marthathomas210921

Scoret for Skottland – flere andre røde fikk spilletid

Det er landslagsperiode for kvinnene, og flere røde var i aksjon for sine respektive landslag denne lørdagen, i ulike invitasjonsturneringer og andre treningskamper.

Størst suksess hadde Martha Thomas. United-spissen spilte fra start for Skottland mot Slovakia i Pinatar Cup, og hun scoret skottenes 2-0-mål. I det 82. minuttet ble hun erstattet av ex-red Jane Ross.

Kirsty Smith spilte også for Skottland frem til hun ble byttet ut i det 71. minutt. Skottland skal spille om femteplassen i turneringen når de møter Ungarn på tirsdag. Vi merker oss ellers at Kirsty Hanson ikke var i troppen i dag.

Wales slo Skottland i Pinatar Cup sist, og lørdag spilte de semifinale i turneringen mot Belgia. Hayley Ladd ble skadet i forrige kamp av turneringen, og var ikke med i troppen, men er forhåpentligvis raskt tilbake i spill siden hun er svært viktig for United. At Ladd ikke var med, betyr uansett ikke at Wales var United-fritt. Carrie Jones spilte den første omgangen for waliserne, mens Chloe Williams fikk landslagsdebuten sin da hun kom innpå i det 76. minutt. Det ble 0-0 og straffekonkurranse, der waliserne til slutt tapte.

Williams fikk ros fra Uniteds U21-trener Charlotte Healy:

Den andre semifinalen ble spilt mellom Irland og Russland, og landslagskaptein Diane Caldwell startet selvsagt for irene. Irland kom aldri tilbake etter et tidlig mål for russerne, og dermed skal Irland møte Wales i kampen om tredjeplass i Pinatar Cup.

Jackie Groenen ble byttet inn i det 62. minuttet av Nederlands 3-0-seier mot Finland invitasjonsturneringen Tournoi de France. Nederland var på det tidspunktet allerede ferdigscoret.

Ireland v Georgia: Group A - FIFA Women's WorldCup 2023 Qualifier
TAPTE: Diane Caldwell og Irland, her fra en kamp i høst mot Georgia.