DE UTLÅNTE: Forrykende avslutning på helga for de utlånte med et herlig Derby della Madonnina.

Her er vår oversikt over alle utlånte som var i aksjon i helga.

Søndag 9. februar:

Internazionale 4-2 AC Milan

For en fotballkamp vi fikk servert på San Siro i en kamp som luktet Manchester United – ikke bare fordi 0-2 ble snudd til 3-2 i et derby, men også fordi Alexis Sánchez, Romelu Lukaku, Ashley Young og Zlatan Ibrahimovic alle var involvert – de tre første for Inter, Zlatan for Milan.

Alexis Sánchez startet kampen livlig, men førsteomgangen tilhørte utvilsomt Zlatan Ibrahimovic. Først vant han hodeduellen som førte til at «bortelaget» tok ledelsen, og målgivende var ikke nok – etterpå scoret han også, slik at Milan gikk til pause med en 2-0-ledelse. Liten tvil om at svenskens fysikk ser bedre ut nå enn da han returnerte etter skaden for United.

Inter startet andreomgangen forrykende. I det 51. minutt reduserte Marcelo Brozovic, og i det 53. minutt utlignet Matías Vecino etter forarbeid av Alexis Sánchez. Chileneren løp i bakrom og dro keeper ut mot siden, og spilte ballen tilbake til Vecino som satte inn utligningen. Det ble gjort en VAR-sjekk på om Sánchez kunne være i offside, men neida – løpet var bare perfekt timet.

Stefan de Vrij headet inn 3-2, og like før slutt hadde Zlatan Ibrahimovic en heading i stolpen – i stedet ble det heller Romelu Lukaku som på overtid headet inn punkteringen av et fantastisk derby.

Inter topper nå tabellen på målforskjell (men innbyrdes oppgjør kommer til slutt til å bli avgjørende) foran Juventus, mens Lazio er ett poeng bak. Ingen tvil om at spenningen lever i Italia.

Sánchez ble byttet ut i kampens 72. minutt, rett etter at Inter hadde snudd det.

HADDE MÅLGIVENDE: Alexis Sánchez.

Sheffield United 2-1 Bournemouth

Dean Henderson og Sheffield United er i form og vant mot Bournemouth søndag ettermiddag.

«The Blades» lå først under etter en feilpasning av Sander Berge, men snudde etter scoringer av Billy Sharp og John Lundstram.

Henderson leverte en god kamp og hadde blant annet en feberredning på stillingen 1-1.

Lørdag 8. februar:

Burton Albion 0–0 Gillingham

Det ble målløst i kampen på Pirelli Stadium lørdag ettermiddag. Kieran O´Hara holdt buret rent, selv med kun ti spillere på banen etter at medspiller Oliver Sarkic pådro sitt andre gule kort etter 67 minutter spilt.

O´Hara og Burton ligger nå på en komfortabel 11. plass i League One.

Coventry City 2–1 Bolton Wanderers

Ethan Hamilton og Bolton sliter voldsomt med å ta poeng i League One og ligger på sisteplass med stusselige 11 poeng på 27 kamper.

Det så lenge ut til at Bolton skulle hente hjem et poeng mot storfavoritt Coventry, men i det 90. minutt scoret Maxime Biamou og ordnet tre poeng til vertene.

Hamilton spilte på høyre midtbane, og ble byttet ut etter 2-1-scoringen. 21-åringen skiftet klubb fra Southend til Bolton i januar og har fått seks kamper fra start for sin nye klubb, som ligger an til å rykke ned etter årets sesong.

Stafford Rangers 1–1 Stalybridge Celtic

Tabelljumbo Stafford Rangers tok i mot Alex Fojticek og Max Taylors Stalybridge Celtic på lørdag og det var Fojticek som kom i størst fokus.

På en defensiv corner leverte den utlånte keeperen et selvmål i det 34. minutt.

Etter 57 minutter spilt utlignet Stalybridge Celtic til 1-1, noe som også ble sluttresultatet.

FOJTICEK: Den utlånte 19-åringen hadde en uheldig inngripen som resulterte i selvmål lørdag ettermiddag. Bildet er tatt fra en annen sammenheng.

Market Drayton 0–1 Stocksbridge Park Steels

Jacob Carney og Stocksbridge Park Steels er i vinden og skaffet seg tre poeng mot Market Drayton.

Carney holdt nullen, og laget hans står nå med 4 seiere og en uavgjort på sine siste fem kamper.

Falkirk 0–1 Heart of Midlothian

Lørdag kveld sto Joel Pereira i mål for Hearts da laget fikset seier og kvartfinale i den skotske cupen.

Falkirk hadde null skudd på mål, og Pereira hadde med andre ord lite å gjøre på jobben.

Portugiseren holdt likevel nullen, noe som er positivt å ta med seg i en ellers tung sesong for laget. Hearts ligger for øyeblikket på siste plass i den skotske toppdivisjonen, men har løftet seg resultatmessig den siste perioden.

Fredag 7. februar:

Roma 2-3 Bologna

Romas forsvar sliter litt for tiden. I sist kamp ble det fire baklengsmål og tap mot Sassuolo, mens det i denne kampen ble tre baklengsmål.

Etter et kvarter ga Orsolini bortelaget ledelsen, og Chris Smalling må ta en del av skylda for den. Bologna slo inn fra venstre, og Smalling kunne stoppet det – men trakk tilbake foten og lot innlegget slippe videre innover. Sannsynligvis må han ha trodd at keeper eller en annen lagkamerat ville ende opp med ballen, men den endte altså opp hos Orsolini. De to andre baklengsmålene hadde Smalling mindre med å gjøre. Roma klarte selv bare å score to mål (og det ene var et klønete Bologna-selvmål), og tapte dermed igjen.

Ex-red Henrikh Mkhitaryan scoret 2-3-målet for Roma, for øvrig. Roma hadde noen OK sjanser til utligning, og Smalling var også halvfarlig frempå på dødball, men det ebbet ut i 2-3, og det hjalp heller ikke at de mot slutten fikk en mann utvist.

Roma er fortsatt rett bak fjerdeplassen som gir Champions League-spill, men kan uansett tape terreng i kampen om det denne helga, hvis Atalanta klarer seg bra borte mot Fiorentina lørdag ettermiddag.

SJU BAKLENGSMÅL PÅ TO KAMPER FOR ROMA: Her fra en situasjon i motstanderens boks mot Sassuolo.

Andre:

• Cameron Borthwick-Jackson har byttet beite fra Tranmere til Oldham i januar. Foreløpig har venstrebacken notert seg for 90 minutter i sin nye klubb, men var ikke med i lørdagens kamp mot Crewe Alexandra.
  • George Tanner var ikke en del av troppen til Salford City da laget spilte 0-0 mot Crawley Town.
  • Marcos Rojo har blitt lånt ut til argentinske Estudiantes, men har foreløpig ikke fått sin debut. Natt til søndag måtte Rojo se sine nye lagkamerater spille 0-0 mot Newell’s Old Boys.