Smalling ble helten for England

Det så ut til å ende målløst på Wembley, men foran Mourinho stanget Chris Smalling inn vinnermålet.

Med Mourinho på tribunen var det duket for privatlandskamp på Wembley Stadium da England og Portugal testet formen en siste gang før sommerens europamesterskap.

I den engelske troppen fant vi United-spillerne Wayne Rooney, Marcus Rashford og Chris Smalling. Førstnevnte og sistnevnte fikk en plass i starteleveren, mens unge Rashford måtte finne seg i å starte på benken.

Kampen ble sendt på TV2 Sumo og TV2 Sport Premium.

Den første omgangen var rolig for Chris Smalling da Portugal hadde så godt som ingenting å stille opp med fremover. United-stopperen var sentral i å stoppe det lille bortelaget kom med, og hadde full kontroll gjennom hele kampen.

Wayne Rooney England
OK KAMP: Rooney hadde flere gode involveringer i 1.omgang, men forsvant litt i de siste 45.

For Rooney var det en mer livlig 1.omgang. Kapteinen var involvert i det meste offensivt, og kom til to gode avslutninger som han dessverre ikke klarte å sette i målet. «Wazza» hadde også en glimrende pasning til Kane da Spurs-spissen fikk testet skuddfoten.

Ti minutter før pausen ble Portugal redusert til ti mann da Bruno Alves ble belønnet med et rødt kort etter et Kung-fu-spark i ansiktet til Harry Kane. Skrekktaklingen kan du se i video i live-teksten.

Kampens siste 45 ble rolig affære, og kampen tok aldri helt av, men engelskmennene kan takke en United-stopper for jubel i kveld. England manglet det lille ekstra, til tross for å i tillegg være én mann mer på banen, men fire minutter før slutt steg Chris Smalling høyere enn noen andre og stanget inn det som ble vinnermålet for England.

Rooney ble byttet ut 13 minutter før slutt, Smalling spilte 90 minutter og avgjorde til slutt med scoring, mens Rashford ble sittende på benken hele kampen.

NB! Chris Smallings scoring ble hans første scoring for det engelske landslaget.

Under kan du se vår live-dekning av kampen mellom England og Portugal.

Her kan du se sommerens kampprogram for alle United-spillerne.

Lagoppstillinger

England: Hart, Walker, Cahill, Smalling, Rose, Milner, Dier, Alli, Rooney, Vardy, Kane.

Benken: Forster, Heaton, Clyne, Stones, Lallana, Henderson, Wilshere, Barkley, Sterling, Sturridge, Rashford.

Portugal: Patricio, Bruno Alves, Carvalho, Moutinho, Mario, Vieirinha, Danilo, Nani, Rafa, Eliseu, Adrien Silva

Benken: Fonte, Guerreiro, Eder, Lopes, Carvalho, Gomes, Sanches, Quaresma, Cedric

LIVE

SLUTT

90+3: Kampen blåses av, og Chris Smalling ble matchvinner for England!

90: Tre minutter tillegg.

Englands siste tre scoringer har altså blitt scoret av tre forskjellige United-spillere. Rashford, Rooney og nå Chris Smalling.

86: SÅ SCORER SMALLING! Sterling svinger inn et innlegg fra venstre, og Smalling stiger til vers i feltet. Ingen kommer så høyt som han, og United-spilleren stanger inn 1-0.

85: Portugal stresser ikke med ballen. Er fornøyde dersom kampen ender 0-0 her, bortelaget.

82: England kommer nesten frem til skudd, men engelskmennene klarer ikke bli enige om hvem som skal prøve seg.

78: Da er Smalling eneste United-spiller igjen på banen.

77: England-bytte: Rooney og Kane går ut, inn kommer Sturridge og Lallana.

75: England farlig frempå når Rose kommer seg fri på venstresiden, men innlegget blokkeres.

72: PORTUGAL-BYTTER: Silva og Moutinho går ut, inn kommer Sanches og Carvalho.

70: England bygger opp et fint angrep, men den siste pasningen fra Alli blir fryktelig upresis.

68: Rooney får ballen på venstresiden og svinger inn et flott innlegg, men Dele Alli mangler noen hårstrå for å få styrt ballen mot mål.

67: Rooney spiller vegg i England-angrep, men det angrepet blir til slutt klarert.

65: England-bytte: Vardy og Milner går ut, inn kommer Sterling og Wilshere.

63: Portugal har alle mann bak ball, og Dier prøver seg på et skudd fra langt hold. Patricio holder enkelt.

60: PORTUGAL-BYTTE: Quaresma kommer inn for Nani.

56: Så er Andre Gomes på dribleraid i det engelske feltet. England-forsvaret flokker seg rundt portugiseren som har fast plass i ryktebørsen til United, Gomes gjør noen nydelige finter, men stoppes før han får fyrt av et skudd.

51: Smalling setter fart fremover og slår en nydelig stikker til Danny Rose nedover venstresiden. Backen slår inn, men England klarer ikke skape noe.

48: Portugal triller ball i åpningen.

45: Jamie Vardy triller i gang 2.omgangen.

45: Portugal-bytte: United-aktuelle Andre Gomes kommer inn, ut går Joao Mario.

PAUSE

45+1: Ingen av lagene rekker å gjøre noe med ett tilleggsminutt, og dommeren blåser av den første omgangen.

45: Rooney prøver å vri spillet over til Walker med en langpasning, men den blir litt for høy for backen.

39: God pasning fra Rooney fører til at Kane får testet skuddfoten. Spurs-spissen fyrer av en markkryper, men Patricio er raskt nede og stopper forsøket.

35: Rødt kort til Portugal! Bruno Alves med kandidat til en av årets verste taklinger. Hopper inn med knottene først i ansiktet til Harry Kane og blir sendt til en tildlig dusj.

31: Rooney mottar ballen like utenfor 16-meteren. Tripper litt rundt Portugal-forsvarere før han prøver å chippe ballen videre, men pasningsforsøket et upresist.

30: Rose prøver seg fra distanse, men treffer lagkamerat Kane og skuddet blir klarert.

25: England får kveldens første corner, men hjørnesparket fra Kane er kort og fryktelig og havner rett hos en portugiser.

23: Ny Rooney-sjanse! Walker fører ballen fremover før han kaster et blikk opp. Slår inn et innlegg som treffer Rooney som står alene, men headingen blir litt for svak for å overliste Patricio.

22: Portgual stormer fremover, men stoppes av Chris Smalling.

18: Nani fyrer av Portugals første skudd for kvelden, men blåser ballen laangt over mål.

17: Smalling herjer i lufta, og stopper Portugals forsøk gang på gang.

15: Rollene skiftes, og Rooney prøver å finne Kane på bakre stolpe, men Portugal-forsvaret får klarert.

11: Kjempesjanse for Rooney! England stjeler ballen høyt i banen og kommer i overtall. Kane slår inn på bakre stolpe hvor Rooney venter. Kapteinen skyter på førstetouch, men skuddet reddes av Patricio. Rooney jakter returen, men avvinkes for å være offsideplassert når Kane slår pasningen.

10: Rooney prøver en gjennombruddspasning til Vardy, men den blir litt lang og Vardy lager frispark når Portugal prøver å skjerme ballen til utspark.

8: Vardy nær avslutning, men avvinkes for offside like før han skal fyre av et skudd.

5: Smalling og England-forsvaret triller litt ball.

3: Walker slår en høy stikker i bakrom til Rooney, men mangler en liten tå-lengde for å få tatt ned ballen.

1: Bortelaget lemper ballen fremover i starten, men Smalling stanger unna ved to anledninger.