Helt på begge målstrekene

Rashford var god, mens Lingard var avgjørende. Skade på Rashford?

England tok imot Kroatia på Wembley, og det var en høyinteressant Nations League-kamp på papiret – heldigvis ble den et skikkelig fyrverkeri av en fotballkamp også på gresset.

Situasjonen var slik at en eventuell vinner av kampen uansett ville vinne Nations League-gruppa, mens en eventuell taper ville rykke ned på nivå to. Ved uavgjort ville England unngå nedrykk med 0-0, mens alle andre uavgjortresultat ville sende England ned.

England var best på Wembley i mesteparten av kampen, men Kroatia var på ingen måte ufarlige, og viste også det for alvor da Kramaric sendte bortelaget i ledelsen midt i en god England-periode. Jesse Lingard ble kastet på banen, og han var sist på ballen da England utlignet, før han ikke lenge etterpå også hindret kroatisk mål med en redning på streken.

Noen minutter før slutt scoret kaptein Kane, og England er dermed i semifinalen av Nations League, og er gruppevinner foran Spania og Kroatia.

Rashford ble byttet ut i det 73. minutt – samtidig som Lingard ble byttet inn. Shaw ble sittende på benken hele oppgjøret.

England: Pickford; Walker, Stones, Gomez, Chilwell, Delph (Lingard, 73.), Dier, Barkley (Alli, 63.), Sterling, Rashford (Sancho, 73.), Kane.

Løp nesten Kroatia i senk

Marcus Rashford hadde vært Englands mest målfarlige spiller etter VM, og det var derfor ikke noe sjokk at han spilte fra start mot kroatene.

Det ble ikke noen mål på Rashford i denne kampen, men det var liten tvil om at han gjorde en svært god innsats likevel.

Han var mye involvert, og var ikke redd for å utfordre. Nå ble det innimellom litt i overkant, ikke helt ugjenkjennelig fra United, men stort sett fant han den riktige balansen, og Kroatia måtte gang på gang bruke ulovlige midler for å stoppe ham fra å løpe gjennom hele forsvaret. I én frisparksituasjon endte det til og med med gult kort på to kroater.

Utenom noen gode dribleraid, og generelt god bevegelse, så satt også kombinasjonsspillet godt for Rashford, og han var svært farlig på kontringer – og han burde stått med målgivende etter denne kampen, etter noen gode pasninger til lagkamerater.

Det ble uansett bare nesten – men det var uansett deilig å se Rashford spille med selvtillit på Wembley. Måten han tok med seg Kroatia-laget på løpetur konstant, kan jo også ha vært litt av grunnen til at Kroatia ikke klarte å stå hele distansen.

Han ble byttet ut i det 73. minutt, tilsynelatende etter å ha fått en smell etter en av svært mange Kroatia-taklinger. Vi krysser fingrene for at det ikke er noe som hindrer ham i å være med på noen av United-kampene fremover, og ikke minst for at han kan ta med seg litt av denne selvtilliten tilbake til Old Trafford.

PLAGET KROATIA-FORSVARET MED FARTEN: Marcus Rashford.

Produktivt innhopp

For Jesse Lingards del er det mindre å skrive om selve kampen, siden han kom inn i det 73. minutt, men det ble et svært trivelig innhopp.

Først dyttet han ballen de siste centimeterne over streken da England utlignet til 1-1, før han noen minutter senere reddet ballen på streken for å hindre at Kroatia tok ledelsen igjen.

Senere ble det tydelig hvor viktig dette var, da Harry Kane avgjorde for England. Med 0-1 eller 1-1 ville tross alt England rykket ned i stedet for å vinne gruppa.

Wembley-eksperten slo til igjen, bare noen dager etter sitt forrige mål der.

Bare de viktigste hendelsene kommer med – og der ligger naturligvis lista vesentlig lavere for United-spillerne.

1: Kampen er i gang. Kan Rashford senke Kroatia, tro? England er nok i alle fall lystne på hevn etter tapet i VM-semifinalen.

5: Rashford med herlig løp med ball på venstresiden, og spiller gjennom Kane. England-spissen blåses feilaktig av for offside. Synd, for det kunne endt med at Rashford fikk ballen igjen fremfor mål.

9: England slår corner på første stolpe, og Rashford prøver å kaste seg frem for å få hodet på den, men klarer ikke å treffe skikkelig. Ikke en veldig corner.

15: England dominerer stort nå. Store sjanser for både Sterling og Kane (x 2/3) nå de siste minuttene.

18: Rashford suser forbi Lovren litt ute mot høyre, men Liverpool-stopperen reddes av Modric, som får gitt til corner.

22: Rashford klarer nesten å komme seg alene med Kroatia-keeperen etter et herlig nedtak på et langt Pickford-utspill etter en Kroatia-corner. Veldig bra forsøk av Rashford (og Pickford!), og taklingen som hindret ham i å komme gjennom var minst like god.

25: Rashford får ros igjen. Fin tversoverpasning til Sterling, som sammen med Kane får presset frem et nytt hjørnespark (uten at det blir noe av den heller).

35: Herlig finte av Rashford, som dribler seg mellom noen kroater før han felles på ganske brutalt vis. Det blir gitt fordel, siden vår mann fikk gitt ballen til lagkamerat Kane, som ikke klarer å utnytte det helt. Rashford lå noen sekunder nede, men er oppe igjen.

37: Rashford med et mislykket dribleforsøk. Uansett åpenbart hittil at han spiller med en litt annen selvtillit enn det vi har sett i United.

PAUSE. Merkelig at det er målløst til pause, for dette har vært en artig fotballkamp! Rashford ganske god, men ikke Englands bestemann hittil.

46: Andre omgang er i gang. Marcus Rashford er fortsatt på banen for England, mens Luke Shaw og Jesse Lingard fortsatt er på benken.

46: Rashford prøver å drible seg forbi halve Kroatia. Det ble litt for mange for ham der.

49: Rashford får Wembley-publikummet opp fra setene igjen. Først dribler han – nok en gang – halve Kroatia-laget, og denne gangen beholdt han ballen lenge nok til å kunne gi den til en lagkamerat også. Etter å ha fått ballen tilbake, så satte han fart igjen, og Kroatia må sende ballen ut til et innkast for å stoppe ham.

52: Rashfords hurtighet skaper trøbbel for Kroatia igjen! England kontrer etter corner, og Rashford løper fra noen kroater før han spiller gjennom Sterling, som bare nesten får skutt skikkelig – en kroat får foten på den, og det kunne faktisk blitt selvmål også. God sjanse for England.

55: Et lavt og hardt innlegg fra Rashford skaper litt panikk i Kroatia-forsvaret, men det ville nok skapt enda mer panikk om det traff en engelskmann. Mange kroater i egen boks. England dominerer kraftig igjen nå.

57: MÅL! Kramaric sender Kroatia i ledelsen! Da går det mot England-nedrykk i Nations League – nå må nemlig England score to for å unngå det. Mot spillets gang, for å si det mildt.

65: Rashford god i kombinasjonsspillet sånn generelt i dag. Når det er sagt, så har han vært mer stille de siste ti minuttene (men det har for så vidt England generelt).

67: Rashford løper og løper igjen, men en gjeng kroater i hælene. Han får frispark, og to (!) kroater får gult kort (én av dem for protester). Ikke verst.

73: Jesse Lingard kommer inn for Fabien Delph, mens Jadon Sancho erstatter Marcus Rashford. Sistnevnte rusler rett i garderoben – vi får håpe han ikke har fått noen smell som setter ham ut av spill fremover.

78: MÅL! Jesse Lingard er sist på ballen, selv om andre skal ha mye av æren! Kane sender ballen mot mål etter langt innkast, og Lingard bare forsikrer seg om at den går inn. 1-1.

82: Lingard redder på streken for England! «Helt på begge målstreker» sier TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller på svært treffsikkert vis.

85: MÅL! England har snudd det! Harry Kane setter inn 2-1 etter et frispark innover fra venstre. Sklir ballen i mål.

90+1: Det er lagt til tre minutter.