– Selger ikke Rice om jeg får bestemme

David Moyes ble i sin tid tvunget til å selge Wayne Rooney til Manchester United. Nå vil skotten gjøre alt for å beholde sin midtbanejuvel Declan Rice i West Ham.

– Jeg tror ikke det blir så vanskelig å holde på ham, rett og slett fordi han er under kontrakt. Jeg tror også Declan selv vil bli her. Han er en viktig del av den nye gruppen spillere i West Ham sammen med spillere som Tomas Soucek og Vladimir Coufal, sier Moyes til Daily Mail.

LES OGSÅ: – Hadde United fått tak i Rice ville det vært enestående.

Umulig å unngå Rooney-salg

Declan Rice har kontrakt med West Ham frem til juni 2024, men kommer trolig til å bli et av de heteste navnene i avisenes ryktespalter denne sommeren.

Den defensive midtbanespilleren, som fylte 22 år i januar, har briljert på West Hams midtbane denne sesongen i en meget solid sesong for David Moyes sitt mannskap.

Rice (2)
FANT TONEN: Declan Rice og Jesse Lingard storspilte sammen for West Ham. Kan de ende opp som lagkamerater i Manchester United?

Rice har blitt linket til blant andre Manchester United og de ferske Champions League-mesterne Chelsea.

Moyes sier et salg av Rice ikke vil skje om han får bestemme, men skotten har vært i en situasjon som kan minne om denne minst én gang tidligere.  

Mannen som overtok managerstolen på Old Trafford etter Sir Alex Ferguson var  Everton-manager da Ferguson og United fattet interesse for Wayne Rooney. Til slutt ble det umulig for Everton å si nei da United ville gjøre Rooney til verdens dyreste tenåring.

– Jeg måtte selge Rooney. Når du har spillere med et ekstraordinært talent kan det skje, men det vil kun skje dersom det kommer et ekstraordinært bud også. Vi ønsker uansett ikke at det skal skje for vi verdsetter Declan for høyt til at vi ønsker å selge ham, sier Moyes.

– Klubber vil se på ham

Skotten har imidlertid ingen problemer med å forstå hvorfor den unge engelske midtbanespilleren tiltrekker seg oppmerksomhet fra klubber som Manchester United og Chelsea.

SAMTALER I SOMMER?: West Ham skal ønske seg Jesse Lingard etter at han imponerte på lån denne sesongen. Ole Gunnar Solskjær og United skal ha David Moyes sin unge midtbanejuvel Declan Rice høyt oppe på ønskelisten i sommer.

– Declan er i en situasjon der mange vil se på ham. Han er en førsteklasses spiller. Jeg ønsker å beholde ham her så lenge han selv ønsker å bli værende. Han er helt sentral i det vi bygger opp i klubben, påpeker Moyes.