Slik forklarer han endringene

Startelleveren Ole Gunnar Solskjær har plukket ut til kampen mot Newcastle bærer preg av at nordmannen ikke var fornøyd med det som ble levert i 6-1-tapet mot Tottenham.

United-treneren gjør fem endringer på laget, og blant andre Paul Pogba, Nemanja Matic og Mason Greenwood forsvinner ut av elleveren.

Solskjær forklarer laguttaket til MUTV før kampen:

– Vi vil ha en respons. Vi vil ha energi og god innstilling. Vi vil ha spillere som kjemper som et lag og spiller som et lag både med og uten ball. 

Endringene skylles delvis at forsvaret var for åpent.

– Vi må være mer kontakt og presse bedre.

DYNAMISK DUO: Fred og McTominay kan nok bidra med mer løpskraft enn paret Pogba og Matic.

Dette er blant grunnene til at Fred og Scott McTominay kommer inn i laget.

– Scott og Fred er blant samarbeidene vi har brukt på midtbanen, og de har spilt bra sammen. Begge er atletiske av seg og dekker mye av banen. Det er en av de tingene vi må forbedre. Vi trenger en skjerm foran den bakre fireren, fordi vi var for åpne der sist.

Før kampen var det snakk om at Harry Maguire ville gå glipp av kampen, som følge av skaden han pådro seg på landslagsoppdrag for England.

United-kapteinen starter lørdagens kamp, og Solskjær forteller at kjenningen Maguire fikk, ikke er noe å bekymre seg over.

– Det er ikke noe seriøst.

Før kampen mente mange at Maguire burde få en pause fra fotballen, etter at prestasjonene hadde dalt i sesongstarten, og arrestasjonen i Hellas virket å ha påvirket ham mentalt.

Solskjær forteller at hans kaptein er klar for kamp.

– Han vil bevise at han er god nok, og han er motstandsdyktig. Det ville vært verre for ham å se kampen hjemmefra, sier United-treneren til Sky.