– Skal legge nytt kunstgress, men først etter United-kampen

HAAG: Ole Gunnar Solskjær kalte kunstgresset på Cars Jeans stadion et av de verste han hadde sett på lenge. Nå får han støtte fra en fremtredende nederlandsk fotballekspert.

– Det er den verste banen vi har i Nederland. Det er helt latterlig (at kampen spilles der, red anm), sier Marcel van der Kraan som er sportsredaktør i Telegraaf Media Groep til radiostasjonen talkSPORT.

Ole Gunnar Solskjær forklarte på onsdagens pressekonferanse at United må spille på en annen måte på det kunstige underlaget på Cars Jeans stadion, og mener kunstgressbanene i Norge generelt holder en mye høyere standard enn det slitte dekken i Haag.

Van der Kraan forstår Solskjær sin skepsis. 

HER SKAL SLAGET STÅ: Ole Gunnar Solskjær er svært kritisk til kunstgresset på Cars Jeans stadion og får støtte fra en av nederlands mest fremtredende journalister.

– Underlaget passer fint til landhockey, sier han ironisk før han legger til at det foreligger umiddelbare planer om å erstatte kunstgresset.

Men det har vært planlagt at det skal skje først etter at AZ har spilt mot United. 

– Underlaget skal erstattes, men man venter til etter kampen mot Manchester United fordi dagens kunstgress kan gi AZ en fordel, mener Van der Kraan.

United.no snakket med flere nederlandske journalister i går og de var langt mindre kritiske til underlaget enn det Van der Kraan er.

I GODT HUMØR: Nemanja Matic, Daniel James og Juan Mata var blant spillerne som gjennomførte en lett treningsøkt på kunstgreset onsdag kveld.

– ADO Den Haag sine spillere beklager seg over smerter og problemer når de har benyttet banen enten til trening eller i kamp, så det er åpenbart at det ikke er ideelt, sier han.

AZ Alkmaar må som kjent låne Den Haags hjemmebane frem til desember etter at tribunetaket på den ene langsiden av deres egen hjemmebane kollapset i midten av august.