– Zlatan kan bli en ny Cantona

United-legender håper Zlatan blir å se hos de røde djevlene neste sesong.

Manchester United har siden for omtrent to uker siden vært sterkt koblet til svenske Zlatan Ibrahimovic, etter at den vanligvis treffsikre journalisten Mohamed Buhafsi hevdet United hadde tilbudt ham en kontrakt.

Seriøse the Guardian meldte sågar i dag at United skal være villige til å innfri svenskens lønnskrav på 220 000 pund i uka, ettersom spilleren ankommer vederlagsfritt på grunn av utløpende kontrakt.

Det mener United-legende Paul Scholes er svært gode nyheter.Paul Scholes

– Det er absolutt spennende. Han er kanskje gammel og blir i maks 1-2 år, men han er en veltrent fyr som passer godt på seg selv. Han er en fantastisk type, med god karisma, og jeg tror han ville gjort det bra, sa han til BBC.

Ville vært et strålende kjøp

BBC snakket også med Peter Schmeichel, Scholes tidligere lagkamerat og en av Uniteds beste keepere gjennom tidene.

Han sammenligner Zlatan med Eric Cantona, en spiller han mener var svært vesentlig for Uniteds suksess under Ferguson.

– Jeg har sagt dette lenge. I disse tider trenger United en spiller som kan inspirere resten av gutta, som kan stå alene som et tårn. Vi hadde Cantona som var en sånn type spiller, og han var veldig viktig i begynnelsen av 90-åra. Jeg tror ikke det vi oppnådde hadde skjedd uten ham.

“I disse tider trenger United en spiller som kan inspirere resten av gutta, som kan stå alene som et tårn.”

– Peter Schmeichel

– Zlatan er definitivt en sånn type spiller. Han har bare blitt bedre og i bedre form mellom han fylte tretti og nå, han har en utrolig statistikk. Vi kan ikke si «det er bare i fransk liga», for det er ute i Europa, det er for det svenske landslaget der han senket Danmark (Schmeichels landslag) med hattrick, denne fyren finner mål, sa Schmeichel videre.

Også klubbens nåværende spillere har uttalt at de ønsker seg Zlatan. Senest midtbaneelegant Juan Mata.

– Han er en veldig god spiller og jeg liker å spille med de beste spillerne. Det er ikke jeg som avgjør dette. Det er han og klubben som må avgjøre hva som skjer, men det er åpenbart at alle spillere ville likt å spille sammen med han, sa Mata

Det ventes at det kommer en avklaring rundt Mourinho i morgen eller på fredag, og det er heller ikke usannsynlig at også Zlatan annonserer hvor han skal rundt samme tid.