Rashford med Zlatan-finte og supermål

Marcus Rashford ga England-treneren noe å tenke på før VM-starten.

ENGLAND – COSTA RICA 2-0:

Han har spilt mange kamper for United, Marcus Rashford, flest av alle under José Mourinho, men utover denne sesongen ble det færre og færre kamper fra start.

Torsdag kveld fikk han imidlertid sjansen da et meget reservepreget England møtte Costa Rica i Leeds, og 20-åringen tok vare på muligheten.

Han var den store forskjellen på lagene, med en X-faktor vi sjelden har sett for United de siste månedene.

Rashford lyktes med første finte og andre finte og da var det bare å fortsette. De første 20 minuttene var briljante, da var han i en egen klasse utpå gressteppet, og det ble ikke verre av at han dunket ballen over Real Madrid-keeper Keylor Navas og inn i buret fra 20 meter etter 13 minutter.

Det var hans tredje scoring for det engelske A-landslaget i landskamp nummer 19.

Se målene her.

 

Foruten scoringen var det en lekker Zlatan-finte som imponerte mest, der han startet med å ta ballen mot høyre, men i samme bevegelse skiftet retning til venstre og passerte motspiller.

Etter pause ble det en roligere kamp, både for England og Rashford, men kvarteret før slutt slo han en smart pasning inn i feltet til innbytter Dele Alli som igjen fant innbytter Danny Welbeck som headet inn 2-0.

Begge Englands mål ble altså scoret av spillere som ble flasket opp i United-systemet.

Tilbake på toppnivå

Det aller beste var likevel at Rashford nå var den spilleren han har vært på sitt beste i United.

Han har jo alltid forsøkt på finter og triks. Det har mer handlet om at han ikke har lyktes på så mye, men i vinter sluttet han jo etter hvert nesten også å prøve i kamper.

Torsdag kveld forsøkte han imidlertid igjen, og lyktes. Det gleder alle United-hjerter.

Positiv omtale

Jones solid

Phil Jones startet også for England, og hadde en heading via keeper og i tverrligger, selv om Navas hadde kontroll. Defensivt hadde han nesten ingenting å gjøre, men totalt sett leverte han tross alt en solid kamp.

Men, om Jones starter på benken når England VM-åpner mot Tunisia 18. juni, så er nok ikke Rashford langt unna en plass fra start etter denne oppvisningen.

Jesse Lingard konm inn ti minutter før full tid og hadde et skuddforsøk, mens Ashley Young ble sittende på benken:

England: Butland (Pope 65) – Jones, Stones (Cahill 66), Maguire – Trent-Arnold (Trippier 64), Loftus-Cheek (Lingard 79), Henderson (Alli 64), Delph, Rose – Vardy (Welbeck 61), Rashford

England møter også Panama og Belgia i gruppespillet i fotball-VM.