– Så fort det kommer et vindkast så går de i bakken…

Jose Mourinho klarte ikke helt å dy seg da han ble spurt om City.

I første del av fredagens pressekonferanse snakket Jose Mourinho om skader, samtidig som han var ganske så kortfattet på en del av de andre spørsmålene fra journalistene.

Les også: Les hva Mourinho sa i pressekonferansen del 1

I del 2 handlet det blant om City, politiske budskap og Uniteds tilnærming til kampen.

Pressekonferanse, del 2

Hva synes du om at Guardiola går rundt med en gul sløyfe for å vise solidaritet med katalanerne?

– Jeg mener at politisk ideologi og tro er noe vi alle har rett til å ha. Vi er normale mennesker vi managere også, som alle andre. Jeg har kjent Pep i mange år. Jeg vet hva han føler for landet sitt. Men å gjøre sånt i fotballen? Jeg kjenner ikke reglene.

– Hvis reglene tillater det så er det helt greit, men jeg er usikker på om reglene tillater politiske budskap på banen. Det er bare en tvil jeg har. Men jeg kjenner Pep og følelsene hans for dette siden det handler om landet hans.

Ville du gjort noe liknende?

– Jeg tror ikke at jeg ville hatt tillatelse til det.

Paul Pogba mangler. Betyr det at dere går ut mer defensivt?

– Det kommer jeg ikke til å si noe om.

– Alle ønsker nok å vite hvordan vi kommer til å spille. Alle som er interessert i fotball, profesjonelle eller fans, stiller det spørsmålet: ”Hvem skal vi spille med?”, ”Hvordan skal vi spille?”. Men jeg kommer ikke til å si noe om det.

UTE: Paul Pogba er suspendert søndag.

– Selv spillerne vet ikke hvem som kommer til å spille. På treningsfeltet jobber vi nå med prinsippene i spillet vårt. Jeg ønsker at alle spillerne skal ha jobbet med dem slik at de er klare.

– Vi har hatt utfordringer med en del spillere ute med skade, så det er viktig for oss at andre er klare til å løse oppgaven, eller kunne løse dem selv om de starter på benken. De må være klar til å løse oppgaver som de normalt ikke trenger å løse.

– Mye av arbeidet som gjøres handler derfor om å se dette i en større sammenheng enn bare de 11 som kommer til å starte.

Er presset størst på dere?

– Jeg ønsker ikke at vi skal gå til kampen med en følelse av press. Jeg ønsker at vi går til denne kampen på samme måte som vi går til den neste, mot Bournemouth. Vi ønsker imidlertid å vinne. Vi ønsker å spille godt. Vi skal prøve så godt vi kan. Så får vi se hvilken retning kampen går i.

Hva synes du om United-fansen?

– Stopp. Stopp med det.

– Jeg kommer ikke til å skrive noe mer om det temaet. Jeg kommer ikke til å si mer om det. Vi er betalt for å jobbe, jobbe hardt og gjøre vårt beste. Vi er ikke betalt for å kritisere fans og jeg kommer ikke til å si noe mer.

Hvorfor ikke?

– Fordi det er realiteten. Jeg er ikke betalt for å komme hit for å kommentere fansen eller be om noe fra fansen. Jeg er betalt for å gi dem glede, og det er det jeg jobber mot hver eneste dag.

Hva synes du om City?

– Det er et godt lag.

– De forsvarer seg godt. De er flinke til å omstille så fort de mister ballen. De har en god dynamikk offensivt. De har kreative bevegelser. De har fantastiske spillere og en fantastisk trener. De har mye bra.

– Men om du spør meg om noe jeg ikke liker med dem så er det at de ganske raskt går over ende. Så fort det kommer et vindkast så går de jo i bakken.

Og det var det.

Da har begge managerne snakket. Søndag blir det spillerne som avgjør hvordan derbyet ender.