Smalling laget straffe, mens Sánchez bidro til snuoperasjon

DE UTLÅNTE: Chris Smalling, Alexis Sánchez og Dean Henderson spilte i helga.

Tre av Uniteds utlånte var i aksjon i helga, og det er nok bare én av dem som sitter igjen som ganske fornøyd.

AC Milan 2-0 Roma

Chris Smalling spilte som vanlig hele kampen for Roma, i det som var en skuffende kamp på flere måter.

For det første sørger dette resultatet for at det nå er ni poeng opp til Atalanta på fjerdeplass, og at Roma dermed nok er avhengige av en Atalanta-kollaps for å kunne få en Champions League-plass neste sesong.

For det andre kunne nok både Smalling og andre Roma-forsvarere vært mer våkne på Milans første mål.

For det tredje laget Smalling straffesparket som ga Milan 2-0. Det var tilsynelatende ikke det aller mest soleklare straffesparket som har blitt gitt, men det var i alle fall nok til å overbevise dommeren – og til å overbevise VAR om at det ikke var noe som skulle omgjøres.

Offisielle høydepunkter fra Roma-tapet:

Parma 1-2 Internazionale

Alexis Sánchez kom inn i det 68. minutt av denne bortekampen mot Parma, og på det tidspunktet stod det 1-0 til hjemmelaget.Da kampen var over, hadde Inter vunnet.

Slik sett var det et vellykket innhopp – selv om en naturligvis ikke kan gi chileneren æren for en hel snuoperasjon når han verken hadde mål eller målgivende her!

Det var uansett et bra innhopp. Han skaffet hjørnesparket som førte til utligningen ved hjelp av press-spillet sitt, og på SempreInters spillerbørs får han karakteren 7 for innhoppet – ingen Inter-spillere fikk bedre karakter.

– Alexis gjenopplivet det som frem til det 70. minutt var et dødt Inter-angrep, skriver de, og trekker frem hvordan han løp hele tiden (og slik også skaffet hjørnesparket).

Inter er fortsatt åtte poeng bak Juventus, og fire poeng bak Lazio, i kampen om ligatittelen.

Offisielle høydepunkter fra Inter-seieren:

Sheffield United 1-2 Arsenal

Sheffield United har hatt en fryktelig start på sommerfotballen – de trives åpenbart dårlig uten tilskuere. Her ble det tap mot Arsenal i kvartfinalen av FA-cupen, og dermed blir det ikke noen Wembley-tur for Dean Henderson & co denne gangen.

Henderson spilte hele denne kampen, og klarte seg OK, og lokalavisa Sheffield Star gir ham karakteren for innsatsen.

De skriver at han var opprørt over å ikke ha reddet Arsenals straffespark som ga The Gunners 1-0-ledelsen på Bramall Lane, og nevner også det at han nesten utlignet på bisart vis da et langt utspark ble tatt av vinden.

Neste Sheffield United-muligheten til å få toget tilbake på skinnene blir når de får besøk av José Mourinhos Tottenham den kommende torsdagen. Om de først skal komme på vinnersporet igjen, så hadde vel det vært en passende dag.