Skryter av Round

– Vil kunne være en stor ressurs for United, sier Alan Smith om David Moyes’ assistent.

Da David Moyes overtok sjefsstolen på Old Trafford, ansatte han samtidig sin assistent fra de fem siste årene i Everton, Steve Round. Før han ble ansatt som Moyes’ assistent i Everton i 2008 jobbet Round som førstelagstrener i én sesong i Newcastle.

Ex-red Alan Smith spilte i Newcastle i denne perioden, og 32-årige Smith har kun lovord å komme med om Uniteds nye assisterende manager.

– Jeg jobbet med Steve Round i Newcastle og han er en meget god trener, sier Smith til ManUtd.com. – Jeg vet at mange av gutta respekterer ham, og etter å ha tilbrakt en del tid med ham i Newcastle vet jeg at han er veldig nøye i det han gjør. Jeg tror han vil vise seg å være en stor ressurs for Manchester United.

 

– Sir Alex Ferguson har gjort hjemmeleksen når det gjelder hvem han skulle ansette til å ta over etter seg. Min erfaring med Steve Round er at han er en glimrende trener, som er entusiastisk og som jeg tror vil utvikle seg til å bli en ressurs for klubben. Han tar meg seg egne ideer, og David Moyes er selv erfaren også. Moyes vet at Round er en god trener, og de har jobbet sammen i mange år etter at Steve forlot Newcastle da Sam Allardyce dro fra klubben.

– Han har vært med Moyes hele tiden etterpå, og jeg er overbevist om at de ønsker å bevise hva de kan og hvor flinke de er.

Chelsea v Manchester United
Alan Smith i aksjon for United. Smith fikk 93 kamper for United mellom 2004 og 2007.

Smith erkjenner at det blir merkelig å se United uten Sir Alex Ferguson ved roret, men har tro på at Round og resten av Uniteds støtteapparat kommer til å gjøre en god jobb.

– Det blir spennende for alle å følge med på hvordan det går. Jeg tror det vil bli merkelig på sesongens første dag når Sir Alex ikke er der. Men det måtte alltid bli noen som skulle ta over stafettpinnen, og David Moyes og Steve Round kommer til å gjøre så godt de overhodet kan, sier Smith.