Slik forklarer han valget: – Solskjær gjorde det han kunne

Ander Herrera forteller at Ole Gunnar Solskjær forsøkte å overbevise ham å bli værende på Old Trafford. Men på det tidspunktet hadde han allerede bestemt seg for å signere for Paris Saint-Germain.

I sitt første intervju som PSG-spiller snakker den spanske 29-åringen varmt om sine fem år i Manchester og gir en forklaring på hvorfor en av klubbens største supporteryndlinger forsvant så brått.

– Jeg liker ikke å se tilbake på fortiden, men det var utfordringer knyttet til prosjektet og min rolle i det, sier Herrera i intervjuet med spanske Marca.

– Jeg var veldig lykkelig. Jeg har mye å takke klubben, fansen og Solskjær for. Han gjorde det han kunne for å få meg til å bli værende, men det lot seg ikke gjøre. Da de tok kontakt hadde jeg allerede bestemt meg for å spille for PSG.

LES OGSÅ: (+) Ny garderobekultur på 42 dager

VILLE BEHOLDE HERRERA: Spanske Ander Herrera spilte en viktig rolle under Ole Gunnar Solskjær i andre halvdel av 2018/19-sesongen.

Fikk beskjed i posten

United.no har kjennskap til noen av detaljene i situasjonen til Herrera i løpet av hans siste år som United-spiller.

Forrige sommer var spanjolen usikker på hva klubben ønsket. Skulle de benytte seg av opsjonen i kontrakten som ville forlenge avtalen med ett år, eller kom de ikke til å gjøre det?

Fem dager før kontrakten gikk ut fikk Herrera et brev i posten. Der fikk han vite at Manchester United hadde utløst opsjonen, og at han dermed var United-spiller i ett år til. Deretter gikk det måneder uten at Herrera hørte noe om hva klubben så for seg videre.

Det var først da Solskjær var ansatt at det første tilbudet kom. Da var det altså allerede for sent.

Herrera spilte 16 kamper for Solskjær, og forlot klubben med titler i FA-cupen, ligacupen og Europa League.

– Tiden i United har vært fantastisk. På fem år spilte jeg 189 kamper, og jeg har vært viktig for alle trenerne. Prisen jeg fikk som årets spiller (i 2016/17) gjorde at jeg følte meg spesiell, sier Herrera, som tidligere har takket United-fansen på sosiale medier.

– Jeg skal ta vare på hvert eneste øyeblikk jeg opplevde der.

LES OGSÅ: – Jeg takker dere

MANGE ØYEBLIKK: Herrera var med på mye i United. Her har han akkurat scoret i Solskjærs første kamp som United-manager mot Cardiff.

– Kunne ikke spille i England

Ifølge Marca hadde 29-åringen tilbud også fra andre klubber. I intervjuet sier Herrera at han aldri kunne gått til et annet lag i Premier League.

– Skal du forlate United, den største klubben i England, må det være for en klubb som PSG – den største klubben i Frankrike. Jeg kunne ikke spilt for en annen engelsk klubb. PSG er et lag i kontinuerlig utvikling, og Paris er en av de vakreste byene i verden.

– Jeg er veldig fornøyd med avgjørelsen. Jeg trives i denne fantastiske byen og klubben. Det er en glamour ikke mange kan matche.

FRA TRES TIL DOS: Herrera tror ikke David de Gea (t.h.) slår følge til Paris. Juan Mata (t.v.) signerte ny kontrakt tidligere i sommer.

Fikk De Gea-spørsmål

Også i den mørkeblå trøya skal Herrera spille med nummer 21 på ryggen.

Han skal kjempe om spilletid på midtbanen med blant andre Marco Verratti, Leandro Paredes, Pablo Sarabia, som også kom i sommer, og Christopher Nkunku.

United-aktuelle Adrien Rabiot signerte til slutt for Juventus sammen med Gianluigi Buffon.

Herrera ser imidlertid ikke for seg at også David de Gea ender opp i Paris.

– David er min venn og en av de beste keeperne i verden. For meg er han topp tre. Men her har vi allerede to gode keepere i Alphonse Areola og Kevin Trapp. Du må respektere spillerne som er her, og jeg er sikker på at Trapp og Areola vil ha en strålende sesong.

PSG innleder sin sesongoppkjøring i Tyskland. Herrera kan få sin offisielle debut i Trophée des Champions, som spilles mot cupmester Rennes 3. august.