Slo Rochdale i MSC

United-reservene slo Rochdale 2-1 i Manchester Senior Cup etter scoringer av Will Keane og Federico Macheda.

Manchester Uniteds reservelag slo i forrige uke Bury 2-0 i første kamp i årets Manchester Senior Cup. I ettermiddag var det klart for andre kamp i turneringen, og motstander var Rochdale på Ashtons hjemmebane Hurst Cross.

United stilte et sterkt lag mot Rochdale, og spillere som Tomas Kuszcak, Federico Macheda og Mame Biram Diouf (bildet) var i startelleveren. De røde har ikke tapt siden seriepremieren mot Arsenal, og jaktet i dag sin fjerde seier på rad – alle turneringer inkludert.

Keane sender United i ledelsen

Det var en begivenhetsfattig start på kampen på Hurst Cross, og det skulle ta hele 20 minutter før det skjedde noe av betydning. Da ble Will Keane spilt gjennom av Paul Pogba, men spissen greide ikke å treffe mål. Noen minutter senere var også italienske Davide Petrucci frempå, men det stod fortsatt målløst da klokka passerte 30 minutter.

Noen minutter før pause skulle imidlertid United få hull på byllen. Federico Macheda stod for forarbeidet, da han løsnet et skudd som ble reddet på streken, før Will Keane var først på returen og pirket ballen over streken. Etter dette hadde Rochdale et par gode forsøk før hvilen, men svake avslutninger og Tomasz Kuszak hindret utlikning. United kunne dermed gå i garderoben med en ettmålsledelse.

United trekker det lengste strået

United ledet til pause, men kun fem minutter etter dommeren hadde blåst igang kampen igjen i Ashton, skulle Rochdales komme tilbake i kampen. Neal Trotman var mannen som sørget for balanse i regnskapet da han headet ballen i nota forbi Kuszczak.

United lot seg ikke knekke av kalddusjen, og fortsatte å produsere sjanser. Først var Will Keane på farten etter en times spill, men hans gode lobbforsøk endte dessverre ikke med scoring. En som derimot greide å finne nettmaskene i andreomgang var ‘Kiko’ Macheda. Italieneren mottok ballen fra Will Keane, og sendte avgårde et skudd. Keeper Lucas i Rochdale-målet var nede og fikk hånda på ballen, men greide ikke å hindre den i å spinne over streken.

Etter dette hadde både Diouf og Macheda muligheten til å øke Uniteds ledelse, uten å få tellende resultat. Kampen endte dermed 2-1 på Hurst Cross, og United kunne innkassere sin andre seier av to mulige i Manchester Senior Cup, og sin fjerde seier på rad.

Rochdale – United 1-2

0-1 W. Keane (39)1-1 Trotman (50)1-2 Macheda (68)Turnering: Manchester Senior CupSted: Hurst Cross, AshtonTidspunkt: Torsdag 15. september, kl. 15.00 (skandinavisk tid)

United: Tomasz Kuszczak, Alberto Massacci, Michele Fornasier, Tom Thorpe, Ezekiel Fryers; Paul Pogba, Matt James (Luke Giverin 46), Davide Petrucci; Federico Macheda, Will Keane og Mame Biram Diouf.

Benken: Liam Jacob, Rafael Leao og John Cofie

—————————————————————————————————————————–

FØRSTE OMGANG:

1. min: Kampen er igang!

15. min.: Det første kvarteret er unnagjort, dessverre uten annet å melde enn at det har vært 15 begivenhetsløse minutter i Ashton.

20. min.: Endelig begynner det visst å skje noe. United skaper sin første sjanse for dagen når Paul Pogba trer igjennom en pasning mot Will Keane. Det unge spisstalentet får til en avslutning, men ballen havner på utsiden av stengene.

26. min.: Davide Petrucci skyter like utenfor fra kanten av 16-meteren. Godt forsøk av italieneren.

39. min.: SCORING! 1-0 til UNITED. Will Keane gir rødtrøyene ledelsen etter sterkt forarbeide og skudd av Federico Macheda. Keane tvinger ballen over streken etter at «Kikos» avslutning først blir stoppet på streken.

43. min.: Rochdale forsøker å svare på scoringen, men Tomasz Kuszczak er våken og avverger et godt skuddforsøk fra langt hold.

45. min.: Nok et forsøk av vertene, men PiG er igjen med på notene. Riktignok var «Dale»-avslutningen svak, men den kom fra kort hold og burde ha resultert i utlikning. Dermed kan United puste ut i visshet om at ledelsen holder til pause.

PAUSE i Ashton

ANDRE OMGANG:

46. min: Andreomgang sparkes i gang. Luke Giverin har kommet inn for Matt James.

50. min: SCORING! 1-1. Rochdales Neal Trotman h4 ballen i mål bak Tomasz Kuszczak i United-buret.

60. min: Will Keane nære å få sitt andre for kvelden og sende United tilbake i ledelsen med en elegant lobb, men det blir bare nesten for Keane.

68. min: SCORING! 2-1 til United! Federico Macheda løsner et skudd etter godt forarbeid fra Will Keane. Ballen går via Rochdale-keeper Lucas og inn i mål.

72. min: Diouf er gjennom, og alene med keeper forsøker han å sentre. Dessverre kommer en forsvarsspiller i mellom.

88. min: Macheda med nytt forsøk, men keeper får fingrene på ballen og forhindrer 3-1.

SLUTT. United vinner dermed 2-1, og har vunnet begge sine kamper i årets Manchester Senior Cup.