Fikk nier på børsen: – De ante ikke hvordan de skulle håndtere ham

Hannibal Mejbri slo til med både mål og målgivende på fredag, og han var ikke den eneste av våre utlånte som imponerte i helga – men det var på ingen måte bare jubel for lånesoldatene våre heller.

Her er full oversikt over hvordan det gikk med våre utlånte.

Birmingham City 2-0 West Bromwich Albion

Hannibal Mejbri kunne fredag kveld juble for sitt første mål på seniornivå da han sendte Birmingham opp i ledelsen mot West Bromwich ti minutter ut i kampen.

Scoringen var også av det lekre slaget. Mejbri bøyde et frispark ned i det høyre hjørnet, forbi en utspilt David Button i West Bromwich-buret som trodde 20-åringen ville gå for et innlegg.

Sju minutter ut i den andre omgangen noterte Mejbri seg for nok et målpoeng, da han fant hodet til Krystian Bielik på en corner som stanget inn 2-0.

Det ble også sluttresultatet, og dermed ble det en sterk seier for Birmingham som klatrer litt bort fra den verste nedrykksstriden.

Se målene fra Viaplay under:

Burnley 3-0 Preston North End

Det ble en oppskriftsmessig seier til Vincent Kompanys Burnley i Lancashire-oppgjøret mot Preston.

Álvaro Fernández startet på benken, men kom inn i det 68. minutt, da stillingen allerede var 3-0 til hjemmelaget.

Lancs.live gir Fernández karakteren 6 for innhoppet, noe som var best av innbytterne, og bedre enn vingbackkonkurrent Robbie Brady.

alvaro070123
HADDE ET OK INNHOPP PÅ EN DÅRLIG PRESTON-DAG: Álvaro Fernández.

Queens Park Rangers 1-2 Millwall

QPR har ikke vunnet en fotballkamp siden 17. desember, og forrige hjemmeseier kom 22. oktober – noen timer før Casemiro stanget inn en utligning på overtid mot Chelsea, for å illustrere hvor lenge siden det faktisk er.

Ethan Laird spilte hele kampen da de nå tapte hjemme mot Millwall, og han var dessverre sterkt involvert i det andre baklengsmålet da han og Andre Dozzell løp inn i hverandre heller enn å få klarert.

West London Sport gir Laird karakteren på spillerbørsen.

QPR er godt nede på nedre halvdel av Championship-tabellen, og med nåværende form virker kamp om å unngå nedrykk mer sannsynlig enn kamp om å klare en playoffplass.

laird011022
DET BEGYNNER Å BLI LENGE SIDEN SIST VI SÅ DETTE: Laird og QPR er ikke akkurat på vinnersporet.

Sunderland 1-0 Reading

Det ble en knepen hjemmeseier for Sunderland etter et sent mål mot Reading.

Amad Diallo har vært en svært viktig spiller for Sunderland, men her skal han ikke ha hatt en spesielt god kamp, og han ble byttet ut i det 65. minutt.

Sunderland Echo gir Amad karakteren 5 på spillerbørsen, og skriver at han aldri kom inn i kampen, og spekulerer i at det kanskje har blitt litt for lite hvile på ivorianeren.

Sunderland ligger på sjuendeplass, like bak playoff. Det er ett poeng opp til Watford, og Sunderland har spilt én færre kamp enn Watford.

Birmingham City v Sunderland - Sky Bet Championship
BYTTET UT: Amad Diallo.

Peterborough United 0-5 Bolton Wanderers

En skulle kanskje trodd at dette var en kamp mellom to lag fra to ulike ender av tabellen, men det var en kamp mellom to lag med opprykksambisjoner (mest trolig i playoff), og Bolton smadret Peterborough på London Road.

Shola Shoretire spilte fra start, og fikk seg litt over en time på banen før han ble byttet ut på stillingen 4-0 til Bolton.

Shoretire rakk å skaffe to straffespark før han ble byttet ut, og terroriserte tidvis Peterborough.

The Bolton News gir ham karakteren 9 på spillerbørsen.

– Evatt ønsket at [Shoretire] skulle finne mer rom enn han gjorde mot Cheltenham, og sannelig klarte han å finne Peterboroughs svake punkter. De ante ikke hvordan de skulle håndtere ham, skriver avisa.

Plymouth Argyle 3-1 Portsmouth

Di’Shon Bernard imponerte på høyrebacken i debuten sin for Portsmouth, men fikk det som ventet langt tøffere mot Plymouth.

Plymouth (som topper League One) vant 3-1 på Home Park.

Bernard spilte hele kampen, og Portsmouth News gir ham karakteren 5 for det han leverte her.

I spillerbørsen nevnes det at han slet med Mickel Miller, og at han var heldig som ikke fikk straffespark dømt imot, men nevner også at han hadde en redning på strek tidlig i andreomgangen.

Pompey ligger tolv poeng bak playoff, og det virker urealistisk at Bernard & co skal blande seg inn i den diskusjonen.

TAPTE: Di’Shon Bernard og Pompey.

Barrow 0-1 Newport County

For andre kamp på rad vant Newport mot et lag som kjemper i toppen, og denne gangen var det en overtidsscoring som sikret seieren for Newport.

Charlie McNeill spilte fra start igjen, men var byttet ut da målet kom, for han ble erstattet i det 63. minutt.

McNeill var involvert i en scoring like etter kampstart, men den scoringen ble annullert, så han står foreløpig uten målpoeng i Newport-drakta.

mcneill030922
GLAD I Å FEIRE MÅL: Men foreløpig har ikke McNeill hatt noen egne mål å feire i Newport.

Tranmere Rovers 1-0 Salford City

Salford City har spilt fem bortekamper i 2023 (fire i ligaen), og det har bare blitt ett eneste poeng i de kampene.

Her har tidligere United-reservelagssjef Neil Wood en jobb å gjøre, med andre ord.

Ethan Galbraith spilte hele kampen mot Tranmere, men klarte ikke å hindre tap.

Clermont 0-2 Marseille

Marseille vant 2-0 borte mot Clermont, og etter PSGs tap i helga ligger de nå bare fem poeng bak serielederen.

Eric Bailly var tilgjengelig igjen etter å ha vært suspendert en stund, og Bailly spilte den andre omgangen i dette oppgjøret, hvor ex-red Alexis Sánchez avgjorde med sine to mål.

Ut fra det vi har lest, så virker det som om Bailly klarte seg bra i comebacket. Nå får vi håpe at ivorianeren får en periode uten både skader og suspensjoner fremover.

Bracknell Town 1-3 Altrincham

Joe Hugill og Sonny Aljofree var opptatt med U21-fotball for United i helga, og har ikke debutert for Altrincham ennå, men Maxi Oyedele kom innpå i FA Trophy-seieren for Altrincham mot Bracknell.

Bracknell hadde nettopp redusert, og hadde overtatt momentumet i kampen da Altrincham byttet inn Oyedele i det 70. minutt.

I det 88. minutt slo Oyedele til med en glimrende pasning til Junior Quitirna, som punkterte kampen, og sikret Altrincham en plass i kvartfinalen av turneringen. Et godt innhopp av Oyedele, altså.

Bohemians 2-6 Sparta Praha

Det ble en målrik affære da Sparta Praha vant på bortebane mot Bohemians 1905.

Matej Kovar stod som vanlig i mål for bortelaget, og han reddet et straffespark like før pause. Senere i kampen slapp han inn et straffespark (av Bruno-typen) også. Han var ikke skyld i noen av straffesparkene, ei heller baklengsmålet som kom på annet vis.

Begge konkurrentene vant også, så det er sju poeng opp til serieleder Slavia Praha, og seks poeng opp til Viktoria Plzen.

kovar150722
REDDET STRAFFE: Matej Kovar.

Ballymena 0-0 Portadown

Det ble noe overraskende målløst da Portadown spilte borte mot Ballymena lørdag.

Ondrej Mastny er hentet inn for å spille keeper for den nordirske klubben – de har god erfaring med United-keepere, siden ex-red Jacob Carney hadde et respektabelt låneopphold der for noen år siden, og han holdt altså nullen i sin første bortekamp for Portadown.

Portadown Portadown ligger på nedrykksplass, og har elleve poeng opp til Dungannon på nest siste (som gir kvalifisering for å unngå nedrykk), så det blir ikke lett å unngå nedrykk denne sesongen.

mastny200123
HOLDT NULLEN: Ondrej Mastny.

Andre:

  • Dean Henderson er skadet, og var ikke involvert da Nottingham Forest tapte på Craven Cottage. Alex Telles er også fortsatt skadet, og gikk glipp av Sevillas 2-0-seier mot Mallorca.
  • Axel Tuanzebe mangler kamptrening, og har foreløpig ikke vært med i Stoke-troppen etter at han ankom klubben, ei heller i lørdagens målløse oppgjør mot Hull City.
  • Enn så lenge virker det ikke som om managerskiftet i Forest Green har slått heldig ut for Charlie Savage, for han har ikke kommet på banen ennå, og var ikke i Duncan Fergusons tropp til 1-1-kampen borte mot Morecambe.
  • Ingen kamp for Tom Woosters Ramsbottom United denne helga, men det har nå blitt annonsert at manager Lee Donafee er ferdig i klubben.