Dalot på benken: Skadetrøbbel for Milan, men seier i toppkamp

Her er vår rapport om hvordan de utlånte gjorde det denne helga, med mer fokus på AC Milan enn vi vanligvis ville hatt etter en kamp hvor vår mann ikke spilte – rett og slett siden de er vår neste Europa League-motstander også.

Roma 1-2 AC Milan

Milan vant 2-1 borte mot Roma i en kamp Diogo Dalot måtte se fra innbytterbenken.

Det kan ha vært en kostbar seier, for Hakan Çalhanoğlu, Zlatan Ibrahimovic og Ante Rebic måtte alle byttes ut med mindre skader. Ikke optimalt i et tøft kampprogram, og med Europa League-kamper mot Manchester United ikke så altfor langt unna.

MÅTTE UT: Hakan Çalhanoğlu

Milan gikk ut i hundre, og Zlatan Ibrahimovic kunne scoret hat-trick i løpet av de første ti minuttene av kampen, men svensken imponerte ikke med treffsikkerheten eller valgene han tok i denne kampen. Han fikk også ballen i mål i løpet av disse ti minuttene, men det ble korrekt annullert. Ante Rebic kom alene med keeper, og sentret til Ibrahimovic, men veteranen hadde på urutinert vis gått i offside før pasningen ble spilt, og da hjalp det lite at han satte ballen i det tomme målet.

Førsteomgangen var egentlig ganske ellevill, og det ville vært for utrolig om det hadde stått 0-0 til pause, men i det 43. minutt tok Milan ledelsen da Franck Kessie scoret på straffespark.

I det 50. minutt utlignet Roma ved Jordan Veretout, og i det 55. minuttet ble Zlatan Ibrahimovic byttet ut, tilsynelatende på grunn av noe ubehag i lysken. Ibrahimovic hadde som nevnt sløst med sjansene, så det var kanskje passende at Ante Rebic sendte Milan tilbake i ledelsen like etterpå.

Både Ibrahimovic og Rebic måtte altså ut, sammen med Çalhanoğlu, og Milan vil nok krysse fingrene for at disse spillerne kommer veldig raskt tilbake.

Milan ligger fire poeng bak serieleder Inter.

AC Milan: Gianluigi Donnarumma – Davide Calabria, Fikayo Tomori, Simon Kjær, Theo Hernández – Sandro Tonali (Souahilo Meïte, 83.), Franck Kessié – Alexis Saelemaekers (Samu Castillejo, 83.), Hakan Çalhanoğlu (Brahim Diaz, 46.), Ante Rebic (Rade Krunic, 67.) – Zlatan Ibrahimovic (Rafael Leäo, 56.)

Manchester City 2-1 West Ham United

Jesse Lingard startet som vanlig for West Ham, og han hadde den målgivende pasningen til West Hams utligningsmål noen minutter før pause.

Lingard var med i oppbygningen av angrepet, som etter hvert endte med et innlegg fra høyre som Lingard skjøt mot mål, og som ble styrt inn av Michail Antonio.

Rúben Dias hadde gitt City ledelsen tidligere i kampen, og det var en annen stopper som til slutt avgjorde kampen, nemlig John Stones.

Lingard spilte hele kampen for West Ham.

FORNØYD: Jesse Lingard etter West Hams mål, men dessverre vant City til slutt.

Alavés 0-1 Osasuna

Alavés ligger rett over nedrykksstreken i den spanske ligaen, og trenger alle poengene de kan ta. En hjemmekamp mot Osasuna er en av de kampene de har gode muligheter i, så derfor var det en stor skuffelse

Facundo Pellistri fikk debuten sin mot Real Sociedad sist helg, og kom igjen innpå fra benken her, denne gangen til starten av andreomgangen, med et håp om at han kunne vippe kampen fra 0-0 til en Alavés-seier.

I stedet scoret heller Osasuna, og forverret situasjonen ytterligere for Alavés.

Pellistri hadde litt før Osasuna-målet et spektakulært skuddforsøk på volley da ballen dalte ned fra himmelen til ham – tenk Paul Scholes mot Aston Villa på Villa Park i 2006/07-sesongen – men skuddforsøket gikk over selv om det var relativt godt utført av uruguyaneren.

TAPTE: Facundo Pellistri (her fra tapet mot Real Sociedad).

Bologna 2-0 Lazio

Lazio er med på å kjempe om en Champions League-plass i Serie A, men det er mange lag om beinet.

Derfor var det ekstra skuffende med tap mot Bologna, et lag som de lyseblå ikke hadde tapt mot siden 2012 (15 kamper uten tap).

Andreas Pereira startet som så ofte før på benken, og han kom inn i det 66. minutt, som en del av et desperat trippelbytte like etter hjemmelagets andre mål.

Det ble ikke scoret noen mål mens Pereira var på banen, og han klarte ikke å utmerke seg nevneverdig heller.

TAPTE: Andreas Pereira og Lazio.

Caen 0-2 Paris

Caen møtte Paris – ikke Paris Saint-Germain, men Paris FC, i den nest øverste divisjonen i Frankrike lørdag kveld.

De tapte uansett 0-2 på hjemmebane, og play-off-håpet er nok over nå (Paris FC har derimot en bra mulighet), og Caen har mer enn nok med å holde seg på øverste halvdel.

Aliou Traoré spilte hele kampen for Caen. Etter det vi har lest hittil så virker det ikke som om han utmerket seg spesielt verken positivt eller negativt.

TAPTE: Aliou Traoré og Caen.

Derby County 1-1 Nottingham Forest

James Garner gikk inn i denne fredagskvelden uten å ha scoret et seniormål i karrieren, men etter litt over en halvtime av kampen mot erkerival Nottingham Forest kom målet hans.

Når en først skal score, så er det jo fint å gjøre det i en kamp som betyr mye for supporterne.

Det var ikke noe direkte vakkert mål, det handlet nemlig mye om en keeper som absolutt ikke burde latt den ballen gå inn, men uansett hjelper det å være såpass skuddvillig som Garner er.

Sky Sports publiserte en video av målet:

Derby har vist play-off-form under ledelse av Wayne Rooney, etter å ha vært helt i bunnen da den tidligere United-kapteinen tok over, men de slet mot Garner & co lenge, men i det 84. minutt scoret Colin Kazim-Richards med et langskudd litt ut av ingenting.

Det endte 1-1 på Pride Park.

Begge lagene har nå grei avstand ned til nedrykksstreken, og trolig litt for langt opp til play-off, men det er uansett selvsagt enorm prestisje i et slikt nabooppgjør.

Teden Mengi var ikke i Derbys tropp denne gangen.

SCORET FOR FOREST: James Garner, her sammen med Anthony Knockaert.

Milton Keynes Dons 1-1 Oxford United

Milton Keynes Dons så ut til å gå mot en 1-0-hjemmeseier mot Oxford United og gamlesjef Karl Robinson lørdag ettermiddag, men i det sjuende overtidsminuttet kom utligningen.

Ethan Laird startet som vanlig for MK Dons, og han endte opp med å spille hele kampen.

Han var nest siste MK Dons-spiller på ballen da hjemmelaget tok ledelsen. Vi har ikke sett målet ennå, men det ser ikke ut til at han har blitt kreditert med målgivende pasning.

Laird pådro seg et gult kort på overtid, men vi har foreløpig ikke sett noen indikasjoner at han gjorde noe feil i forbindelse med baklengsmålet.

Southend United 0-0 Salford City

I forrige kamp glapp seieren helt på slutten da Morecambe snudde kampen mot Salford på overtid, og lørdag fikk Richie Wellens’ lag muligheten til å slå tilbake.

Det ble ikke tap denne gangen, men Salford kommer garantert til å være misfornøyde med at det bare ble 0-0 på Roots Hall mot nedrykkstruede Southend.

Di’Shon Bernard spilte hele kampen i Salford-forsvaret, og er nok fornøyd med at laget holdt nullen.

Han fikk i tillegg en skuddmulighet etter et godt løp, men skuddet gikk rett på keeper. Ingen andre klarte å score heller, så dermed taper Salford litt terreng til flere av opprykksrivalene.

Portadown 1-2 Ballymena United

Jacob Carney hadde enda ikke opplevd å holde nullen som Portadown-spiller, men lørdag ettermiddag var ekstremt formsvake Ballymena motstander, så kanskje denne gangen…?

Dessverre ikke – noen minutter før pause kom utligningen etter at Portadown først hadde tatt ledelsen, og mot slutten av kampen avgjorde også Ballymena United til sin fordel.

Portadown er fortsatt nært bunnen i den nordirske serien, og må snart begynne å vinne fotballkamper igjen.

JACOB CARNEY: Denne gangen ble det to baklengsmål for den unge keeperen.

Andre:

• Joel Pereira var ubenyttet innbytter i Huddersfields bortekamp mot Preston North End. Det endte med en 3-0-seier for Preston.
  • Søndag spilte Istra 1961 borte mot Gorica – men heller ikke denne gangen fikk Dylan Levitt debuten. Han ble sittende på benken hele kampen, og det endte med tap for Istra 1961, som nå har fem poeng opp til nest nederste lag i den kroatiske ligaen.
  • Tahith Chong og Club Brugges kamp denne helga har blitt utsatt.