Snakker om overganger og gir et lite stikk til Mourinho og Van Gaal

Ole Gunnar Solskjær forteller at han ikke savner noen av spillerne som forlot klubben i sommer og at hans to forgjengere bør se seg i speilet heller enn å skylde på ledelsen.

Overganger, overganger og overganger.

Det er stort sett det journalistene på Ole Gunnar Solskjærs pressekonferanse i forkant av FA-cupkampen mot Tranmere er interesserte i.

I en liten seksjon på slutten av pressekonferansen fikk han faktisk noen spørsmål om selve kampen. Det kan du lese her.

Før det handlet det, som nevnt, om overganger.

– Vi blir enige om signeringer

Ledelsen og styret i Manchester United har vært utsatt for en del kritikk i det siste – mer enn vanlig – og manageren ble spurt om strukturen i klubben er god nok for ham til å få inn de spillerne laget trenger.

– Både ledelsen og jeg var enige om at kulturen måtte endres. Det er ikke slik at jeg har fått beskjed om hva jeg skal gjøre uten å ha gitt mitt samtykke. Vi blir enige om signeringer, og vi blir enige om en plan.

– Vi må bruke penger klokt. Det er en av nøklene for min del. Ja, vi har brukt enormt med penger de siste fem-seks sesongene, siden Sir Alex dro. Nå er det opp til meg å sørge for at når vi bruker penger, så er det på de riktige spillerne og de riktige typene.

– Vi trenger de som kan være her i det lange løp, og vi trenger kvalitet.

Stikk til sine forgjengere

Solskjær har fra sin første dag som manager for Manchester United snakket varmt om ledelsen og det samarbeidet han har med dem.

Det var noe hans forgjengere, José Mourinho og Louis van Gaal, ikke gjorde. De har begge lagt deler av skylden for sine mindre heldige perioder i klubben på ledelsen.

– Det er en egenskap å se seg selv i speilet og ikke bare skylde på andre. Jeg tror det finnes noen som skylder på andre, og noen som synes de er bedre enn andre.

BØR SE SEG I SPEILET: Med et lite smil serverer Solskjær et stikk til José Mourinho og Louis van Gaal.

– Jeg tror også at strukturen som har vært i klubben mens jeg har vært her, alle ressursene vi har brukt på å speide på spillere, det har gjort oss sikre på at vi signerer de riktige spillerne.

– Men klubben vil ikke signere en spiller uten at jeg aksepterer det. Så det er opp til meg å si «ja» eller «nei» når klubben finner et potensielt spillerkjøp.

– Fotballen har forandret seg

Det går nesten ikke en pressekonferanse uten at Solskjær sier at et spillerkjøp må «være den riktige typen».

Han blir derfor spurt om han har mindre rom for en feilmargin ved de neste signeringene. Har han råd til at en spiller flopper?

–Fotballen har forandret seg, og penger har forandret seg. Spillere som kan gå rett inn og forsterke Manchester United, eller et av de andre topplagene, de er dyre for tiden.

– Og hva er egentlig en feil? Er en spiller en flopp hvis han trenger en sesong på å bli vant til klimaet i Premier League? Ta Fred for eksempel. Han har fått mye kritikk. Folk sier at han aldri har vært god nok, og jeg har lest en del av det tullet som skrives om ham.

KRITISERT: Brasilianeren har fått høre det fra flere hold, men i de siste månedene har han seilet frem som en av bærebjelkene på Uniteds midtbane.

– Det er viktig at vi har spillere som er her og som leverer, men vi kan ikke forvente at alle spillere som kommer inn skal levere med en gang.

Savner ikke de som dro

Solskjær og United har vært tolmodige med signeringene, men manageren skjønner at han også trenger å få resultater i kamper.

– Jeg frykter ikke for posisjonen min. Selvfølgelig trenger man resultater, og man må vise at man gjør de riktige tingene. Men jeg kommer ikke til å bruke store summer på spillere nå hvis det ikke er det riktige for klubben.

– Når det er sagt, og jeg har nevnt det før, det er nok noen spillere der ute som kunne kommet inn og hjulpet den unge spillergruppen. For det er en del unge spillere her.

– Det er alltid rom for en feilmargin når det kommer til signeringer. Noen ganger er man uheldig, men vi prøver å gjøre det vi kan for å minimere risikoen for en feil.

KAN HJELPE DE UNGE: Solskjær forteller at troppen kanskje mangler noen erfarne spillere som kan vise vei for den yngre generasjonen.

I sommer solgte klubben en god del spillere, og utrettelig har Solskjær og United blitt kritisert for å ikke erstatte spillerne som dro. Manageren legger ikke skjul på at han ikke angrer særlig på at de som forlot klubben gjorde det.

– Jeg har aldri tenkt «huff, jeg skulle ønske at jeg beholdt ham». Når jeg bestemmer meg for at spillere kan dra, er det av en grunn. Jeg vet hva som må til for å bygge grunnmuren til Manchester United, sier han og fortsetter:

– Vi trenger spillere med den rette innstillingen. De som løper gjennom en murvegg for laget, for meg, og for klubben. Ikke alle gjorde det.