Møter Chelsea i semifinalen

Det blir to storoppgjør i FA-cupens semifinaler.

Det ble klart etter trekningen søndag kveld. Dermed møter Manchester United de blå fra London. Den andre semifinalen står mellom Arsenal og Manchester City. Kampene spilles i helgen 18. og 19. juli.

To storoppgjør

Lørdag kveld slo United et sterkt nedrykkstruet Norwich på Carrow Road, etter det som kan sies å ha vært en noe svak kamp fra Uniteds del.

Etter at Odion Ighalo scoret ledermålet tidlig i andre omgang, utliknet hjemmelaget med Todd Cantwell kvarteret før fulltid. De røde fra Manchester trykket på, uten å få ballen i mål før dommeren blåste av etter 90 minutter.

I ekstraomgangene klarte Harry Maguire til slutt å score vinnermålet etter 118 minutter mot et Norwich med en mann utvist.

SENT, MEN GODT: United-fansen måtte vente til det 118. minuttet før vinnermålet kom på Carrow Road.

Dermed er United i sin 30. semifinale i cupens historie.

Det er flest av alle lag i turneringens historie.

De resterende kvartfinalene er alle lagt til søndag.

Den andre kvartfinalen gikk på Bramall Lane, mellom Sheffield United og Arsenal. Midt i den første omgangen fikk Arsenal en straffe, som Nicolas Pepe satte i mål. Sheffield United utliknet ledelsen like før slutt, men Arsenals Ceballos scoret 2-1 for bortelaget minutter senere, og kampen ebbet ut med seier til de røde fra London.

På King Power Stadium kjempet Leicester og Chelsea om den tredje plassen i semifinalene. Tabellnaboene fra Premier League utkjempet en jevn batalje, men etter Ross Barkleys mål 64 minutter inn i kampen, gikk laget fra Stamford Bridge videre i verdens eldste klubbturnering.

Den fjerde og siste kvartfinalen ble spilt på Tyneside mellom Newcastle og Manchester City. Den kampen endte 2-0 til bortelaget, etter mål av Kevin de Bruyne og Raheem Sterling.

MØTES IGJEN: Arteta møter Guardiola i FA-cupens semifinale.

Dermed består semifinaleheatet av fire av de etablerte «topp seks»-lagene.

Har slått Chelsea tre ganger denne sesongen

United møter altså Chelsea, en motstander de har hatt grei kontroll på denne sesongen. Over to Premier League-kamper står United med 6-0 i målforskjell, inkludert 4-0 seieren over de blå på ligaens første dag.

United slo også ut Chelsea av ligacupen, etter en 2-1-seier på Stamford Bridge.

De to lagene kjemper også i ligaen om den viktige fjerdeplassen. Der har de blå gjort det best så langt denne sesongen, og har en luke på fem poeng ned til de røde djevlene.

De to lagene har også møttes i de to foregående års versjoner av FA-cupen. I 2017/18-sesongen sto finalen mellom de to gigantene. Der endte de mørkeblå opp med trofeet. Sesongen etter fikk United sin revansj da de tok seieren i femte runde.

Den andre semifinalen står mellom Arsenal og Manchester City. Mikel Arteta får en ny sjanse til å ta innersvingen på sin tidligere læremester Pep Guardiola. Forrige gang de to lagene møttes, tok de lyseblå seieren etter å ha slått «the Gunners» med overbevisende 3-0.