– Visste jeg ikke var skyldig i tiltalen

– Vi anket fordi vi var 100 prosent sikre på at jeg ikke var skyldig i tiltalen fra FA, sier José Mourinho.

Det var en munter og blid United-manager som møtte pressen på Carrington fredag formiddag.

Etter en trøblete høst, har ting begynt å peke i riktig retning og på sykesyuen er det ganske glissent om dagen ettersom både Jesse Lingard og Alexis Sánchez har trent for fullt den siste uken.

– 100 prosent sikker på min sak

Duoens friskmelding er ikke den eneste gladnyheten for José Mourinho. Portugiseren fikk nemlig medhold av FAs disiplinærutvalg da han og United valgte å kjempe mot tiltalen som FA hadde tatt ut mot portugiseren etter Newcastle-seieren.

– Grunnen til at jeg ba klubben om å anke var at jeg var 100 prosent sikker på at jeg ikke var skyldig etter tiltalen. Men du vet aldri hvordan det slår ut. Men selvsagt er jeg fornøyd. Samtidig må jeg respektere prosessen (FA kan anke frifinnelsen, red anm.) og jeg må vente for å se hva som blir den videre utviklingen i saken. Jeg anker bare dersom jeg mener jeg er uskyldig, sier Mourinho.

COMEBACK: Manchester Unites snudde 0-2 til 3-2 hjemme mot Newcastle, og etter kampen serverte Mourinho angivelig noen gloser til TV-kameraene som FA ikke likte. Portugiseren ble imidlertid frikjent av disiplinærutvalget, men FA kan anke avgjørelsen.

Mourinho skrev i sin spalte i kampprogrammet til sist hjemmekamp at han tror United vil stå langt sterkere når kalenderen viser desember og januar.

Det står han fremdeles ved. 

– Vi kommer til å være i en bedre posisjon. I løpet av en sesong spiller du 19 kamper hjemme og 19 kamper borte. Det er likt for alle, men noen ganger kan kampprogrammet gjøre utslag på kort sikt. Vi hadde to bortekamper på rad mot Burnley og Watford og nå venter to bortekamper på rad i ligaen mot Bournemouth og Manchester City. Mellom de to kampene er det en bortekamp mot Juventus i Champions League. Vi spiller også borte mot Valencia rett før vi har en bortekamp mot Liverpool, påpekte Mourinho.

VRIEN BORTEKAMP: Ashley Young og United klarte ikke å tukte Cristiano Ronaldo og Juventus på Old TRafford. De blir neppe enklere i Torino.

Før han fortsatte:

– I denne delen av sesongen spiller vi borte mot kanskje de tre fremste tittelkandidatene i City, Liverpool og Chelsea så programmet har ikke vært fordelaktig for oss i første halvdelen av sesongen. Når vi kommer til slutten av desember tror jeg ikke vi vil ikke være i den posisjonen vi er nå, vi kommer til å ligge bedre an, sier Mourinho.

United ligger i øyeblikket på en skuffende 8.plass på tabellen, men Mourinho er klar på at det bare er en ting som nytter for å klatre på tabellen.

– Vi må fokusere på oss selv, og sørge for å få bedre resultater. Det er veldig vanskelig å dra til Stamford Bridge og spille bedre enn det vi gjorde og vi hadde tre poeng i lommen før det glapp på slutten. Det er også andre kamper der vi skulle hatt bedre resultater. Vi må fokusere på oss selv, på potensialet vi har, problemene vi har, men også kvaliteten vi har. I øyeblikket er vi utenfor topp fire, og vi må jobbe hardt for å komme inn i den posisjonen.

På spørsmål om Romelu Lukaku er tilbake på laget mot Bournemouth var det en spøkefull Mourinho som svarte.

– Spør kollegaen deres. Noen av dere vet det, lo Mourinho.

Da portugiseren fikk svar fra en av journalistene at han ikke visste det ennå, men trolig ville få vite det i kveld, smilte han fortsatt.

Han ville likevel ikke røpe om Lukaku, som fikk hvile fra start mot Everton, er tilbake mot Bournemouth.

– Har skapt stabilitet

Bournemouth har overrasket mange denne sesongen og ligger tre poeng foran United på tabellen.

José Mourinho er derimot blant dem som mener det ikke er så rart at Eddie Howe sitt mannskap har imponert denne sesongen.

IMPONERER: Eddie Howe sitt Bournamouth-mannskap har imponert så langt denne sesongen. United var den forrige klubben som vant i ligaen på Vitality Stadium så langt tilbake som i april

– Nei, jeg er ikke så overrasket. De har utviklet en stabilitet som et Premier League-lag og nå vil de ha mer enn bare stabilitet og de jakter en plass i Europa League som er veldig vanskelig for alle. De har hatt den samme manageren og de samme spillerne, en klar filosofi på hvem de vil hente og hvordan de vil spille, så er det overraskende for meg? Nei!, konkluderer Mourinho.

United står foran en meget vanskelig periode med tre bortekamper på rad, men Mourinho er klar på at stemningen i troppen er meget god og at spillerne ser frem til kampene.

– Humøret og stemningen er bra. De siste ukene har vært positive. 2. omgangen mot Newcastle og mot Chelsea var bra, mens Juventus-kampen var vanskelig selv om vi ga alt, sier manageren.

Før sesongen hadde mange tippet United som den argeste utfordreren til Manchester City, men Mourinho vil ikke snakke om mulighetene til å ta igjen tetlagene. I alle fall ikke ennå.

– Når du er utenfor topp fire bør du ikke snakke om ligagull. Når du er blant de fire beste, som jeg tror vi vil bli, da kan du se opp på distansen til lagene foran, vurdere kampprogrammet, se på skader, kalenderen, suspensjoner, form og gjøre deg dine tanker. Men nå er vi utenfor topp fire og vi må konsentrere oss om å klatre på tabellen.