Sánchez-comeback og totalkollaps

DE UTLÅNTE: En god tirsdag for flere av våre utlånte – men ikke for alle.

Flere av Uniteds utlånte var i aksjon tirsdag kveld – og united.no var attpåtil til stede på den ene kampen.

LES OGSÅ: Noen suksesshistorier, mens andre har skuffet stort (halvtårsrapport om de utlånte)

Inter 4-1 Cagliari

Alexis Sánchez har vært ute med skade siden oktober, men hadde vært på benken i de to siste ligakampene, og i denne Coppa Italia-triumfen mot Cagliari spilte chileneren fra start for Inter.

31-åringen skal etter rapportene ha gjort en god opptreden, men ex-red Romelu Lukaku stjal overskriftene etter to nye mål, det første etter bare 21 sekunder av kampen.

Sánchez ble byttet ut i det 69. minutt, og vi får bare satse på at det kommer flere oppløftende meldinger om Sánchez fremover. Neste ligakamp er på søndag på bortebane mot Lecce.

RETURNERTE: Alexis Sánchez.

Burton Albion 1-0 Milton Keynes

Kieran O’Hara holdt nullen da Milton Keynes kom på besøk til Pirelli Stadium tirsdag kveld.

Takket være Liam Boyces scoring så ble det tre poeng for Brewers. Målet kom i etterkant av et langt utspill fra O’Hara.

MK Dons skal ha dominert kampen, men O’Hara ser ut til å ha spilt en god kamp i Burton-buret, selv om det fra MK Dons-hold snakkes om at de ikke klarte å teste O’Hara nok.

Burton er med dette faktisk oppe på en play-off-posisjon – men har flere kamper spilt enn de fleste lagene bak. De er uansett et lag som nå må bli tatt på alvor.

HOLDT NULLEN: Kieran O’Hara.

Lincoln City 5-1 Bolton Wanderers

Det er ikke så ofte united.no har anledning til å reise på kampene vi skriver om i utlånssaken, men undertegnede var til stede på Sincil Bank da Ethan Hamiltons Bolton ble smadret av Lincoln City.

Bolton hadde lenge god grunn til å håpe på poeng, men en totalkollaps på slutten gjorde at Lincoln til slutt fikk en komfortabel seier.

SINCIL BANK: United.no så Ethan Hamilton i aksjon på Lincolns hjemmebane tirsdag kveld. Foto: Håkon Aaberge.

Hamilton startet kampen som sentral midtbanespiller, og gjorde sine saker OK der, men uten å dominere. Han var heller ikke like farlig frempå som i debuten i helga, der han skal ha hatt to tverrliggerskudd. Det ene av de tverrliggertreffene skal ha vært på et hjørnespark, og han slo noen farlige dødballer for Bolton i denne kampen også, uten at det ble uttelling denne gangen heller.

I andreomgangen måtte Hamilton ned på venstrebacken, og 21-åringen gjorde en god jobb der, og han fikk en slags kontroll over Lincoln-vingen Harry Anderson, som Bolton slet med denne kvelden. Mot slutten av oppgjøret gikk Hamilton frem igjen på midtbanen, og da kollapset Bolton-forsvaret fullstendig, og Lincoln scoret tre raske mål – alle etter angrep på Boltons venstreside. Det var fullt forståelig at Keith Hill ville ha skuddfoten til Hamilton mer offensivt i banen, men endringen førte uansett til at tapet ble mye verre enn det ellers ville blitt.

Hamilton hadde det for øvrig fryktelig vondt en periode, etter at han (som følge av en modig blokkering) fikk ballen et sted hvor det gjør forferdelig vondt å få den.

Morecambe 2-1 Port Vale

George Tanner var på benken i helga, og vi begynte å lure på om han plutselig var ute av Derek Adams ellever, men her var han tilbake fra start da Morecambe fikk besøk av Port Vale på Globe Arena.

Han spilte venstreback, og allsidigheten hans kan bli viktig nå som konkurransen på høyrebacken ser ut til å ha blitt tøffere, etter at Shrimps hentet Ryan Cooney på lån fra Burnley.

Tanner var nær en scoring i denne kampen, faktisk, men en reaksjonsredning fra Port Vale-keeper Scott Brown hindret det. Samtidig hadde han også selv en veldig god blokkering (på stillingen 2-0) som fort kan ha hindret reduseringen i å komme tidligere.

Morecambe har nå tre poeng ned til Stevenage som ligger på 24. plass (den ene nedrykksplassen i denne sesongens utgave av League Two).

VANT: George Tanner og Morecambe.

Andre:

  • Chris Smalling og Roma spiller torsdag kveld borte mot Parma i Coppa Italia.
  • Stalybridge Celtic (som har Alex Fojticek og Max Taylor på laget) skulle som i helga spilt mot Atherton Collieries, men denne gangen kunne ikke kampen ble spilt. Det var et fryktelig vær i Manchester og omegn denne tirsdagen, og det sørget for at kampen ble utsatt.
  • Ellers var det ingen andre kamper som ble spilt som involverte United-spillere.