Hva skjer nå, Mourinho?

Vi er knapt halvveis i juni, men spørsmålene om Uniteds sommerplaner er mange. Vi prøver å svare på noen av dem.

Det er ikke bakgårdsgutter José Mourinho og Ed Woodward er på jakt etter når de skal finne Manchester Uniteds neste stjernespiss. Antoine Griezmann, Romelu Lukaku, Andrea Belotti, Álvaro Morata, Cristiano Ronaldo og Robert Lewandowski skal alle ha vært oppe til vurdering.

Likevel er det med en viss forundring vi registrerer at kandidat etter kandidat forsvinner ut av bunken.

Griezmann-sagaen tok en brå slutt med registreringsnekten til Atlético Madrid, alle Lukaku-piler peker i retning Stamford Bridge, mens ingen virker å være villige til å utløse utkjøpsklausulen til Belotti.

– Jeg har ikke hørt fra noen. Ikke fra PSG, Manchester United eller Milan. Han har kontrakt til 2021, og det betyr at han er nødt til å bli hos oss. Jeg bryr meg om Belotti, og jeg kommer til å holde på ham, uttalte Torino-sjef Urbano Cairo nylig til italienske Sky.

Ingen Ronaldo-retur

I Madrid sitter tilsynelatende alle og ser på hverandre, mens Florentino Pérez venter på svar fra Cristiano Ronaldo. I en rekke enkeltintervjuer med spanske medier i forbindelse med sitt nye regime, forsvarte Real Madrid-presidenten sin største juvel etter beskyldningene om skattesvindel.

– Pérez’ opptreden handlet i all hovedsak om å spille ballen tilbake på Cristiano Ronaldos halvdel. Han startet spillet, så nå må han spille, skriver Guardians korrespondent på spansk fotball, Sid Lowe, som i sin tolkning av Pérez’ kommentarer påpeker at 70-åringen aldri kategorisk utelukket at Ronaldo forlater klubben i løpet av overgangsvinduet.

– På en måte har Pérez avslørt Ronaldos bløff. Det er lett å gjemme seg bak mediene – en historie kan alltids benektes, om det trengs. Budskapet var klart: hvis du ønsker å forlate klubben, må du si det offentlig. Ronaldo ble tvunget til å spille hånden sin, og det er litt av et spill nå, med Jorge Mendes og Real Madrid på hver sin side av forhandlingsbordet.

AS: Ifølge onsdagens forside av spanske AS har Cristiano Ronaldo ombestemt seg og vil bli værende i Real Madrid likevel.

Samtidig melder den Madrid-baserte avisen AS onsdag at støtten har betrygget Cristiano Ronaldo i den grad at 32-åringen nå ønsker å bli værende i stjernegalleriet på Santiago Bernabeu.

Bedre sent enn aldri, Pérez?

Om Cristiano Ronaldo brukte Manchester United som en «bargaining chip» eller ikke , skal ikke José Mourinho ha vært villig til å kaste sin ønskeliste ut av vinduet for å hente Madeira-stjernen tilbake til Old Trafford. Klubben skal ha vært oppmerksomme på situasjonen, men skal visstnok ikke ha latt seg friste til å ofre de planlagte spillerkjøpene for en Ronaldo-retur.

Tilbake til Morata?

Spørsmålet er om tingenes tilstand blir som før «Camp Ronaldo» inviterte til sirkus. Det vil i så fall bety at Álvaro Morata, et navn som har druknet i de siste dagers rykteflom, flyter opp til overflaten igjen.

På sin intervjurunde mandag ble Pérez også spurt om Morata og avkreftet at klubben har mottatt et eneste bud på 24-åringen. Det kan selvsagt være sprøyt, men vil i så fall være en underlig forhandlingsteknikk, all den tid et eventuelt avslått bud vil kunne drive prisen opp.

Onsdag oppsummerer spanske Marca situasjonen på følgende måte:

– Morata står fortsatt på sitt og ønsker et klubbytte. Spissen har ikke ombestemt seg og venter fortsatt på at Manchester United skal komme med et bud, skriver Sport Witness, som gjengir artikkelen på sitt nettsted.

Lewandowski-interesse

Samtidig kaster anerkjente Guillem Balague en polsk kjenning inn i ringen. Den spanske journalisten er kjent for sitt verdensomfattende nettverk og skriver at Robert Lewandowski, et navn som ikke har blitt nevnt altfor ofte i vår ryktespalte hittil i sommer, er ønsket til Old Trafford.

Manchester United og Chelsea skal ha kontaktet agentene til Bayern München-spissen, som visstnok er misfornøyd på grunn av manglende støtte fra Carlo Ancelotti og spillergruppen.

Men selv om interessen er reell, er det ikke til å komme unna at dette gir Ronaldo-vibber, samtidig som Bayern München var raskt ute med å avkrefte alle Lewandowski-rykter onsdag formiddag.

Så kan man samtidig spørre seg hva en eventuell Chelsea-interesse for Lewandowski betyr for situasjonen til Romelu Lukaku, og da er vel runddansen komplett?

Pust med magen, og husk at det er lenge igjen til 1. september…