Rotet bort seieren – men Greenwood fikk Solskjær til å nikke anerkjennende

Ledet 2-0 – tapte 2-3.

Mason Greenwood, Angel Gomes og Tahith Chong så ut til å utgjøre forskjellen for United da reservelagsligaen ble avsluttet mot serieleder Wolverhampton, men dessverre rotet United bort seieren på slutten, og endte attpåtil opp med å tape.

United var lenge det beste laget, og det var helt fortjent da Mason Greenwood ga United ledelsen etter fint spill. Skuddet kom på direkten, på et tidspunkt der de fleste ventet seg at Greenwood skulle bruke noen berøringer, og det overrasket Wolverhampton-målvakten også. Et flott mål, og Ole Gunnar Solskjær og Mike Phelan på tribunen så ut til å like målet. Greenwood gjorde mye annet bra i denne kampen også, og kunne fort hatt flere mål og målgivende pasninger.

Etter pause ble kampen ganske ellevill. Tre ganger ble Tahith Chong spilt gjennom av Angel Gomes i løpet av de første tre minuttene, men ingen av skuddforsøkene endte med mål. I tillegg hadde han et frisparkforsøk (fra siden) i muren før han ble lagt i bakken.

Det var bare rett og rimelig at kaptein Angel Gomes fikk ta straffesparket Chong skaffet etter alle gangene han hadde spilt frem nederlenderen (pluss at Gomes kanskje ble snytt for straffespark tidlig i kampen), og han satte ballen i mål med et Panenka-aktig straffespark.

Wolves var på ingen måte ufarlige, og Paul Woolston (og senere innbytter Alex Fojticek, etter at Woolston måtte ut med skade) var på ingen måte arbeidsledige i United-buret.

Ulvene var svært nære ved noen anledninger før Lee O’Connor – Uniteds beste forsvarsspiller – satte ballen i eget mål.

Få minutter før slutt av ordinær tid, så utlignet Niall Ennis for ulvene. Idet de åtte tilleggsminuttene startet, så satte Greenwood ballen i stolpen – og ifølge MUTV-ekspert Ben Thornley rullet ballen også over linja – men uten at det ble vinket for mål. I stedet scoret heller Diallo for Wolverhampton kort tid etterpå, og United klarte aldri å svare.

Det er en del positivt å ta med seg fra kampen – samspillet til spillere som Garner, Greenwood, Chong og Gomes, for eksempel – men forsvarsspillet var rett og slett ikke godt nok.

Wolves sikrer med dette opprykket om det ikke skjer noe helt absurd i mandagens Southampton-reservelagskamp.

U23: Manchester United 2-3 (1-0) Wolverhampton

Premier League 2, gruppe 2
Leigh Sports Village

Mål: 1-0 Mason Greenwood (31.), 2-0 Angel Gomes (str. 50.), 2-1 Lee O’Connor (selvmål 80.), 2-2 Niall Ennis (88.), 2-3 Sadou Diallo (91.).

Manchester United: Paul Woolston (Alex Fojticek, 66.) – Matthew Olosunde, Luca Ercolani (Tyrell Warren, 68.), Lee O’Connor, George Tanner – Dylan Levitt, James Garner, Aidan Barlow; Angel Gomes (C), Mason Greenwood, Tahith Chong.
Ubenyttede innbyttere: Ethan Galbraith, Anthony Elanga, Josh Bohui.

0: Spillerne er på vei ut på banen. Det blir spennende å se hvordan United egentlig stiller opp her. Den offisielle lagoppstillingen har Angel Gomes som en del av angrepsrekka, men han har stort sett spilt i en mer tilbaketrukket rolle denne sesongen.

1: Kampen er i gang!

2: United med en sjanse etter at Chong ble spilt gjennom av Gomes, og slo ballen farlig inn i feltet, men Wolves fikk klarert. Det ser ut til at Gomes som vanlig spiller i en sentral midtbanerolle, med Barlow i en slags kantrolle.

8: Angel Gomes dribler i Wolves-boksen, og legges tilsynelatende i bakken. Skulle det vært straffespark, tro? Det så slik ut. Dommeren vinker det videre, og Wolves kontrer, men det blir bare nesten farlig.

12: Ole Gunnar Solskjær er på plass i Leigh. Han sitter mellom Mike Phelan og Les Parry – sistnevnte er ansvarlig for å følge opp de utlånte.

15: Wolves-toppscorer Ennis med en takling på James Garner som definitivt burde blitt kort. Et mysterium at han slapp unna med den.

26: Godt skuddforsøk av Angel Gomes! Skuddet går like utenfor Søndergaards mål. Wolves går i angrep, og Wolves kommer seg inn mellom Ercolani og Olosunde, men skuddforsøket fra Giles reddes av beina til Woolston.

31: MÅL! Mason Greenwood sender United i ledelsen, og Solskjær nikker anerkjennende til Mike Phelan. Skyter på direkten etter å ha fått ballen av Gomes. noe Søndergaard ikke ventet der. Glimrende mål!

33: Gult kort til Lee O’Connor. For så vidt sikkert riktig, men United-spillerne er meget misfornøyde etter taklingen Ennis slapp unna med tidligere.

44: Glimrende keeperarbeid av Woolston igjen. Igjen skjer det på en kontring etter et bra United-angrep (hvor Barlows avslutning til slutt ble reddet komfortabelt).

PAUSE. God omgang av United (men Woolston rakk enda en bra inngripen før dommerens fløytesignal).

46: Andreomgangen er i gang.

47 Gomes spiller gjennom Chong, som skyter, men keeper får reddet. Blir et hjørnespark som Wolves aldri helt får klarert. Til slutt spiller Gomes gjennom Chong enda en gang, men han er i ubalanse i skuddøyeblikket, og skyter over.

47: Jøss, Chong med nok et skudd, og for tredje gang var det Gomes som spilte den frem til ham! Igjen stoppes det av keeper. United rundspiller serielederen her nå.

49: Chong-frispark fra siden går i muren.

49: Straffe! Der får United straffen vi nok skulle hatt tidligere. Chong legges i bakken.

50: MÅL! Wolves-fansen buet, men kaptein Angel Gomes scorer med et panenka-aktig straffespark!

53: Chong med nok et skudd! Vinner et hjørnespark, som til slutt ender med et nytt hjørnespark, som til slutt ender med et nytt hjørnespark… rar kamp nå, dette her.

64: Woolston er nede etter en smell han pådro seg mens han bokset ballen ut, og Alex Fojticek gjør seg klar til et mulig innhopp.

66: BYTTE: Alex Fojticek erstatter Woolston, som har hatt en veldig fin dag i United-buret frem til dette.

66: Kaos i United-forsvaret umiddelbart etterpå etter en Tanner-feilpasning (Wolves skyter heldigvis utenfor), og Luca Ercolani signaliserer umiddelbart at han må ut. Wolves-fansen piper, men italieneren er åpenbart skadet.

68: BYTTE: Tyrell Warren har erstattet Ercolani.

79: Oioi, nå er ulvene uheldige. Godt Wolves-skudd som Fojticek ikke kan gjøre noe med, men han reddes av keeperens bestevenn: stolpen. Treffer innsiden av stolpen, og går ut.

80: MÅL. Wolves reduserer. Wolves-fansen på tribunen jubler ellevilt. Selvmål av Lee O’Connor – som har vært Uniteds beste forsvarsspiller (igjen).

88: MÅL. Ennis utligner for Wolverhampton. God avslutning av toppscoreren. Dårlig avslutning av United.

90: Greenwood skyter i stolpen! Han mener at ballen er inne, ser det ut til. Det er lagt til åtte minutter på grunn av skadene.

90+1: MUTV-kommentatorene mener at ballen er inne. Jeg er personlig litt usikker på om vinkelen lyver litt der.

90+1: MÅL. Diallo scorer for Wolves! 2-3.