Skapte nok til å vinne for fjerde gang på rad

United uheldige og udyktige nok en gang.

For fjerde gang denne sesongen så skapte United nok til å ta tre poeng i Premier League, men for tredje gang på rad så ble det ikke seier.

Optas såkalte expected goals viste nemlig at Southampton skapte nok sjanser til å score 0,86 mål, mens United skapte nok sjanser til å skape 1,56 mål.

Dette var fjerde gang på rad at United, ifølge Expected goals, burde vunnet kampen, og det var fjerde gang på rad at United faktisk også var klart bedre enn motstanderen sin på såkalte expected goals.

Til sammenlikning så viste Southamptons kamp mot Liverpool, der Liverpool vant 2-1, at Southampton burde vunnet, med en expected goals på 1,94 mot Liverpools 1,29.

At det ikke går som expected goals skulle tilsi handler selvsagt om en kombinasjon av udyktighet og uflaks.

Sånn sett så viser tallene at Solskjær er inne på noe med sine forklaring om «ikke en dupp i form, men en dupp i resultater».

NY NEDTUR: Ole Gunnar Solskjær fikk heller ikke denne gangen den uttellingen han håpet på.

United.no sitter ikke på de endelige løpstallene fra denne kampen, men midtveis i kampen hadde United-spillerne i alle fall løpt over 51 kilometer – like langt som hjemmelaget – og de hadde også lagt ned en haug med flere sprinter enn Southampton.

Sånt gleder sikkert United-manageren, etter at United ikke akkurat løp lengst i verden under 1-2-tapet mot Crystal Palace.

Dominerte stort

United hadde 21-10 i avslutninger og 8-2 i avslutninger på mål, men fikk altså bare 1-1. United vant også flest dueller (56%), hadde bedre treffsikkerhet på pasningene (79,5% vs 73,6%) og en ballbesittelse på 58,6%.

Hele ti spillere gikk på avslutninger, men det var bare Daniel James (fire ganger på fem forsøk), Marcus Rashford (to ganger på seks) og Andreas Pereira og Mason Greenwood (en gang hver) som klarte å få avslutningene sine mellom stengene.

Paul Pogba endte kampen med hele fire nøkkelpasninger, men Juan Mata (3) samt Rashford, James og McTominay, alle med to, markerte seg også positivt.

Det sier sitt om kampen at United-spillerne leverte 18 nøkkelpasninger mens hjemmelaget leverte sju.

Wan-Bissaka på godt og vondt

Denne gangen var det backene som hadde flest touch, begge med 100 eller mer, men på duellsiden var det mer varierende. Aaron Wan-Bissaka var igjen i klart flest dueller, 24, og vant 70,8 prosent av dem – noe som var nest best i United-laget.

Victor Lindelöf, som fikk mye pes for 1-1-målet, var faktisk best her. Med 81,8 prosent i duellstyrke var han den eneste foruten Wan-Bissaka som vant mer enn 67 prosent av duellene de var i.

Andreas Pereira og Daniel James, begge på 30-tallet, var svakest i duellspillet.

Wan-Bissaka gikk i ti taklinger – åtte taklinger mer enn nummer to på United-laget, men han mistet også ballen hele 30 ganger – klart mest på United-laget. Spesielt ille var dette før pause.

MR. TACKLER: Aaron Wan-Bissaka soleklart på taklingstoppen i United – men han var ikke helt venn med ballen mot Southampton.

Paul Pogba ble flyttet fremover på banen utover i 2. omgang, men det var faktisk Ashley Young, Scott McTominay og Wan-Bissaka som hadde flest pasninger på motstanders halvdel.

Harry Maguire var imidlertid den med best treffprosent på motstanders halvdel. Han traff faktisk på hele 95,8 prosent av sine 24 pasninger på Southamptons halvdel.

United sendte 21 innlegg, men traff bare på fire av dem, en uttelling på 19 prosent. Som forrige sesong ble Ashley Young den største synderen her – med seks innlegg – alle uten å havne hos rett adresse.

Ser man på snittposisjonene til gutta så var Daniel James faktisk den mest offensive, mens man ser det vår taktisk analyse-mann, Øyvind Eide, påpekte i sin analyse: Young holdt litt igjen, Juan Mata trakk ut mot venstre, mens Andreas Pereira trakk inn i banen.

Dette grepet fikk Solskjær og teamet ros av Eide for.

SNITTPOSISJONENE: Til United-spillerne mot Southampton.