Slik gjorde ex-reds det i VM

Det ble med kvartfinale for Paul Pogba – og totalfiasko for Gerard Piqué.

Fotball-VM i Brasil nærmer seg omme, og det eneste som gjenstår før de resterende nasjonene kan vende nesene hjemover er bronsefinalen mellom Brasil og Nederland – med Robin van Persie og Louis van Gaal – før Tyskland og Argentina skal gjenskape finalemagien fra 1986 på Maracana søndag kveld.

Ingen United-spillere er fortsatt med i mesterskapet. Men hvordan gjorde tidligere United-spillere det?

Ingen kom lengre enn til kvartfinalen.

Paul Pogba, Frankrike

Unggutten som ikke følte han oppnådde nok respekt da han spilte i Manchester United, fikk ikke mange minutter på seniornivå for rødtrøyene før han forlot til fordel for «Den gamle dame» – men det han viste var imponerende nok til at de fleste supporterne ønsket Pogbas gunst i klubben i lang tid fremover – koste hva det koste vil.

Ingen andre opptredde mer for Juventus gjennom 2013/2014-sesongen enn nettopp Paul Pogba, og nå er han også jevnlig å se på Didier Deschamps og Frankrikes solide midtbane.

Pogba og Frankrike kom til kvartfinalen i årets fotball-VM, men måtte se seg slått 1-0 av Tyskland etter at Mats Hummels knuste Raphaël Varane i luften og scoret kampens eneste mål.

Den høyreiste midtbanespilleren startet Frankrikes åpningskamp mot Honduras, hvor han fort kom i søkelyset for det gule kortet han pådro seg da han tilsynelatende sparket ned Wilson Palacios.

Mot Sveits fem dager senere fikk han bare 27 minutter på banen uten å rekke å imponere, før han spilte samtlige minuttene mot Ecuador, Nigeria og Tyskland, og avsluttet mesterskapet med en 7.36 (av 10) på børsen av WhoScored.com. Han nortete seg også for et mål mot Nigeria.

GOD: Paul Pogba imponerte i Brasil.
GOD: Paul Pogba imponerte i Brasil.

Diego Forlán, Uruguay

Litt av et antiklimaks.

VM 2010s aller beste spiller, toppscorer og banens beste i tre kamper, spilte ikke mer enn 113 minutter i 2014-VM.

I Luis Suárez’ skadefravær startet han Uruguays åpningskgamp mot Costa Rica – som på sensasjonelt vis slo de blå- og hvitstripede 3-1. Forlán hadde ingen god kamp, og ble tatt av banen etter 60 minutter.

Når åttedelsfinalen mot Colombia kom, fikk han sjansen igjen. Denne gang på grunn av at spisskollega Suaréz hadde bitt Italias Giorgio Chiellini i skulderen og blitt utestengt for resten av mesterskapet. Den gangen ble det bare 53 minutter for den tidligere United-spissen. WhoScored.com valgte å gi ham 5.98 i rating.

Tim Howard, USA

Amerikaneren som i flere år kriget med Roy Carroll i kampen om å bli Manchester Uniteds førstekeeper, er bare én av mange sensasjonmålvakter i dette VM-et. Brasil-VM har nemlig fosset over av talentfulle målvakter som har stoppet skudd etter skudd og reddet sine hjemland. Guillermo Ochoa, Tim Howard, Manuel Neuer, Keylor Navas, Vincent Enyeama er bare noen av navnene som kan nevnes.

Men kampen Tim Howard spilte mot Belgia i åttedelsfinalen var rett og slett helt enorm.

Ellers var den karakteristiske og lederskikkede amerikaneren god i det meste han gjorde, og var en av USAs viktigste brikker i mesterskapet. Han startet samtlige fire kamper, og idet Belgia sendte The Yanks ut av VM, avsluttet han mesterskapet med 7.87 i rating hos WhoScored.com.

HOWARD: Her ute i feltet og bokser mot Belgia.
HOWARD: Her ute i feltet og bokser mot Belgia.

Gerard Piqué, Spania

Om VM 2014 var et antiklimaks for Uruguays beste spiller i 2010, kan en trygt si at det også var et antiklimaks for 2010-mesterne, Spania.

Som en av de soleklare oddsfavorittene til å ta med seg VM-tittelen hjem, ble de feid av banen da Nederland og Louis van Gaal rett og slett maltrakterte Sergio Ramos, Gerard Piqué og resten av de regjerende mesternes bakre femmer og tapte 5-1.

Det ble Piqués eneste kamp i 2014-VM. Vicente del Bosque benket ham de to resterende kampene.

Vondt ble til verre da Chile slo de 2-0. Da var det «adiós España». De vant imidlertid den siste gruppespillskampen 3-0 over Australia – uten at det var til stor trøst for fotballglade spanjoler. Fikk 5.93 hos WhoScored.com.

Cristiano Ronaldo, Portugal

Blant de med aller størst forventninger før dette mesterskapet – sammen med Lionel Messi og Neymar. Alle har til gode å levere et godt mesterskap – Neymar selvsagt på grunn av alder – og nå var tiden inne for hele gjengen.

Men Ronaldo og resten av Portugal måtte se seg fornøyd med en tredjeplass i gruppen uten avansement etter å ha blitt slått 4-0 av Tyskland og spilt 2-2 med USA før Ronaldo fikk sitt etterlengtede mål da de vant 2-1 over Ghana.

Et mesterskap under pari for Ronaldo, og med bare ett mål og én assist på de tre kampene han spilte, og endte med 7.21 i score hos WhoScored.com.