Seier til U18-laget

Etter to strake nederlag, snudde Daniel Drinkwater (bildet) og resten av Uniteds U18-mannskap trenden ved å beseire Stoke City med 2-1 på bortebane.

Paul McGuinness' mannskap hadde tapt de to foregående kampene i Premier Academy League (3-2 for Man. City og 1-0 for Crewe), og begynte nok å lure på om det skulle gå samme veien igjen da Stoke-spillerne kom veltende mot dem i kampens åpningsfase.

Et oppgiret hjemmelag kastet alt fremover, mens et hardt presset United-forsvar jobbet under høytrykk for å holde dem fra livet. Det lå en scoring og dirret i luften.

Og ganske riktig; etter 12 minutter satt ballen i nettmaskene – men slett ikke der man kunne ha forventet. Etter kraftig press og seks cornere imot, hadde nemlig rødtrøyene lyktes med å rive seg løs av fotlenkene, og før pottemakerne rakk å tenke "leire" sto det 1-0 til United.

Det var Matthew James som sendte laget i ledelsen, med en fin flikk etter corner fra Daniel Drinkwater.

Stoke svarer

Bare ti minutter senere var imidlertid lagene igjen like langt. Stoke-angriperne McCormick og McDonald var en konstant trussel, og da sistnevnte ble lagt i bakken like utenfor Uniteds 16-meterfelt, var det bare snakk om sekunder før hjemmelaget var á jour. McDonald tok selv frisparket, og ballen suste forbi keeper Ben Amos.

Det hadde vært en sjanserik og underholdende førsteomgang, hvor 1-1 ga et noenlunde rettferdig bilde av begivenhetene. Likevel hadde det ikke vært noe å si på om United hadde gått til pause med 2-1, for like før signalet lød fra dommerens fløyte kaet Ajose ballen i stolpen fra 10-11 meters hold.

Avgjørelsen

2. omgang ble på langt nær like sjanserik og morsom som den første. Danny Welbeck ble kanskje snytt for straffe da han ble lagt ned i Stoke-feltet, men heldigvis skulle ikke dommeravgjørelsen få betydning for sluttresultatet.

Med ett kvarter igjen å spille, fant nemlig Daniel Drinkwater åpningen mellom hanskene på Stoke-keeper Steve Ryan, og dermed var det gjort. Resten av oppgjøret red rødtrøyene av det som kom, og kunne dermed ta tre poeng med seg tilbake til Carrington.

United: Amos; McCormack, Stewart (Moffat), Strickland, James, Evans, Derbyshire (Brandao), Drinkwater, Bryan (Norwood), Welbeck, Ajose.

Uben.innb.: Woods.