IHA1

United tapte i serieavslutningen etter marerittaktig andreomgang

Det ble til slutt et litt skuffende 3-1-tap i serieavslutningen mot Derby.

Mandag var det duket for serieavslutning i Premier League 2, da Uniteds U23-lag tok imot geitebukkene fra Derby. Tabellsituasjonen tilsa ikke at det var voldsomt å spille for for Neil Woods mannskap, men det var likevel muligheter til både å klatre og falle.

En femmålsseier ville gitt de rødkledde en solid fjerdeplass, samtidig som et tap ville gi åttendeplass, forutsatt at Liverpools U23-lag vant sin parallelle kamp.

Hannibal-perle åpnet scoringsballet

Åpningen på Leigh Sports Village tilsa derimot at det var to lag som hadde lyst til å vinne. Tempoet var høyt, uten at lagene klarte å spille seg til store muligheter av den grunn. Drøye seks minutter inn i kampen kunne dog United ha funnet den første scoringen, da Reece Devine stormet fremover fra sin venstreback. I midten hadde Charlie McNeill revet seg fri, men da innlegget kom, klarte ikke storscoreren fra U18-laget å få skikkelige kontakt med ballen.

I stedet var det Derby som tok over kampen i stor grad. Max Taylor, som mandag spilte sin siste kamp i United-drakt, måtte flere ganger trå til med viktige involveringer for å stoppe de hvitkledde gjestene. Til tross for at Derby førte an i kampen, klarte ikke bortelaget å skape det helt store foran mål.

Dermed var det United som kunne score først i Manchester. Igjen var Devine involvert, etter at United hadde rullet fint opp på venstresiden. Backen fant Hannibal Mejbri på 20 meter. Franskmannen ladet opp kanonen, før han fyrte av, og midtbanejuvelen skjøt åpenbart ikke med vått krutt. Ballen dalte ned bak Matt Yates i Derby-målet, som ikke kunne gjøre noe for å stoppe avslutningen.

U23
KUNNE JUBLE: United-gutta scoret først i Manchester.

Uniteds nummer ti kunne også vært involvert i et nytt United-mål minutter senere, etter at norske Isak Hansen-Aarøen hadde vunnet igjen ballen. Dessverre satt ikke pasningsspillet mellom Mejbri og spiss Charlie McNeill, slik at Derby kunne klarere ballen.

Mejbri var igjen involvert like etter, da han først lagde frispark, før han uttrykte sin misnøye overfor mandagens fløyteblåser. Det resulterte i gult kort til den unge virtuosen.

Deretter fulgte minutter med gode tendenser fra begge lag, uten at noen av de 22 spillerne på banen klarte å sette ballen i nota. Gjestenes Cameron Cresswell fikk en god mulighet på overtiden av omgangen etter et fint innlegg av back Dylan Williams, men angriperen klarte ikke å få headingen på mål.

Dermed kunne United-spillerne gå til pause med ledelsen.

Rødt kort og tre baklengs i marerittomgang

Etter pause var det Derby som så ut til å ha brukt pausen best. Spiss Ebosele fant flere ganger farlige posisjoner i og rundt United-boksen, uten at det mål ut av det umiddelbart etter hvilen.

Uniteds muligheter kom stort sett på kontringer, som da Charlie McCann fant navnebror McNeill fem minutter inn i omgangen. Dessverre klarte ikke den unge målsniken å levere et godt nok mottak.

Deretter fulgte et par skikkelig marerittminutter for United – og spesielt Hannibal Mejbri.

Først mistet målscoreren ballen på midtbanen. Gjestene rullet fint opp, før ballen endte opp på høyrekanten til Connor Dixon. Vingen fant igjen Cresswell, som hadde lurt seg foran Will Fish, og dermed kunne sette utlikningen med en knallhard heading.

Derby
UTLIKNING: Her header Cameron Cresswell ballen i mål – mens Hannibal Mejbri fortsatt ligger nede med en skade.

Mejbri ble liggende med det som kunne se ut til å være en smell i hodet etter situasjonen, men franskmannen kom seg etter hvert på beina.

Midtbanekreatøren satte deretter opp et lovende United-angrep, før han ble klippet ned av nevnte Dixon. Mejbri gestikulerte til dommere, for å få fløyteblåseren til å gi Dixon det gule kortet. Protestene førte derimot til at Mejbri selv fikk sitt andre gule kort for dagen. Dermed måtte stortalentet gå av banen før spilte timen på Leigh Sports Village.

Det ble ikke bedre tre minutter senere, da Derby igjen fikk slo inn fra høyre. Ballen landet i beina til en umarkert Louie Watson, som satte inn 2-1 for gjestene.

Med én mann mindre slet United enda mer med å bygge opp gode angrep. De få mulighetene som kom ble i tillegg misbrukt med dårlig presisjon.

Dermed var det ikke overraskende at Derby fikk kampens fjerde og siste scoring med 20 minutter igjen på klokken. Trioen Watson, Ebosele og Cresswell kombinerte fint, før sistnevnte satte ballen i krysset bak en utspilt Ondrej Mastny.

IHA
GIKK PÅ TAP: Isak Hansen-Aarøen fikk sin andre kamp for U23-laget denne sesongen, men kunne lite gjøre med gjestene fra Derby.

I sluttminuttene var det også Derby som produserte de største sjansene. Midtstopper Jordan Brown fikk en stor dobbeltsjanse etter en dødball, men heroisk forsvarsspill og flaks sørget for at tapet ikke ble styggere for United.

Da Derby-kaptein kynisk holdt igjen Charlie McNeill og dermed stoppet en United-kontring etter 90 minutter, ebbet det hele ut med 3-1-tap for Neil Woods menn.

Ettersom Liverpool slo Leicester i sin kamp, endte det hele med det verste mulige tabellscenariet for United. En åttendeplass i Premier League 2 er nok ikke noe United-ungguttene kommer til å samle på, samtidig som flere av dem har levert overbevisende og lovende forestillinger denne sesongen.

U23: Manchester United 1-3 (1-0) Derby

Premier League 2
Leigh Sports Village

Mål: 1-0 Hannibal Mejbri (26.), 1-1 Cameron Cresswell (52.), 1-2 Louie Watson (60.), 1-3 Cameron Cresswell (69.).

Manchester United: Ondrej Mastny – Charlie Wellens, Will Fish, Max Taylor (Alvaro Fernandez, 63.), Reece Devine – Mark Helm (Charlie Savage, 33.), Charlie McCann – Shola Shoretire, Isak Hansen-Aarøen (Omari Forson, 63.), Hannibal Mejbri – Charlie McNeill.
Ubenyttede innbyttere: Dermot Mee.

Live-oppdateringer:

Kampen er over. United taper serieavslutningen 3-1.

90+4′ Devine får frispark etter en god involvering på venstrebacken.

90+4′ Ebosele drar seg inn i United-boksen, men får verken avlevert eller avsluttet.

90+3′ Charlie McNeill prøver seg fra distanse, men avslutningen går høyt og utenfor.

90′ United får en kontringsmulighet, men Charlie McNeill holdes igjen av Eiran Cashin. Derby-spilleren får det gule kortet.

89′ United-spillerne ligger strødd i eget felt etter en duellsituasjon.

88′ Louie Watson går for mål fra langt hold. Mastny ser ikke ut til å ha kontroll, men ballen går utenfor.

87′ Charlie Wellens lager frispark 30 meter fra eget mål. Også backen får gult kort.

85′ Dixon skyter på volley, men ballen går himmelhøyt over Mastnys mål.

84′ Thompson skyter fra distanse, men Mastny redder greit.

83′ Shola Shoretire med en ettersleng på Liam Thompson. United-spilleren får det gule kortet.

81′ Stor dobbeltsjanse for Derby! Hjørnesparket lander på hodet til Jordan Brown. Stopperen header mot mål, men Mastny får en hånd på den. Ballen triller mot mål, men Savage får klarert. Ballen kommer inn i feltet enda en gang, men denne gangen går headingen utenfor.

80′ Ebosele vender bort Devine to ganger i United-boksen, før Fish får klarert til corner.

79′ Derby-kant Watson kommer på et løp fra venstre. Prøver å legge inn, men Fish får klarert.

78′ Ebosele truer United fra høyrekanten, før Reece Devine stjeler ballen. Det hele ender med et United-frispark i eget straffefelt.

77′ Savage tar hevn på Dixon. United-spilleren slipper heldigvis unna sitt andre gule kort.

75′ Dixon feller Shoretire halvstygt. Bør nok snuse på det gule kortet her nå, Derby-midtbanespilleren.

69′ United U23 1-3 Derby U23 – mål scoret av Cameron Cresswell
Derby kontrer godt med angrepsrekken sin. Watson spiller til Ebosele, som driver inn fra høyrekanten. Derby-spissen finner Cresswell, som rapper til. Ballen går utakbart i krysset bak en utspilt Mastny.

68′ Et Derby-lag med én mann mer har god kontroll nå. United får enkelte muligheter til å angripe, men sliter med presisjonen.

66′ McCann lager et Derby-frispark. Kunne nok kanskje fått et gult kort, men slipper unna.

65′ McCann får en god mulighet til å kontre, men ballen stopper i et Derby-bein.

64′ Shoretire felles på egen halvdel og får frispark.

63′ Dobbeltbytte for United. Isak Hansen-Aarøen og Max Taylor erstattes av Alvaro Fernandez og Omari Forson.

61′ Savage feller Dylan Williams på midten – også han får det gule.

60′ United U23 1-2 Derby U23 – mål scoret av Louie Watson
Derby-back Kornell McDonald slår inn fra høyre. Ebosele får et lite touch på ballen, som ender i beina til Louie Watson. Angriperen kan dermed komfortabelt sette inn ledermålet til Brighton.

59′ Taylor lager frispark mot Ebosele på midten. Må passe seg for et annet gult her, stopperen.

57′ Frisparket er det for øvrig McCann som slår. Ballen lander på hodet til Fish, som ikke får kraft i headingen.

56′ Rødt kort til Mejbri! Franskmannen holdes først av Dixon, før Derby-spilleren kakker ham ned. Dommeren blåser for United-frispark. Mejbri følger opp med å gestikulere for gult kort. Fløyteblåseren drar frem det gule kortet – for Mejbri. To gule blir ett rødt for Mejbri, som må forlate banen.

54′ Mejbri blir liggende i etterkant av scoringen. Reprisene viser at franskmannen kolliderer med målscorer Cresswell i forkant av målet. Midtbanejuvelen fortsetter.

52′ United U23 1-1 Derby U23 – mål scoret av Cameron Cresswell
Mejbri mister ballen på midtbanen. De hvitkledde gjestene ruller fint opp, før Dixon mottar ballen på høyrekanten, som finner Cresswell. Han lurer seg forbi Will Fish, før han header kontant i mål.

51′ Frisparket slås inn til Derby-stopper Joe Bateman, som får headet på mål. Mastny redder igjen greit.

51′ Ebosele vender vekk far Taylor. Midtstopperen ser ingen annen løsning enn å rive ned spissen, før han blir belønnet med det gule.

50′ United kontrer godt. Charlie McCann finner navnebror McNeill, men medtaket blir for langt.

48′ Gjestenes Ebosele kommer til en farlig posisjon. Prøver å finne en lagkamerat inni United-boksen, men avleveringen blir for unøyaktig.

46′ Hansen-Aarøen spiller til Savage på kanten av sekstenmeteren. Innbytteren prøver å spille vegg med nordmannen, som ikke helt henger med på den.

46′ Andre omgang er i gang.

Pause. United går til pause med en 1-0-ledelse.

45+2′ Watson hakker ned Mejbri på Uniteds banehalvdel, og får et helt greit gult kort.

45′ Derby-back Dylan Williams finner Cresswell med et fint innlegg. Angriperen sniker seg bak United-forsvaret, men klarer ikke å heade på mål.

45′ Taylor med en ny god involvering når han stopper Derbys Watson på vei gjennom.

44′ Mejbri og Devine spiller fint seg imellom på venstrekanten, men sistnevnte klarer ikke å finne McNeill.

44′ Det slås en langpasning mot Festy Ebosele, men Mastny er god og våkent uten for å avverge.

43′ Innbytter Savage spiller McNeill helt alene med Yates, men spissen er dessverre offside.

42′ United ruller opp et lovende angrep, men venstreback Devine er offside på Shoretires pasning.

41′ Og der kommer også nummer to.

40′ Mejbri får sitt første frispark for dagen, når han felles på egen halvdel.

39′ United får en god kontringsmulighet, men Mejbris ball mot Hansen-Aarøen blir for upresis.

38′ Louie Watson får ballen ute på Derbys høyrekant. Prøver seg på et innlegg, men igjen er Taylor på rett sted til rett tid.

37′ Cresswell går i bakken i duell med Will Fish på kanten av Uniteds straffefelt. Dommeren lar spillet gå.

33′ Hannibal Mejbri får det gule kortet. Laget først frispark, før han uttrykte sin misnøye overfor dommeren.

33′ Bytte: Mark Helm har pådratt seg en liten skade, og erstattes av Charlie Savage.

32′ Hansen-Aarøen med en ny god involvering når han spiller til McNeill i god posisjon på Derbys halvdel. Dessverre står Derby-stopper Eiran Cashin i veien.

31′ Hansen-Aarøen vinner en duell på kanten av egen sekstenmeter, før han slipper fri Mejbri. Den hårfagre midtbanejuvelen løpet over hele banen, før han er nære ved å finne McNeill. Dessverre blir ballen hakket for upresis.

31′ Charlie Savage står klar til å byttes inn, men det ser ikke ut til at noen har lyst til å gå av.

29′ Max Taylor klarerer et Derby-innlegg til corner. Gjestene får avsluttet etter dødballen, men Mastny kan gjøre en ny lett redning.

26′ United U23 1-0 Derby U23 – mål scoret av Hannibal Mejbri
United ruller fint opp på venstresiden. Reece Devine finner Mejbri, som lader kanonen. Ballen daler ned bak gjestenes Matt Yates – en skikkelig kanon fra Uniteds unge franskmann.

25′ McCann finner McNeill ute på venstresiden med en god langpasning, men spisskometen går seg fast, og må spille hjemover.

23′ United må altså vinne med fem mål her for å ta fjerdeplassen i Premier League 2. Slik denne kampen har gått hittil, kommer nok det ikke til å skje.

21′ Isak Hansen-Aarøen lager et Derby-frispark med en beinkrok på de hvitkleddes halvdel.

19′ Derbys Cameron Cresswell vinner en corner. Den får United til slutt klarert.

18′ De siste minuttene har Derby hatt det meste av ballen, uten at bortelaget har klart å gjøre noe spesielt fornuftig med den.

14′ Charlie McCann drar med seg ballen innover i banen, der han finner Hansen-Aarøen på kanten av sekstenmeteren. Nordmannen prøver å dra med seg ballen inn i feltet, men Derby-forsvaret får avverget.

13′ Shola Shoretire mottar ballen på høyresiden, før han spiller inn til Mark Helm i midten. Midtbanemannen lobber nydelig tilbake til Shoretire, men kantspilleren får ikke ballen under kontroll.

11′ Gjestenes Connor Dixon legger fint inn til Festy Ebosele. Spissen får headet ballen på mål, men Ondrej Mastny har ingen problemer med å redde den.

10′ Charlie McNeill får en god mulighet til å kontre etter corneren, men blir for alene mot et hav av Derby-spillere. Kontringen renner ut i sanden.

9′ Derby ruller fint opp på høyresiden, men Max Taylor får dyttet ballen ut til et hjørnespark. Midtstopperen spiller for øvrig sin siste kamp for klubben i dag.

6′ Reece Devine er nære ved å finne Charlie McNeill med et fint innlegg. Dessverre klarer ikke storscoreren å få en berøring på ballen foran Derby-målet.

2′ Høyt tempo i åpningen på Leigh Sports Village. Isak Hansen-Aarøen og Charlie Wellens kombinerer fint på høyresiden, men sistnevnte klarer ikke å finne en lagkamerat med sitt innlegg.