– Sánchez blir involvert mot Newcastle

Her er alt Ole Gunnar Solskjær sa før kampen mot Newcastle-kampen.

Deler av pressekonferansen etter Bournemouth-kampen fungerte som en pressekonferanse før onsdagens Newcastle-kamp.

Det første spørsmålet Solskjær fikk, handlet om hvor fort laget har endret spillestil, og om spillerne var desperate etter en slik endring, og Solskjær svarte på en diplomatisk måte – muligens for å hindre anti-Mourinho-vinklinger.

– Jeg har ikke snakket med dem om det, og jeg har ikke sett alle kampene, men jeg ønsker at Manchester United skal se slik ut så lenge jeg er her.

– Selvsagt vil vi få tøffere tester enn dette. For eksempel på onsdag er det noe helt annet fordi vi er på bortebane. Jeg koste meg aldri [som spiller] da vi reiste opp der [til Newcastle] – vel, det var én kamp vi virkelig koste oss i, nemlig 6-2-seieren [i april 2003], men det var vel mer eller mindre alt. Det blir en tøff kamp.

– Vi må holde «clean sheets». Vi har ikke gjort det hittil. Så vi vet at det er mange ting vi trenger å jobbe med, men dette er slik vi ønsker å se oss selv angripe.

HE SCORES GOALS: Paul Scholes scoret tre av målene i 6-2-seieren i 2003 som Solskjær refererte til.

Dere har bare to midtstoppere tilgjengelig til Newcastle-kampen …

[Humrende] – Det burde være nok, bør det ikke? Det burde være nok med to!

Dere kan kanskje komme til å trenge back-up – vil Ro-Shaun Williams være …

– Vi må se på det. Vi har selvsagt Darmian, og han kan definitivt spille som midtstopper.

Er Rojo spilleklar?

–Nei, jeg tror ikke han vil rekke det, så det blir sannsynligvis Darmian som blir back-up på stopperplass.

RESERVESTOPPER MOT NEWCASTLE: Matteo Darmian.

Vil Sánchez være klar?

– Jaa, han hadde noen veldig gode treningsøkter de siste dagene. Han ønsket å være her [mot Bournemouth] også, men vi måtte holde ham litt igjen, for han har vært ute i en måned. Men han vil være involvert mot Newcastle, ja.

Så han ønsket å spille i dag? [pressekonferansen ble som sagt gjort etter Bournemouth-kampen, journ.anm.]

– Han ønsker alltid å spille! Han er en av de karakterene. Han gjorde seg selv tilgjengelig, men jeg tror det var noen dager for tidlig for ham, for vi har ikke fått gjort nok fysisk trening, men han er «champing at the bit» [engelsk uttrykk som i dette tilfellet indikerer at han er ivrig og utålmodig, journ.anm.].

Tror du at topp fire-lagene nå ser på det som skjer og tenker at en ikke ønsker å bli jaget av Manchester United?

– Vel, jeg vet ikke hva de tenker. Vi tenker på vår neste kamp, og så neste kamp, og så neste kamp, og så ser vi hvor det bringer oss. For én ting er resultater, men du får ikke alltid de poengene og resultatene som du fortjener. Det handler om prestasjonene, og om å spille på riktig måte. Så lenge vi spiller på riktig måte, og dominerer kamper mer ofte enn vi ikke gjør det, så vil vi til slutt ende opp med nok poeng. Men vi kan ikke kontrollere om ballen går stolpe inn eller stolpe ut.

Tror du dere vil nyte å jage lagene foran dere?

– Spillere ønsker bare å spille fotball og å vinne kamper. De vil kose seg om vi fortsetter å vinne. Men så vil jeg også heller ha poengene sikret enn å ikke ha det.

Deler av neste spørsmål var vanskelig å høre på grunn av hosting blant journalistene, men det var tilsynelatende et spørsmål om hvorvidt Solskjær var overrasket over hvor fort det har endret seg hva spillerne tror de kan gjøre på banen, siden det ikke bare handler om hva slags resultater de har hatt.

– Nei. Nei. De er toppspillere. Jeg tror de vet at de er gode spillere. Det handler selvsagt om hvordan en forbereder seg, og hvordan en jobber og hvilke standarder vi setter til oss selv på treningsfeltet, og med alle små detaljer.

For å gå tilbake til forsvaret, og mangelen på kamper der en holder nullen. Vet du hva grunnen er?

– Vel, vi har sluppet inn tre mål på dødballer, så… i dag [mot Bournemouth] var det den ene sjansen de hadde. Vi slipper ikke motstanderen til så mange sjanser i åpent spill, og det er bra – det er fantastisk – men vi må konsentere oss. Jeg tror kanskje min forklaring vil være at stillingen var 3-0, og vi slår oss til ro med at kampen er vunnet, og så mister vi konsentrasjonen i ett lite sekund – og det er nok. Vi så det fra sidelinjen at de kom til å gjøre det lille løpet med Brooks rundt der, men det er vanskelig å rope ut instruksjoner her – det var enklere hjemme! Der ville de hørt meg!

Er Marcus OK? Var det en skade?

– Jeg tror han vil være ok. Han har jobbet så hardt, og har vært litt trøtt. Jeg tror han vil være ok [til Newcastle-kampen]. Jeg håper det.

Angående Alexis: Det har selvsagt vært veldokumentert hvor vanskelig dette året har vært for ham. Tror du at det at han kommer tilbake på et lag som har scoret 12 mål på 3 kamper, og hvor det er så mye mer pasningsspill, fart, bevegelser og flere spillere med offensivt, vil hjelpe, oppmuntre og gire ham opp – og kanskje utgjøre en stor forskjell for ham?

– Jeg tror Alexis er en spiller som vil tjene på rotasjon [på banen], bevegelser og – selvsagt – flere sjanser. Hvis vi skaper flere sjanser, og får ballen i den offensive tredjedelen av banen, så vil han være en ressurs for oss både på bakken, i mellomrommet og i bakrommet. Jeg tror han ser frem til det. Det så i alle fall slik ut på lørdagens trening da han scoret en del fine mål, og det var oppmuntrende å se.

TILBAKE I TRENING: Alexis Sánchez.

Du kommer fra Molde, og får dette til å se veldig enkelt ut [her humret Solskjær, journ.anm.], føler du deg hjemme på dette nivået?

– Jeg vet ikke om jeg hører hjemme på dette nivået, men jeg er hjemme i denne klubben, og det er tingen. Jeg har brukt 15 år her, og det er bare meg. Å se alle disse folkene når du går gjennom korridorene her… Det er meg. Jeg er komfortabel i dette miljøet. Det er sannsynligvis opp til dere å vurdere meg, og om jeg holder nivået, men jeg koser meg definitivt nå som jeg er tilbake hjemme.

Ole, du sier at du er vant til å gå gjennom korridorene her. Hvor stor innflytelse har Sir Alex Ferguson hatt [på deg]. Han var selvsagt her i dag, og så ut til å nyte det. Hva slags innflytelse har han hatt på deg den siste uken og litt mer?

– Vel, den siste uka… jeg har hatt ham i 15 år [som sjef], så han har selvsagt påvirket meg mer i løpet av de 15 årene enn den siste uka! Men jeg holder ham selvsagt informert. Han besøkte oss på lørdag, og jeg tror han nøt å være tilbake på treningsanlegget. Vi hadde noen hyggelige samtaler, også med støtteapparatet, og han oppmuntret oss.

– Han vet at støtteapparatet jeg har er Manchester United tvers gjennom, og at vi vil gjøre alt vi kan til siste sekund vi er her, for at Man United skal gjøre så godt som vi kan.

STOR PÅVIRKNING: Sir Alex Ferguson har påvirket Ole Gunnar Solskjær mye.

Så var det slutt på seansen med en blid Ole Gunnar Solskjær – om enn ikke fullt så blid som på bildet over!