Rystet over Blatter

Sepp Blatters utspill der han omtaler fotballspillere som 'moderne slaver' provoserer også utenfor Manchester.

Aston Villas manager Martin O'Neill går sterkt ut mot FIFA-presidenten, og kaller uttalelsene hans for "utrolige". Til SkySports utdyper han:

"Jeg synes det var rimelig stakkarslig, virkelig. Hvis han er sitert riktig angående Ronaldo så er det helt utrolig. Skal ikke en kontrakt være verdt noe lenger?" spør O'Neill retorisk før han legger til "vel, ikke at det er noe nytt."

"Vel, jeg har til gode å se en spiller komme med en langtidsskade og si at 'vet du, jeg er ikke i stand til å spille fotball på lang tid, så dere kan bare rive istykker kontrakten min og ikke betale meg før jeg blir frisk igjen'", avslutter Aston Villa-manageren.

Også Real Madrids Fabio Cannavaro uttaler seg skeptisk til FIFA-presidenten. Til La Gazzetta dello Sport sier han at "Slaveri er et stort ord. Signerer man en kontrakt så skal man respektere den."

I tillegg får United ytterligere støtte fra den nyansatte Mexicotreneren Sven-Göran Eriksson.

På spørsmål fra Daily Telegraph om en kommentar rundt Blatters uttalelser sier svensken:

"Når han (Ronaldo) kom til Manchester så var han et stort talent. I dag er han en av, om ikke den beste, spilleren i verden. Men det er takket være Manchester United han er den spilleren han er. Hvis Real Madrid virkelig vil ha han så må de betale det Manchester United vil ha for spilleren."

Videre kom også Eriksson med noen råd til Sepp Blatter.

"Det er mange penger involvert i fotball, både for spillerne og for klubbene. Slik har det blitt. Men det er gjensidige kontrakter, ikke slavehandel. Uansett hva slags jobb du har så må du forholde deg til en kontrakt. Hvis man vil endre reglene så må man sette seg ned og diskutere det, ikke endre noe over natten. Det ville blitt katastrofalt," avslutter Eriksson.