Lingard jublet, de Gea fortvilte

Flere United-spillere var i aksjon torsdag kveld.

José Mourinho var til stede på Belgias kamp mot Island torsdag kveld, muligens for å kikke nærmere på Toby Alderweireld igjen?

Romelu Lukaku var ikke i aksjon i den kampen etter sin hamstring-skade, men David de Gea, Jesse Lingard, Marcus Rashford og Dean Henderson var alle i aksjon torsdag kveld.

Luke Shaw var ikke med for England.

Det ble Jesse Lingard som kom best ut av det.

England – USA 3-0

Lingard startet for England, og midtveis i 1. omgang fikk han ballen på 16-metersstreken, litt ute til venstre. Han stilte inn siktet og skrudde ballen nydelig over keeper og i bortre kryss. 1-0 til England.

To minutter etter gjorde Trent Alexander-Arnold 2-0.

Og etter 58 minutter kom Wayne Rooney inn for nettopp Jesse Lingard, i det som ble United-legendens avskjedskamp for England.

Etter 77 minutter gjorde Callum Wilson 3-0 i sin landslagsdebut, før Wilson så ble byttet ut med Marcus Rashford som fikk de siste 11 minuttene.

Se høydepunktene fra kampen her

God start

Lingard spilte en bra kamp for England, var spesielt god før pause og fikk viktig kamptrening etter å ha vært ute med skade i en periode for United.

Foruten scoringen kunne han også fått en assist etter åtte minutter, men Callum Wilson misbrukte det gode innlegget fra høyre.

Like etter ble Wilson tatt av keeper etter en ny fin pasning av Lingard, men dommeren dømte ikke straffe, og før kvarteret hadde passert hadde United-spilleren også skutt rett på keeper fra skrå posisjon.

Etter 54 minutter kunne Lingard også scoret, men avslutningen fra 10 meter ble blokkert.

FEIRET: Jlings-feiringen, selvsagt!

England var klart best, men USA kunne tatt ledelsen da Christian Pulisic bommet alene med Jordan Pickford tidlig i kampen.

Rooneys avskjed

Wayne Rooney fikk en drøy halvtime i det som var hans avskjedskamp for England, og viste noen flotte pasninger mens hele Wembley skrek seg hese hver gang han var i nærheten av en siste scoring.

Det ble imidlertid ikke et avskjedsmål i hans 120. landskamp.

SA FARVEL: Rooney og familien før avspark.

Marcus Rashford fikk forøvrig 11 minutter som innbytter i treningskampen, mens Luke Shaw ikke var med. Han rakk dermed ikke å bli klar etter at han kom til landslagsoppholder med en smell.

Søndag blir det alvor uten Rooney.

Da skal England møte Kroatia i Nations League, og en seier der vil gi seier i gruppa som også inneholdt Spania.

Englands lag: Pickford (McCarthy 46), Alexander-Arnold, Dunk, Keane, Chilwell (Dier 58), Alli (Henderson 58), Winks (Loftus-Cheek 70), Delph, Sancho, Wilson (Rashford 79), Lingard (Rooney 58)

Tre baklengs for De Gea

England kan nemlig vinne Nations League-gruppa etter at David de Gea og Spania tapte 3-2 borte mot Kroatia torsdag kveld.

Spania utliknet to ganger borte mot Kroatia, men på overtid slo David de Gea en retur rett i beina til Bayer Leverkusens Tim Jedvaj. Han var kvikk i oppfattelsen og scoret sitt andre mål for dagen.

Det betyr at Spania og De Gea leder Nations League-gruppa før siste kamp, men både England og Kroatia kan vinne gruppa hvis de vinner deres innbyrdes kamp på Wembley søndag.

Se høydepunktene fra Kroatia – Spania her.

Italia U21 – England U21 1-2 (SLUTT)

Les saken: Sjekk denne superredningen av United-keeperen