– Snudde alt på hodet

Tidligere United-assistent snakker om endringene som har hendt etter Ferguson.

Carlos Queiroz var assistent i Manchester United i to perioder under Sir Alex Ferguson. I 2002/03-sesongen, og fra 2004-2008. Portugiseren er nå manager for det iranske landslaget, men i et intervju med The Guardian forteller han at han fortsatt har et øye på klubben han tilbragte fem år i.

– Fundamentet av Manchester Uniteds suksess var basert på tillit, selvtillit, kontinuitet – verdiene til klubben. Jeg mener det har vært for mange endringer som har forstyrret kontinuiteten og tradisjonen til klubben.

– Det var ikke noe galt i å bygge mot fremtiden basert på prinsippene som allerede var i klubben etter Sir Alex Ferguson, det var den riktige retningen. Jeg skjønner at, etter Ferguson, kompleksiteten av overgangen ikke var en lett oppgave.

– Jeg beundrer og har stor respekt for både Louis van Gaal og David Moyes. De er gode trenere som jeg beundrer, men jeg syntes de har gjort noen kritiske og avgjørende feil i overgangen fra Sir Alex.Manchester United UEFA Champions League Final Press Conference and Training Session

For Queiroz, var Moyes’ avgjørelse å erstatte trenerapparatet Ferguson etterlot seg et enestående eksempel på en av feilene som har blitt gjort.

– Det snudde alt på hodet. Det var ikke nødvendig å kvitte seg med folk som Mike Phelan, folk som kjenner innsiden av klubben. Jeg har lært en storslått lekse av Bobby Charlton og Alex at du må stole på dine egne.

– Da jeg kom tilbake fra Real Madrid måtte vi ta noen avgjørelser angående klubbens fremtid. Roy Keane, Giggs og Scholes var kjernen, men vi hadde mange unge som Ronaldo, Rooney og Vidic.

– Det er ingen andre enn ditt eget folk som vet hva som må gjøres. Det er ingen som er bedre forberedt til å gjøre de riktig avgjørelsene i form av kontinuitet. Vi trenger å se lederskap.

Til tross for alle endringene, har Queiroz tro på at Louis van Gaal vil starte å produsere varene denne sesongen.

– Jeg håper og forventer at Manchester United ikke bare utfordrer, men vinner i stil fordi i Manchester United handler det om å vinne med stil og underholdning.

– En klubb som Manchester United, med sin økonomiske kapasitet, må resultatet komme umiddelbart. Vi vil også se spillere skinne. Gode spillere som Best, Scholes, Giggsy, Keane, Van Nistlerooy – hvor er de? Hvor er stjernene i Manchester United?

HANDLET OM Å SKAPE SPILLERE:

HANDLET OM Å SKAPE SPILLERE: Carlos Queiroz sier det handlet om å skape spillere under hans tid i United, men at det ser ut til å ha endret nå. Her sammen med Ferguson og Cristiano Ronaldo.

– Det handlet om å skape spillere. Nå er det motsatt. Vi ser noen av de beste spillerne steppe ned, og tilogmed noen av spillerne som kommer til klubben, som Falcao og Di Maria, blir benket. Jeg så Di Maria i noen kamper, og det så ut som han aldri hadde spilt fotball.

– Det er panikk-kjøping. Du må forberede deg, så må avgjørelsen tas sammen. Du kan ta feil avgjørelser, men vi gjorde aldri panikk-kjøp da vi kjøpte spillere, sa Queiroz til The Guardian.

Er du enig i det portugiseren har å si?