– Sir Alex er en gud i United

Nicky Butt har snakket om gamlesjefen.

Søndag 26. mai – 20 år etter at trippeltriumfen ble sikret etter en utrolig snuoperasjon på overtid på Camp Nou – tar United imot Bayern i en veldedighetskamp som spilles på Old Trafford.

De gamle heltene returnerer – og dermed skal United-manager Ole Gunnar Solskjær knyte på seg fotballskoene igjen.

Det er for lengst bekreftet at Sir Alex Ferguson – som seg hør og bør – skal være Uniteds manager i denne kampen.

– Sir Alex er en gud i denne klubben, sier Nicky Butt til ManUtd.com om gamlesjefen.

– Det han oppnådde her – med tanke på troféer han vant, og hvor lenge han var i klubben – vil aldri bli gjort igjen. Det er herlig at han er tilbake på sidelinjen på søndag – så lenge han ikke skjeller ut for mange!

Butt jobber nå som Uniteds akademisjef, og han mener at det sier noe om Fergusons innflytelse at så mange av spillerne fortsatt er involvert i fotballen.

– Du kan ikke undervurdere alt det positive han ga oss da vi vokste opp – ikke bare i fotballen, men i livet også. Når det gjelder fotballen så ga han oss en sjanse, han hentet oss inn og gjorde oss til superstjerner i Manchester United. Men han hjalp oss også til å bli hardtarbeidende, lidenskaplige menn som fortsatt ønsker å være involvert i fotballen.

– Det er en refleksjon av ham hvor mange av spillerne fra stallene hans som fortsatt jobber i fotballen, og som gjør det godt på andre områder av livet også.