Snudde 0-2 til 5-2

Manchester United U18 vartet opp med en imponerende snuoperasjon borte mot Newcastles U18-lag!

Dagen før førstelaget skal bryne seg på Newcastle United, møtte klubbens U18-lag samme motstander.

U15-laget vant forøvrig 2-1 mot Newcastle på fredag.

Anthony Elanga og Reece Devine har ganske nylig spilt for U23-laget, men var nå tilbake i Neil Ryans tropp. De var begge et hjertelig gjensyn for U18-laget på lørdag.

STARTET: 16 år gamle Hannibal Mejbri kom til klubben fra AS Monaco i sommer, og er et talent å se opp for.

U18: Newcastle 2-5 (2-1) Manchester United

U18 Premier League, North
Newcastle United Academy

Mål: 1-0 Gilchrist (18), 2-0 Stephenson (32), 2-1 Hoogewerf (37), 2-2 Hoogewerf (54), 2-3 Fish (72), 2-4 Elanga (74), 2-5 Elanga (75)

United: Ondrej Mastny – Harvey Neville, Ben Hockenhull, William Fish, Reece Devine, Charlie Wellens, Charlie McCann, Hannibal Mejbri (Omari Forson, 88), Mark Helm (Ayodeji Sotona, 68), Dillon Hoogewerf (Shola Shoretire, 86), Anthony Elanga

Uben.innb.: Johan Guadagno, Björn Hardley

Førsteomgang

Fem minutter inn i omgangen er midtstopper Fish på ferde. Han bryter en pasning og stormer i angrep. Etter en vegg med Mejbri, samt en frekk dragning, finner han seg alene med keeper fra åtte meter. Tror han. Newcastle-stopper Swales rekker akkurat å kaste et bein inn i avslutningen, og hjemmelaget slipper med skrekken.

Rett før kvarteret er spilt spilles Elanga fri på kanten og slår inn. Dessverre for de rødkledde var det ingen på første stolpe, og hjemmelagets keeper, Marshall, plukker innlegget uten store vansker.

Mål: Rett før førsteomgangen er tjue minutter gammel får United en i sekken. Mejbri mister ballen og Newcastle kan storme mot et United-lag i ubalanse. Gilchris får føre ballen mot et ryggende stopperpar, og fra rett utenfor boksen banker han til. Lavt mot venstre hjørne og vanskelig å ta for Mastny.

Mål: I vinden av den første scoringen fortsetter hjemmelaget å presse, og skaper mer enn Neil Ryans gutter. En corner piskes inn av målscorer Gilchris. Den heades ut fra første stolpe, men kommer rett inn igjen. Markeringene i boksen er borte og kaoset er løst. Litt tilfeldig havner ballen i beina på Stephenson som har få vansker med å score fra fire meter. 2-0 til Newcastle.

Mål: Et godt innlegg fra venstrekanten av Devine som har tatt turen fra sin backposisjon. Newcastles forsvarsspillere viser hvilket aldersnivå de spiller på, for det rommet Hoogewerf får stå alene i kan det bygges et leilighetskompleks på. Spissen er sikker med pannebrasken og reduseringen er et faktum.

DILLON HOOGEWERF: 16-åringen som kom fra Ajax i sommer leverte en meget god kamp mot Newcastle.

Like etterpå er Hoogwerf på ferde igjen. Han spilles gjennom, skipper forbi en motspiller og setter fart mot Newcastle-målet. Fra spiss vinkel får Marshall en hånd på ballen, og den forlenges til hjørnespark. Det blir dessverre aldri farlig.

Pause: I det første og det siste kvarteret var lagene jevne, men midtveis hadde Newcastle overtaket. Begge lag hadde muligheter til å score flere ganger, men med unntak av 16 år gamle Gilchris – som burde hatt en til, mener nok de fleste at 2-1 til pause er representativt for omgangen.

Andreomgang

Newcastle åpner hissig, men det er Manchester United som får omgangens første ordentlige sjanse. Og det er Hoogewerf igjen. Han rettvender seg og stuper frem med ballen i beina. Etter å ha brukt motspillerne som kjegler fyrer han av et skudd som treffer stolpen.

Mål: Rett etterpå finner Hoogewerf nettet og blir tomålsscorer, og igjen er det Devine som slår den målgivende pasningen. Som på førstemålet får Hoogewerf all den plassen han trenger, og så litt til. Innlegget fra Devine er godt og Uniteds nummer 9 kan bredside ballen enkelt i nettet. 2-2.

Manchester United tar virkelig over, og det meste er innom Hoogewerf. Innbytter Sotona holder på å sette en scoring med sin første berøring etter at Hoogewerf har rundet Marshall i Newcastle-buret. Et Newcastle-bein hindrer dessverre at innhoppet starter med scoring for Sotona.

Mål: Denne ganger er det Manchester United som scorer på hjørnespark, men med litt mindre tilfeldigheter enn hjemmelaget. En presis corner fra McGann finner Fish på bakre. Stopperen knuser Stephenson på hodet og header ballen kontant i nettet. United har snudd det.

Mål: Under minuttet etter kommer nummer fire for Uniteds håpefulle. Elanga scorer sitt fjerde på fire kamper, og innbytter Sotona registrerer en målgivende.

Mål: Det tredje målet på nesten like mange minutter kommer nok en gang fra Elanga. Mejbri får sin unge fotballkarrieres enkleste målgivende når han triller ballen til sin medspiller. Elanga ser opp, legger ballen til rette og klinker til. Via tverrliggeren finner ballen veien til nettmaskene. Vakkert. 2-5.

DRØMMESCORING: Elanga scoret to ganger mot Newcastle. Den siste av dem er nok inne på topp tre-listen over peneste mål han har scoret.

Etter den siste scoringen holder Manchester United en del i ballen, og Newcastle gir mer og mer opp ettersom tiden går.

U18-laget gjennomfører en eventyrlig snuoperasjon og snur 2-0 til 2-5. Man skulle nesten tro at Sir Alex Ferguson sto på sidelinjen og skrek «it’s Newcastle» til guttene. Det funket jo for førstelaget mot Tottenham i sin tid.