SKJERMBILDE: TV 2 Sumo/MUTV.

Mejbri-debut, dødballtrøbbel og Evra i trenerteamet

U18-laget med stortap mot Derby.

Tendensen i år har vært soleklar: U18-laget vinner på hjemmebane, og taper på bortebane.

Dessverre var lørdagens kamp mot Derby en bortekamp.

United hadde en marerittstart på kampen, og måtte betale for det. Sluttresultatet ble 5-1 til hjemmelaget Derby, i en kamp hvor Mark Helm scoret Uniteds mål.

Dermed har United allerede tapt like mange U18-ligakamper som i hele fjorårssesongen.

Det betyr naturligvis ikke nødvendigvis at årets lag er mindre spennende – alderssammensetningen har alltid noe å si her, og her var det en del nytt.

Debutanter og Evra

Det var en del forandringer her. Tre debutanter (Björn Hardley, Hannibal Mejbri og Calen Gallagher-Allison) fikk sjansen fra start, og ikke minst: Patrice Evra var en del av Uniteds trenerteam på sidelinjen.

Som mange sikkert har fått med seg, så er Evra i United for tiden som en del av trenerutdannelsen sin.

Det var ikke akkurat vanskelig å høre Evra på sidelinjen heller – han er jo ikke kjent som en fyr som er vanskelig å høre. Gjennom hele kampen kunne en høre franskmannen rope instruksjoner og oppmuntrende ord til spillerne fra sidelinjen.

Skjermbilde: TV 2 Sumo/MUTV.

Marerittstart for United

Etter litt over ti minutter tok hjemmelaget ledelsen. Derby hadde frispark fra ute i kanten, og svære Bartosz Cybulski steg til værs og headet ballen inn i hjørnet av Uniteds mål.

Få minutter etterpå slet United på dødball igjen: en corner gikk gjennom hele forsvaret, og på bakerste stolpe stod Archie Brown, som bare kunne sette ballen i mål.

Fire minutter etterpå forærte Gallagher-Allison ballen til Cybulski etter et innlegg fra venstre, og Cybulski satte inn sitt andre.

En lite imponerende åpning, med andre ord.

Gallagher-Allison debuterer som nevnt på U18-laget, og det må være litt spesielt å gjøre det med Patrice Evra på sidelinja. En annen som har spilt en del på venstreback for United, Phil Neville, var også til stede på kampen (sønnen Harvey spilte andreomgangen for United).

Mark Helm markerer seg

Etter dette våknet United litt, og i kampens 26. minutt reduserte Manchester United ved Mark Helm. Helm dunket til fra distanse, og ballen suste i mål – vakkert!

Helm spilte for øvrig en halvtime i fredagens U23-kamp også.

15 år gamle Shola Shoretire bommet på noen sjanser i starten av oppgjøret, og vil også være misfornøyd med at han ikke reduserte noen minutter før pause.

Store dødballproblemer etter pause også

Dessverre var ikke dette en dag hvor Uniteds forsvarsspill på dødballer var særlig imponerende – det fortsatte i andreomgangen også.

Etter ti minutter av andreomgangen satte Jack Stretton inn 4-1 etter litt klabb og babb i etterkant av et hjørnespark.

Etter det gikk lufta litt ut av United.

United var egentlig aldri i nærheten av et comeback, og kort tid før slutt økte heller Archie Brown til 5-1 etter, du gjettet riktig, en dødball.

Her har i alle fall Uniteds unge spillere noe å jobbe med fremover.

U18: Derby County 5–1 (3-1) Manchester United

U18 Premier League
Derby County Football Academy

Mål: 1-0 Bartosz Cybulski (12.), 2-0 Archie Brown (15.), 3-0 Cybulski (19.), 3-1 Mark Helm (26.), 4-1 Jack Stretton (55.), 5-1 Brown (89.).

Manchester United:  Ondrej Mastny – Lukasz Bejger, Ben Hockenhull, Björn Hardley, Calen Gallagher-Allison (Harvey Neville, 46.) – Charlie McCann (C), Hannibal Mejbri, Mark Helm (Iestyn Hughes, 77.) – Charlie Wellens, Dillon Hoogewerf, Shola Shoretire (Ayodeji Sotona, 68.).
Ubenyttede innbyttere: Dermot Mee, Mateo Mejia.