Smalling-suksess i Serie A: – Solskjær sender meg meldinger

Chris Smalling har gjort et solid inntrykk på imponerte italienere. 29-åringen angrer ikke på at han grep sjansen da den bød seg.

Smalling har spilt seg til fast plass i Roma-forsvaret til Paulo Fonseca, og ifølge rapportene skal den italienske hovedstadsklubben se på mulighetene for å kjøpe 29-åringen til neste sesong.

Ifølge Sky Italia skal Roma være villig til å betale 10 millioner euro. United skal imidlertid kreve 20 millioner.

Onsdag kveld scoret Smalling sitt første mål for klubben i en 4-0-seier mot Udinese, og i en artikkel med tittelen «Roma får ut det beste i Smalling i sitt nye prosjekt» skriver Guardian at ingen motspillere har driblet Smalling i Serie A ennå og at han har lyktes med samtlige av sine taklingsforsøk.

I et intervju med Andy Mitten, som også skriver for united.no, forteller Smalling at han er i dialog med Ole Gunnar Solskjær.

– Manageren sender meg meldinger. Han ser meg i aksjon og gratulerte meg da jeg ble kåret til banens beste, sier Smalling i artikkelen til The Athletic.

Han forteller også at han fikk klar beskjed av klubben om at han ikke ville spille fast etter at Harry Maguire ble signert.

Smalling spilte sammen med Victor Lindelöf i midtforsvaret i 2018/19-sesongen og signerte ny kontrakt for et snaut år siden.

– Ole valgte Victor og Harry de første kampene og lot Axel (Tuanzebe) sitte på benken for å få erfaring. Dersom jeg ikke hadde spilt så mye de tidligere sesongene, hadde jeg kanskje vært fornøyd med å spille i Europa League og få sjansen i de andre turneringene basert på form og skader, sier Smalling.

– Men sent i vinduet fikk jeg et klart bilde av hvor jeg sto.

– Jeg var i dialog med Ole hele veien, og han fortalte meg at jeg ville få en del kamper – 20-25, kanskje mer. Men så kom Roma med tilbudet sitt. Jeg ble presentert for det, og fikk inntrykk av at jeg kunne spille 40-50 kamper der – det dobbelte av det jeg ville fått i United.

FØLGER MED: Ole Gunnar Solskjær har vært i kontakt med Chris Smalling.

Roma ligger på fjerdeplass i Serie A, og Smalling kan potensielt møte United i sluttspillet i Europa League etter nyttår.

– Å reise til Roma var en utfordring jeg likte. Det er en stor klubb som setter seg store mål. Manageren ønsker ikke bare å komme blant topp fire, han ønsker også å vinne et trofé. Roma har hatt noen fantastiske Champions League-kvelder, men også Europa League er viktig her denne sesongen.

Smalling har spilt seks kamper for Roma, de siste sammen med Federico Fazio i midtforsvaret.