gjort, og skal på denne måten forsøke å lokke Lille-spilleren til Stamford Bridge.

Fredag 18. mai:

Eden Hazard har i det siste virket tapt for Manchester United. Uttalelser fra hovedpersonen selv har blitt tolket som at han nærmest er klar for City allerede, men dette medfører ikke riktighet om vi skal tro talkSport. Derfra meldes det at begge Manchester-klubbene er aktuelle, men at ingenting vil bli avgjort før etter samtaler som skal avholdes i «neste uke». Hazards nåværende klubb, Lille, er ikke interessert i å gå inn i forhandlinger med noen før den franske ligaen avsluttes på søndag, ifølge nettstedet.

United-direktør David Gill bekrefter overfor The Sun at United er interesserte i Hazard og at Ciy er det samme.

– Det avhenger av hva spilleren, agentene og rådgiverne hans vil. Hvis han sier at pengene er det viktigste, vil nok City tilby mer enn vi kan. Men vi tilbyr fortsatt gode lønninger, og hvis han kommer hit vil han spille foran 76 000 tilskuere i en klubb med stor historie, sier Gill.

Italienske calsiomercato hevder at de to Milano-klubbene, AC Milan og Internazionale, følger Nanis situasjon i United nøye. Portugiserens kontraktsforhandlinger rapporteres å være inne i en kritisk fase,og – dersom det hele skulle ende med brudd, vil de to Serie A-rivalene stå klare til å overby hverandre. Andre kilder vil ha det til at United uansett vil være villig til å selge sin 25 år gamle pianospillende kantspiller, forutsatt at det hostes opp £30 millioner.

Samtidig melder talkSport at AC Milan har kastet seg inn i kampen om PSVs sentrale midtbanespiller, Kevin Strootman. Den 186 cm høye 22-åringen har vært nevnt tidligere som en spiller Sir Alex har sansen for, men dersom han virkelig ønsker å hente ham til Old Trafford, må han først belage seg på å måtte knekke italiensk motstand.

Torsdag 17. mai:

Robin van Persie, toppscorer i Arsenal og Årets spiller i England, skal onsdag ha gitt klubbledelsen på Emirates klare signaler om at han har fått nok av livet i Nord-London. Syv år har passert uten tilførsel til pokalsamlingen, og den nederlandske landslagsmannen har etter hvert mistet troen på Arsenals evner til igjen å melde seg på i kampen om gull og laurbær. I alle fall med det aller første. Og for RvP, som fyller 29 i august, begynner det å haste. Om han skal ha sjansen til å fylle peishyllen opp med annet enn bare personlige utmerkelser føler han at tiden er inne til å finne seg andre jaktmarker. Ifølge Daily Mirror har Manchester City allerede meldt sin interesse. Klubben sies å være villig til å betale £25 millioner i overgangspenger + gi ham en ukelønn på det tidobbelte! Men, det hevdes også at Manchester United skal være villige til å matche disse summene. Den som lever, får se.

En gammel gjenganger på ryktebørsen, Tottenhams midtbanestjerne Luka Modric, skal igjen ha dukket opp på Sir Alex’ radar. Den 26 år gamle kroaten, som i fjor ønsket seg til Chelsea men ble nektet av Spurs-ledelsen, ymter nå frempå om at han kan være villig til å melde flytting fra White Hart Lane. Ifølge diverse kilder vil han imidlertid vente med å ta en avgjørelse «til etter EM».

Onsdag 16. mai:

Martin Ferguson har angivelig sett Udinese-forsvareren Mehdi Benatia i aksjon flere ganger denne sesongen.

Nå letter marokkaneren på sløret.

– Bare det å bli nevnt i forbindelse med en overgang til Manchester United, er en drøm som går i oppfyllelse, sier han til Gazzetta dello Sport.

Den italienske avisen hevder det kan bli aktuelt med et salg allerede i sommer.

– United er den største klubben i verden, og det hadde vært fantastisk om jeg fikk muligheten til å spille på Old Trafford, skal han ha uttalt tidligere denne sesongen.

Tirsdag 15. mai:

Shinji Kagawa har gjort det helt klart overfor Borussia Dortmund at han ikke kommer til å skrive under på en ny kontrakt.

– Jeg hadde et møte med agenten hans mandag morgen, og han gjorde det klart at Shinji ikke kommer til å forlenge med oss. Skulle det komme bud nå vil vi derfor se på dem og forhandle, sier Dortmunds sportsdirektør, Michael Zorc ifølge tysk presse.

Den tyske lokalavisa Ruhr Nachrichten, som følger Dortmund tett, hevder imidlertid å sitte på enda mer informasjon, og skriver at Kagawa har flydd til Manchester, og kan i tillegg bidra med både flightnummer og avgangstidspunktet på flyet.

I tillegg skriver en journalist fra WhoScored.com (som drives av Opta) på Twitter at Kagawas agent har bekreftet at de har pratet med Sir Alex Ferguson tirsdag, men at ingen avgjørelse er tatt ennå.

Eden Hazard ble mandag kveld utpekt til årets spiller i Frankrike for andre år på rad. Samtidig lettet han litt på sløret om neste sesong.

– Det blir Manchester sa han, men uten å ville fortelle om det blir United eller City som blir hans neste klubb.

Mandag 14. mai:

Man kan lure litt på hvorfor Ritchie de Laet ble hentet til Old Trafford fra reservelaget til Stoke. Forsvarsspilleren har aldri klart å slå gjennom, og ser nå ut til å forsvinne fra klubben. Ifølge Sky Sports har nemlig belgieren og Matt James, en lovende reservelagsspiller som har fått Old Trafford-drømmen ødelagt med skade, fått tillatelse til å forhandle med Leicester City om en overgang. Revene ønsker å forsterke stallen i et forsøk på å returnere til Premier League og ser på duoen som gode tilvekster.

At United kobles til en overgang for Borussia Dortmunds japanske midtbanejuvel, Shinji Kagawa, det har vi for lengst registrert. Men nå hevder blant andre Daily Mail at Kagawa bare er en av tre Dortmund-spillere som kan være på vei til Old Trafford. Avisen påstår at de to siste års Bundesliga-vinnere står i fare for å miste en hel trio av nøkkelspillere til et United som står klare til å foreta en skikkelig overhaling av førstelagsstallen. I tillegg til allerede nevnte Kagawa, ønsker Sir Alex Ferguson etter sigende også å hente to av hans lagkamerater, Mats Hummels og Robert Lewandowski. Mens den 23 år gamle Hummels er midtstopper, er den jevnaldrende Lewandowski spiss. Sistnevnte, som er født og oppvokst i Polen, scoret 22 mål i sesongen som gikk (ingen av dem fra straffemerket) og var seks ganger nest sistemann på ballen. For bare få dager siden ble han kåret til Årets Bundesliga-spiller. Kontraktssamtaler mellom Borussia og Lewandowski skal ha brutt sammen, og agenten, Maik Barthel, uttaler i den forbindelse følgende: – Tilbudet fra Dortmund er altfor lavt, og jeg kan bekrefte at det foreligger interesse fra Manchester United. For Hummels vedkommende hevdes det at hans agentfar, Hermann Hummels, har blitt invitert til Manchester for samtaler med United-ledelsen. Det antas at United vil måtte punge ut med rundt £50 millioner for å sikre seg alle de tre spillerne. Dortmunds administrerende direktør, Hans-Joachim Watzke er imidlertid i kamphumør og uttaler at han ikke er villig til å gi slipp på hele trioen – «ikke for noen pris». – Vi er innforstått med at Kagawa drar sier han, men legger så til: – Ikke for noe beløp vil vil bli overtalt til å selge de to andre. Her kan du lese Hummels og Lewandowskis Wikipedia-profiler.