– Så snart han går ut på banen blir han en helt annen person

MANCHESTER: Elsket og hatet, kontroversiell, men også genierklært. Få spillere splitter fotballsupportere så mye som Luis Suarez. – Han har en helt ekstrem vinnervjle, og det har gitt ham en del trøbbel, sier Erik Nevland til united.no.

Det er 12 år siden tidligere United-spiller Erik Nevland utgjorde Groningens spissduo sammen med Luis Suarez.

– Du merket ganske raskt at han var en spesiell spiller med et enormt potensial, men han var også en spiller som var villig til å gjøre praktisk talt alt for å vinne, forklarer Nevland til united.no.

– En helt annen stil enn resten

Nettopp den innstillingen har gitt 32-åringen trøbbel.

Luis Suarez med sin fortid med Liverpool, gjør ham til en rimelig upopulær mann blant United-fansen i utgangspunktet.

KONFLIKTEN: Forholdet mellom United og Liverpool ble iskaldt etter at Luis Suarez nektet å ta Patrice Evra i hånden eter rasisme-saken på Anfield. Saken ble til slutt løst, men den er ikke glemt blant fansen.

Men Luis Suarez er mye mer enn en ekstremt giftig spiss.

De kontroversielle øyeblikkene har sjelden vært langt unna når Suarez har vært i aksjon. Rasisme-episoden med Patrice Evra, tre bitemerker hos motstandere og en rekke usportslige innslag har fulgt 32-åringens karriere, og ingen scenariorer vil irritere United-fansen mer enn om spissen fra Uruguay skulle sende Solskjærs menn ut av Champions League tirsdag kveld.

LAGKAMERAT: Erik Nevland spilte sammen med Luis Suarez i Groningen. Han beskriver Suarez som en svært hyggelig fyr utenfor banen, men som endrer personlighet når han entrer gressteppet.

– Luis er egentlig en veldig fin fyr. Han er en familiefar med stor «F» og en helt annen type privat enn den utgaven vi ser på banen, forklarer Nevland.

Den tidligere United-spilleren var i nederlandske Groningen da klubben speidet etter en annen spiss, men fattet umiddelbar interesse for Suarez da klubbens speidere så ham i aksjon.

– Han var bare 19 år gammel da han kom til oss og brukte tre-fire måneder på å tilpasse seg Nederland og europeisk stil, men vi så tidlig konturene av en spiller som skilte seg ut, forklarer Nevland til united.no.

 

– To ulike personligheter

I Groningen utgjorde Nevland og Suarez spissduoen i et klassisk 4-4-2-system.

– Luis viste tidlig at han hadde en ekstrem vinnervilje. Han gjorde praktisk talt alt for å vinne. Slik sett var han veldig utypisk europesisk i stilen. Det er vanskelig for mange å akseptere en del av det som kommer med ham, men ferdighetene hans er i verdensklasse og det har de vært i flere år, sier Nevland.

FØRSTE STIKK TIL BARCELONA: Lionel Messi takker Ole Gunnar Solskjær for kampen etter 1-0-seieren på Old Trafford. Kan United snu oppgjøret på Camp Nou tirsdag kveld vil det være en enda større prestasjon enn seieren mot PSG.

Han beskriver sin tidligere lagkamerat som to vidt forskjellige personligheter på og utenfor banen. 

– Så snart han entrer banen blir han en helt annen type. Da handler det om å vinne og han er ikke rett for å ta uortodokse valg for å si det slik.

Det meste av fokuset før det første oppgjøret på Old Trafford handlet om Lionel Messi og Luis Suarez. 

– United taklet egentlig Messi og Suarez bra på Old Trafford, med unntak av scoringen.  Denne gangen blir det uten Luke Shaw, men jeg tror United må spille litt på samme måte, men minst like viktig, de utnytte de sjansene som byr seg, sier Nevland til united.no.